Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom megmenteni a pénzemet váláskor a léhűtő férjem elől?
Figyelt kérdés
Vagyonmegosztási per lesz, kb. egy éve adtuk be a válást, akkor szűnt meg az életközösség. A férjem egy léhűtő alak, nem dolgozik, csak a nyakamon élt. Nekem viszont vannak megtakarításaim, aminek most akarja a felét. Mit tehetek, hogy az általam nehezen összekuporgatott bankbetétek felét ne tudja elvinni? Tudom, hogy törvényesen járna neki, de ha megkapná, pillanatok alatt elinná, és én dolgoztam meg érte. Ötletekre lenne szükségem, hogy mit mondhatok a bíróságon, amivel megmaradhatna.2011. nov. 29. 09:28
21/23 anonim válasza:
azért arra vigyázzunk, hogy felújítottad pl a konyhát, azért annak nyoma is kell hogy legyen...kb. 2 milliót ráköltenék a konyhámra, akkor az már helyettem megfőzne!! :) gyerekre is ha elköltünk 2 millió ft-ot akkor annak nyoma kell, hogy legyen. tehát azért vigyázni kell arra, hogy miket mondasz, hova költötted. a férjed is ha talál egy ügyvédet akkor simán kérhetik a számlákat. pláne ha azt mondod, hogy a konyhára. nyilván az már nagy kiadás lenne, és olyankor illik megtartani a számlát ,már csak a garancia miatt is. értem itt azt, hogy pl. veszel egy új gáztűzhelyet. azért arról illik megtartani a számlát. de te ha csak ezt fogod mondani, és számlát nemtudsz bemutatni akkor azért az nem lenne túl jó... én a te esetedben egyszerűen ajándék címszóval odaadnám egy megbízható, közeli rokonnak. így nem kell azt mondanod, hogy elköltötted, és a pénz már valóban nincs a te tulajdonodban, tehát abból nem kérhet semmit...aztán ha véget ért ez a hercehirca akkor pedig "visszakéred" a pénzedet...
22/23 anonim válasza:
Én is gondolkodtam az utolsó által írt lehetőségen, elvileg nem rossz, de aki kapja, annak adóznia kell utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!