Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudom megmenteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudom megmenteni a pénzemet váláskor a léhűtő férjem elől?

Figyelt kérdés
Vagyonmegosztási per lesz, kb. egy éve adtuk be a válást, akkor szűnt meg az életközösség. A férjem egy léhűtő alak, nem dolgozik, csak a nyakamon élt. Nekem viszont vannak megtakarításaim, aminek most akarja a felét. Mit tehetek, hogy az általam nehezen összekuporgatott bankbetétek felét ne tudja elvinni? Tudom, hogy törvényesen járna neki, de ha megkapná, pillanatok alatt elinná, és én dolgoztam meg érte. Ötletekre lenne szükségem, hogy mit mondhatok a bíróságon, amivel megmaradhatna.
2011. nov. 29. 09:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
12%
Sajnos rosszul jártál, mert a fele őt illeti a JOG szerint! Csak annyit tudsz esetleg lecsípni amit a saját egyedüli tulajdonu lakásod kiadásából kapott jövedelem.Az lehet magánvagyon talán, bírója válogatja! Nem azt nézik a vagyonközösség alatt honnan van a pénz !Az sem mérvadó ki kereste meg, sajnos. Fiamnak egy éve húzódik egy ilyen szemét ügye, ő is nyakig benne van, ott a feleség volt dologtalan, pazarló, pénzéhes d.g!
2011. nov. 29. 09:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem bűncselekmény az, ha kiveszed, ez nem igaz. Azt veszel ki és teszel be, illetve annyit, amennyit akarsz, és ahova akarod. Miért lenne az, ha a pénzemet kiveszem a bankból?

Jól tudod, hiába a különvagyon, a jövedelme az közös vagyonnak minősül.

Azt kifejtenéd, hogy a te pénzed és a férjed kocsihitele hogy függ össze?

2011. nov. 29. 10:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Akérdés az hogy a pénz bevétele mikortól kezdődött.Ha jól értem akkor minden hónapban egy bizonyos összeg ment egy adott bankszámlára.Írtad hogy 1 éve külön kasszán éltek.

Ha ez alatt az idő alatt gyűjtötted a pénzt akkor van esély rá,hogy egy fillért sem kell adni a férjednek belőle.

Ugyanis a külön kasszát tudod bizonyítani(hiszen a vagyoni pernél ezt is rögzíteni kellett,hogy jelenleg külön vagy közös kasszán éltek) A bankszámlakivonatokkal is tudod bizonyítani hogy az elmúlt 1 évben külön bevételed volt..

Nálunk is így volt.Mi 3 éve éltünk külön ,és külön kasszán amikor beadtuk a válópert.Mindkettőnknek volt megtakarítása(bár nekem több) de mivel tudtuk igazolni hogy X ideje külön éltünk,és külön kasszán voltunk,így bár papíron házasok voltunk,de ez nem számított közös vagyonnak..Csak az volt közös amit együtt szereztünk meg..

2011. nov. 29. 10:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Közös vagyon: idézet a törvényből: "Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett"

Szóval nem bírója válogatja.

2011. nov. 29. 10:03
 15/23 anonim ***** válasza:
említetted hogy kiadtad albérletbe a lakásodat...ezzel kapcsolatban vigázz mert ha esetleg nem írtál szerződést a bérlővel, és esetleg nem adóztál a befolyt pénz után, és ezt sejti/tudja a férjed, akkor felhozhatja ellened!! :( és mindjárt más megvilágításba kerülnek a dolgok!!
2011. nov. 29. 10:08
 16/23 anonim ***** válasza:

Először is sajnálom :( Anyukám hasonló dolgok miatt küzd az apámmal, ő sem szeretné több évi nyaraltatás, etetés, ruháztatás után még több pénzzel megajándékozni kedves édesapámat.

Ő nekem egyszerűséggel keresett egy jó ügyvédet, jelenleg is folyik a per, így nem tudok nyilatkozni, mire számíthatsz (bár anyukáméknál lényegesen több pénzről van szó, mint 2 millió forint).

Egy a fontos: ne írj alá semmit, és ne költözz ki a lakásból teljesen, mert azzal lemondasz róla!

2011. nov. 29. 12:18
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy ötlet:

Ha a férjed bizonyíthatóan és folyamatosan munkanélküli volt, akkor szerintem a bíró figyelembe veheti azt a tényt, hogy pénzügyileg nem árult hozzá a közös életetekhez.

Az egyik barátnőm válásánál pl ez történt, csak ő nem léhűtő volt, hanem egyszerűen megszűnt a munkahelye, utána terhes lett és otthon maradt a gyerekkel. Az ő esetükben sem felezték a vagyont, hanem csak egy minimális összeget kapott a férjétől.

2011. nov. 29. 13:51
 18/23 anonim ***** válasza:

Hű, ez kemény ügy!

És igazságtalan.

Nem értek a joghoz, csak a józan észhez:

nem lehetne a bíróságon bebizonyítani, hogy a férjed nem keresett, csak költött és ez (is) vezetett a házasság megromlásához?

Nem hiszem el, hogy nincs megoldás! Ügyvéd kell ide, nincs mese.

Sok sikert!

2011. nov. 29. 19:13
 19/23 anonim ***** válasza:
Vmi rokonnak oda kell adni hogy biztos helyen legyen és akkor már nincs is mit kérnie.
2011. nov. 29. 19:23
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a bankból kiveszed a pénzt és szétszórod az utcán ahhoz sincs a drága férjednek semmi köze. Szépen tedd el valahova, vagy valakihez, aztán bizonyítsa, hogy megvan még. Mond, hogy elköltötted a gyerekre, felújítottad belőle a konyhát, botox-szal telenyomattad a fejed, tudomisén. Volt-nincs. Csak arra vigyázz, hogy olyan személynél legyen, aki majd vissza is adja, aki nem zsarolható és akitől a férj tart - hogy ne menjen hozzá fenyegetőzni vagy ilyesmi.
2011. nov. 29. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!