Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elváltam, közös szülői felügye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltam, közös szülői felügyeleti joga van a volt férjemnek! Mit kell tegyek, ha az élettársammal több, mint 200 km-re költöznénk? Mit tehet a volt férj?

Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy jogászt,vagy az ítéletet hozó Bíróságot.Tudtommal a törvény szerint az apának beleszólása van a költözésbe,de hogy ezt miként érvényesítheti stb.csak jogász tudja megmondani.
2009. máj. 21. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt tanácsolom, hogy ülj le és beszéld meg az apukával, ne akarj rögtön jogászhoz fordulni. Lehet, hogy meg tudsz vele állapodni, és lehet, hogy hajlani fog arra, hogy egyszerre huzamosabb ideig legyen nála a gyerkőc, a hétvégi ingázás helyett.
2009. máj. 21. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

nem tehet semmit

utazik 200 km-t, ha látni akarja gyermeket

nálad helyezték el ugye?

akkor te jogod erősebb

amúgy itt a családjogi törvény

hátha van benne vmi hasznos:

[link]

2009. máj. 21. 17:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, nálam helyezték el a fiamat! Szólnom kell az apának vagy a Gyámügynek, ha elköltözünk?
2009. máj. 22. 19:19
 5/10 anonim ***** válasza:
nem is akarsz szólni az apának? miért nem?
2009. máj. 23. 16:43
 6/10 A kérdező kommentje:
biztos megvan rá az okom!
2009. máj. 23. 19:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem szólni kell neki, mivel nem tiltották el a gyerektől. Ha nem akarod, hogy tudja, hogy hol laksz, akkor úgy tudom, hogy lehet kérni, hogy az apa és a gyerek találkozása valamilyen kirendelt helyen legyen, de én csak innen-onnan hallok dolgokat. Tényleg találkozz ügyvéddel, vagy jogásszal, (lehetőleg olyannal, aki főleg válás-gyermekelhelyezésben járatos). Tanácsot elvileg ingyen adnak.

Ha meggátolod az apa láthatását, akkor az apa beperelhet. Szóval ha nincs rá semmi súlyos indokod, csak az hogy utálod, akkor csak "kicseszésből" nem érdemes ilyen húzásokat csinálni. Ha ő maga "csak" áskálódik ellened, azt sajnos nem biztos, hogy ilyen formában kivédheted, de az ügyvéd többet és biztosabbat fog tudni mondani. Csak fontos hogy mondd el neki a motivációidat, mert van olyan ok, ami miatt a törvény is támogatna.

2009. máj. 24. 18:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocsi ezt kifelejtettem. De ha tényleg csak az az okod, hogy egyszerűen megutáltad, akkor azért még ne próbáld meg a gyereket is ellene hangolni, mert az visszaüthet, és lehet hogy a gyerek (nem tudom mekkora) nagyobb korában téged fog megutálni, amiért elválasztottad az apjától. Ha meg az apja szemét, akkor arra a gyereked is rá fog jönni, ne aggódj.
2009. máj. 24. 18:39
 9/10 A kérdező kommentje:
A gyerekemet nem nevelem az apja ellen, mert azt fordítva megteszi ő és a nője! Csak el szeretnénk költözni, hogy nyugodtabban éljünk, és nem tudom, hogy megakadályozhatja- e az apja!
2009. máj. 25. 09:10
 10/10 anonim válasza:

Orszaghataron belul nem szolhat bele, viszont neked KOTELESSEGED szolni rola es tudatni az uj helyet is.

Tajekoztatasi kotelezettseged van!

2018. jan. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!