Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom megmenteni a pénzemet váláskor a léhűtő férjem elől?
Nem bűncselekmény az, ha kiveszed, ez nem igaz. Azt veszel ki és teszel be, illetve annyit, amennyit akarsz, és ahova akarod. Miért lenne az, ha a pénzemet kiveszem a bankból?
Jól tudod, hiába a különvagyon, a jövedelme az közös vagyonnak minősül.
Azt kifejtenéd, hogy a te pénzed és a férjed kocsihitele hogy függ össze?
Akérdés az hogy a pénz bevétele mikortól kezdődött.Ha jól értem akkor minden hónapban egy bizonyos összeg ment egy adott bankszámlára.Írtad hogy 1 éve külön kasszán éltek.
Ha ez alatt az idő alatt gyűjtötted a pénzt akkor van esély rá,hogy egy fillért sem kell adni a férjednek belőle.
Ugyanis a külön kasszát tudod bizonyítani(hiszen a vagyoni pernél ezt is rögzíteni kellett,hogy jelenleg külön vagy közös kasszán éltek) A bankszámlakivonatokkal is tudod bizonyítani hogy az elmúlt 1 évben külön bevételed volt..
Nálunk is így volt.Mi 3 éve éltünk külön ,és külön kasszán amikor beadtuk a válópert.Mindkettőnknek volt megtakarítása(bár nekem több) de mivel tudtuk igazolni hogy X ideje külön éltünk,és külön kasszán voltunk,így bár papíron házasok voltunk,de ez nem számított közös vagyonnak..Csak az volt közös amit együtt szereztünk meg..
Közös vagyon: idézet a törvényből: "Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett"
Szóval nem bírója válogatja.
Először is sajnálom :( Anyukám hasonló dolgok miatt küzd az apámmal, ő sem szeretné több évi nyaraltatás, etetés, ruháztatás után még több pénzzel megajándékozni kedves édesapámat.
Ő nekem egyszerűséggel keresett egy jó ügyvédet, jelenleg is folyik a per, így nem tudok nyilatkozni, mire számíthatsz (bár anyukáméknál lényegesen több pénzről van szó, mint 2 millió forint).
Egy a fontos: ne írj alá semmit, és ne költözz ki a lakásból teljesen, mert azzal lemondasz róla!
Csak egy ötlet:
Ha a férjed bizonyíthatóan és folyamatosan munkanélküli volt, akkor szerintem a bíró figyelembe veheti azt a tényt, hogy pénzügyileg nem árult hozzá a közös életetekhez.
Az egyik barátnőm válásánál pl ez történt, csak ő nem léhűtő volt, hanem egyszerűen megszűnt a munkahelye, utána terhes lett és otthon maradt a gyerekkel. Az ő esetükben sem felezték a vagyont, hanem csak egy minimális összeget kapott a férjétől.
Hű, ez kemény ügy!
És igazságtalan.
Nem értek a joghoz, csak a józan észhez:
nem lehetne a bíróságon bebizonyítani, hogy a férjed nem keresett, csak költött és ez (is) vezetett a házasság megromlásához?
Nem hiszem el, hogy nincs megoldás! Ügyvéd kell ide, nincs mese.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!