Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam, közös szülői felügyeleti joga van a volt férjemnek! Mit kell tegyek, ha az élettársammal több, mint 200 km-re költöznénk? Mit tehet a volt férj?
nem tehet semmit
utazik 200 km-t, ha látni akarja gyermeket
nálad helyezték el ugye?
akkor te jogod erősebb
amúgy itt a családjogi törvény
hátha van benne vmi hasznos:
Szerintem szólni kell neki, mivel nem tiltották el a gyerektől. Ha nem akarod, hogy tudja, hogy hol laksz, akkor úgy tudom, hogy lehet kérni, hogy az apa és a gyerek találkozása valamilyen kirendelt helyen legyen, de én csak innen-onnan hallok dolgokat. Tényleg találkozz ügyvéddel, vagy jogásszal, (lehetőleg olyannal, aki főleg válás-gyermekelhelyezésben járatos). Tanácsot elvileg ingyen adnak.
Ha meggátolod az apa láthatását, akkor az apa beperelhet. Szóval ha nincs rá semmi súlyos indokod, csak az hogy utálod, akkor csak "kicseszésből" nem érdemes ilyen húzásokat csinálni. Ha ő maga "csak" áskálódik ellened, azt sajnos nem biztos, hogy ilyen formában kivédheted, de az ügyvéd többet és biztosabbat fog tudni mondani. Csak fontos hogy mondd el neki a motivációidat, mert van olyan ok, ami miatt a törvény is támogatna.
Orszaghataron belul nem szolhat bele, viszont neked KOTELESSEGED szolni rola es tudatni az uj helyet is.
Tajekoztatasi kotelezettseged van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!