Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Elküldtem" apukámat karácsonyra, hogy jöjjek ki ebből?
A szüleim nemrég váltak el, nem volt semmi nagy botrány, anyukám vett egy lakást és elköltöztünk. Apukámmal tartom a kapcsolatot. Anyukám azt találta ki, hogy meghívja apukámat szentestére, de én ezt elleneztem, és meg is mondtam nekik. Viszont nem tudtam megmagyarázni, hogy miért. Csak úgy éreztem, hogy most, hogy már nem vagyunk egy család, nem lenne jó együtt tölteni a szentestét. Így mondtam apukámnak, hogy szerintem az lenne a legjobb, ha az édesanyjához, az én nagymamámhoz menjen szenteste.
amikor megbeszéltük hárman, azt mondta, hogy ő úgy döntött hogy akkor odamegy, de ezt olyan furcsán mondta, mintha megsértődött volna.
Pedig én nem akartam megsérteni, csak valahogy helytelennek éreztem, hogy úgy csináljunk mintha egy család lennénk. Hogy magyarázzam ezt el, hogy ne legyen megsértődve? Mert én tényleg nem rosszból küldtem el!
15/L
kedves kérdező egyrészt megértem, hogy így mégse olyan mint egy család..Nekem akkor váltak el a szüleim mikor 5 éves voltam..Szarul esett hogy egyik nap még ott másnap meg Anyu mondja hogy "gyere megyünk"..De attól még az apád..Nos, nekem ezt úgy mesélték el ketten(!), nem Anyu, nem Apu külön-külön, együtt mondták, hogy lehet nincsenek együtt, de ők szerették egymást, és attól hogy Anyu és Apu is mással van nekem Apu az Apu, és attól még szeret.Nos, én míg kicsi voltam és lökött mindig abba bíztam hogy újra egy család lehetünk, szóval hogy együtt töltjük a Karácsonyt, meg minden.Hát én Apukámat 1 hónapban 2 napra látom.Hát ha Anyu azt mondta volna hogy meghívjuk, nem tudom, örömömben mit csináltam volna. De kinek mi. Talán Szüleidnek csak idő kellett, és rájöttek mégis szeretik egymást, van ez így is ám, nem kell mindig csak a saját érdekedet nézni,hogy Neked mi jó. Apudnak is szar lehet hogy a lánya, akit nevelgetett szeretetben nem kíváncsi rá, pont ezen az ünnepen. szintén 15/l
(Nem ide tartozik de mivel rock felé húz a szívem[és nem vagyok egy bunkó..] egy idézettel megdoblak, annyira nem aktuális de valami van benne mégis: "...Szenvedj, ha élsz, küzdj,
hogyha fáj, harcolj, ha félsz..."
Hát remélem Apuddal tudod tisztázni a dolgokat)
nem azért küldtem el, mert nem vagyok rá kíváncsi. úgy mondtam el neki hogy hogy gondolom, hogy " szerintem 24-én menyj le nagymamához, én pedig 25-én lemennék utánad busszal." nem azt mondtam, hogy karácsonykor nem szeretnék vele lenni, hanem hogy szenteste.
és magamban gondolom azt, hogy azért nem szeretném, ha hárman együtt lennénk szenteste, mert már nem vagyunk család, nekem pedig december 24-e este egész életemben a legszűkebb családomról szólt. eddig mindig 3-an voltunk, de most, hogy elváltak, és mindkettőjüktől tudom, mert mondták, hogy már nem szeretnének együtt lenni, akkor akár karácsony van, akár nincs, ne tegyünk úgy mintha még együtt lennénk.
én tudom, hogy mindkét szülőmhöz tartozom, de hárman már nem tartozunk össze. ezért ha szenteste együtt lennénk, az számomra olyan lenne, mintha szerepet játszanánk
Attól még, hogy a szüleid elváltak egymástól, neked ugyanannyira az apád, mint válás előtt. Ezen semmi sem változtat!
Nem csodálom, hogy megsértődött.
El sem rudod képzelni, milyen jó, hogy a szüleid nem ugranak egymás torkának, valahányszor találkoznak. Én ebben nőttem fel. Soha nem volt családi karácsonyom!
Egyféleképp tudsz ebből kimászni:
Felhívod apukádat, és nagyon bocsánatot kérsz, és elhívod szentestére!
A családod már nem ugyanolyan, mint a válás előtt, apukád viszont ugyanúgy, ugyanannyira az apukád. Ugyanannyira a szülőd, mint anyukád, még akkor is, ha nem vele élsz. A "legszűkebb családodba" apukád is beletartozik.
Gondolj bele a helyzetébe: ha jól veszem ki szavaidból, nincs senkije most, egyedül él. Biztosan megviselte a válás (még ha nem is mutatja), biztosan magányos, biztosan hiányzik neki a család, főleg TE! És tudod mit? A szenteste neki is arról szólt eddig, hogy a családjával van, VELED van, látja az örömöt az arcodon a karácsonyfa, ajándékok láttán.
Abszolút nem lenne furcsa, ha most is veletek ünnepelne, több ilyen családot ismerek, ahol még több évvel a válás után is visszajár az apa karácsonyra, a gyerek szülinapjára, stb.. Főleg hogy írásodból az is kiderül, hogy anyukád sem ellenezte volna. Nem arra kell gondolni, hogy "együtt van a család", hanem hogy ezen a szép estén te együtt lehetsz MINDKÉT szülőddel, hisz mindketten szeretnek és mindketten ugyanannyira a szüleid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!