Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elviheti az egyik szülő a gyerekeket egész karácsonyra? Úgy, h a másik szülő nem is láthatja, mert ő azt mondta, nem lesznek otthon. A végzésben benne van az ünnepek második napja.
Indíts pert a gyermek felügyeletének megváltoztatására. Addig pedig 2 tanúval menj a gyereket átvenni, amikor a láthatás megillet.
Ilyen anya nem a gyerek érdekeit nézi, hazudik, hogy miért nem viheted, aztán a gyereknek meg beadja, hogy rossz apa vagy, nem mész látogatni. Elég szennyes jelleműek általában, egy macskát nem bíznék olyan anyára, aki eltiltja az apát a gyerekétől.
Szia!
Jogi oldalon olvastam, ha láthatási időd van, menj mindig a gyerekekért, lehetőség szerint tanúval. Ha azt állítja exnej, hogy nem lesznek otthon, akkor is menj oda, csengess be bátran!
Lényeg, hogy tudd tanúval igazolni, hogy mentél a gyerekekért a neked járó időben és nem kaptad meg őket. Aztán irány a gyámhatóság, ha többször előfordul az eset, pénzbüntetést róhatnak ki anyukára. A láthatás akadályozása éppúgy kiskorú veszélyeztetése, mint a tartásdíj nemfizetése.
Ismerős a szitu, az én férjem anno 1 évig nem láthatta a gyereket. Mi végülis úgy "oldottuk" meg a szitut, hogy üzentünk anyukának, ha nincs láthatás, nincs gyerektartás se..(persze ez nem így van és a páromnak sose jutott volna eszébe nem fizetni) Ez bevált, anyuka ragaszkodott a pénzhez, így onnantól nem volt gond a láthatás se, ennek sok-sok éve már...
Jó lenne persze békésen megegyezni, mégiscsak karácsony lesz, hátha megenyhül anyuka. Sok sikert!
"Valljuk be,azárt ahol anyuka nincs vérig sértve,megcsalva,megalázva,kiszolgáltatva,ott nem is csinál ilyeneket.... "
Újból el kell mondanom, de igen csinálnak ilyet, sőt legjobban akkor csinálnak ilyet, ha ő maguk a hunyók, ha tudják azt, hogy javarészt ő miattuk ment tönkre valami, ezt nem tudják feldolgozni egy életen át.
Egy rövid történet. Nálunk ugyanez a helyzet. Az anyuka volt az aki éveken keresztül megcsalta páromat. Több férfival, obszénabbnál obszénabb levelek buktatták le az anyukát. Páromban azonnal elköltözött, konkrétan a gomra fordult fel azoktól a levelektől... amikben ecseteltéák egymásnak, hogy mikre vágynak, és miket csináltak a hitvesi ágyban :( ez esetben miondenki azt gondolná, hogy ez egy sima ügy, hisz anyuka szabad ember lett, mehetne élni az életét tovább, kereshetne új párt magának stb. De nem ez lett. A kapcsolatai sorra befuccsoltak, míg páromnál azt látja az anyuka, hogy lassan 3 éve boldogságban él velem. egészséges kapcsolatban élünk, sőt ami neki a legnagyobb érvágás, hiába próbálja badni a gyerekeknek, hogy apa így rossz, meg apa, elhagyot titeket stb. a 2 gyerek ennek ellenére imádja az apját, és sajnos engem is megszerettek a gyerekek. na ez végképp betette nála a kaput. nálunk szintén nagyon durva dolgok történnek, kb. mint a kérdezőnél. na ez esetben is van alapja anyukának szemétkedni??
utolsó vagyok. az anyukának az idegei felmondták a szolgálatot, kocsi ajtómat feltépte stb. fizikailag beleőrült az anyuka, hogy mit veszített el. Azt tudni kell, hogy az anyukának egész házassága alatt nem kellett dolgoznia. megtehették, párom előteremtette az anyagi feltételeket ahhoz, hogy ne kelljen dolgozia. ennek már vége, kénytelen elmenni dolgozni. beleőrült abba, hogy a bíróság folyamatosan elutasítja a megemelkedett tartásdíj iránti igényét anyukának. (pedig amúgy sem 2 ftot fizet párom) de neki nem elég semmi. csak sajnos zárt ajtókat dönget, mert folyamatosan elutasítják..
És ami a legdurvább az ideg állapota miatt kirendeltek pszichológust aki megvizsgál mindenkit, és ez fog dönteni gyermekelhelyezéskor. és valljuk be nem túl egészséges cselekedet az ha valaki feltépi másnak az ajtaját, üvöltözik hivatalos személyekkel, hivatalos helyeken. egyszóval a dühét kontrollálni már képtelen. ez lesz az amit vélhetően kimutat majd a pszichológus, és valljuk be őszintén nem éppen pozitív lesz anyukára nézve...
Akárki akarmit mond(nem olvastam végig a válaszokat,mert sok és sokan 20-30 sorokat írtak),de szerintem ezt a kérdést nem karácsonykor,és főleg nem a gyerek szeme előtt kell megoldani.Felnőtt emberek vagytok mind a ketten,megbeszéltek egy időpontot valami kávézóban,vagy egyéb nyilvános helyen,odamentek ügyvéddel vagy magatok,és értelmesen,felnőtt,intelligens emberek módjára megbeszélitek,hogy a gyerek ettől eddig az enyém,ettől eddig meg a tied.
Az lenne a legjobb,ha a gyerek erről az "osztozkodásról" nem is tudna semmit,csak az eredményről értesülne.Tehát kész tények elé lenne állítva,hogy fiam,december 28-29. apádnál vagy.Pont.(feltéve,hogy nincs a gyerekben jogos(!) ellenérzés a másik szülő iránt pl. amiatt,hogy veri,kínozza,stb.,de ez már rendőrségi és büntetőjogi kategória lenne,így ez -ahogy kiolvastam soraidból- nem áll fenn.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!