Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megállapította a bíróság a gyerektartást. A fizetése 20%-a, de minimum 20. 000 ft. Postán fizet. Ki fogja kiszámolni a 20%-t, ő?
Figyelt kérdés
Azt mondta a bíró, amíg nincs gond a fizetéssel, addig nem szokták levonni a fizetéséből. De ha másodállása van? Vagy prémiumot kap? Vagy emelik a fizetését, és a 20% több mint 20.000 ft? Ő akkor is ugyanannyit küld majd. Mit lehet tenni?2011. nov. 24. 11:26
11/23 anonim válasza:
igaza van az egyik válaszolónak azt a 20 ezret neked is hozzá kell csapnod és van a családi pótlék ez így már több mint 50 ezer, ennek elégnek kell lenni az ovira sulira, és havi legalább egy cipőre vagy ruhára, a többi meg marad nálad és beleteszed a csekkekbe
12/23 anonim válasza:
hát akkor ennek járj utána, ha nem kértek tőle jövedelemigazolást, akkor adj be kérelmet, hogy vizsgálják ki újra apuka jövedelmi viszonyait, mert tudomásod van arról, hogy még innen onnan befolyik neki pénz...
13/23 anonim válasza:
Ezt nem hiszem el, jó lenne már ha végre felfognák az emberek, hogy a gyereket nevelő szülőnek (legyen az anyuka vagy apuka) NEM kell forintban annyit hozzátennie, mint a tartásra kötelezett szülőnek! A gyereket nevelő szülő elsősorban természetben látja el a gyereket, tehát főz, mos, takarít, tanul vele, ápolja, stb. Ez mind-mind forintosítható munka, amit az egyik szülő végez el, a másik pedig kp-ben fizet. Ilyen alapon akkor a gyereket nevelő szülőnek is ugyanannyit hozzá kéne tennie, viszont a házvezetőnőt, ápolónőt stb., tehát aki mindezeket a feladatokat elvégzi, közösen kellene fizetni! Mekkora felháborodás lenne, ha ezt valaki követelné a másik félen, mondván, hogy forintban én is ugyanannyit teszek hozzá, akkor a többit fizessük felesben! Mert az azért elég elképzelhetetlen, hogy a gyerek körüli összes teendőt a válás után is egyforma arányban osztják meg. Ez gyakorlatban kivitelezhetetlen. Ezen kívül ha pl. a tartásra kötelezett szülő fizetésének 20%-a pl. 50.000.- Ft, akkor az esetleg nettó 80.0000.- Ft-ot kereső pedagógus szülőnek is ennyit kéne hozzátenni?
14/23 anonim válasza:
Kedves utolsó. Hát akkor a mi helyzetünkben a bíróság hibázott? Nálunk mind az eddigi 5! végzésben amit eddig hozott a bíróság a tartásdíj körében, mindegyikben bele volt foglalva, hogy anyuka fizetése is mérvvadó, azt is nézni kell, és anyukát is terheli minimális kötelezettség, hogy ő is adjon bele pénzt...persze nem úgy volt megfogalmazva, hogy kötelező hozzátenni azt az összeget amit apukától levonnak, de így volt megfogalmazva...akkor ez mit jelenthet?
15/23 anonim válasza:
12.25 ös vagyok, én nem az anyuka vagyok. Anyuka folyamatosan fellebbezett, nem értett egyet semmivel, nem volt hajlandó felfogni, hogy 140.000 ft elég kell, hogy legyen a tartásdíjra...ezért volt szükség 5 végzésre, most készül a 6.!
16/23 anonim válasza:
Nem, nem hibázott a bíróság, nyilván terheli a gyereket nevelő szülőt is anyagi kötelezettség, ezért van úgy megfogalmazva, hogy ELSŐSORBAN természetben látja el a gyereket. A gyereket nevelő szülő keresete meg annyiban mérvadó, hogy nem lehet aránytalanul nehéz helyzetbe hozni a fizetésre kötelezett szülőt. Ha a gyereket nevelő szülő anyagilag sokkal jobb helyzetben van mint a tartásra kötelezett szülő, akkor nem a 20%-ot ítélik meg, hanem mondjuk 15%-ot. De lehet akkor is 15%, ha a tartásra kötelezett szülő keresete nagyon magas, olyankor is előfordul, hogy 15%-ot ítélnek meg. Sokan abban a téves hitben élnek, hogy a gyt. automatikusan 20%, pedig ez nem így van. 15-25% között lehet megállapítani, csak általában középértéket vesznek, ez a 20%.
17/23 anonim válasza:
Kedves utolsó teljes mértékben egyetértek veled, én is ugynezt gondolom, nálunk párom kb. 10 %nak megfelelőt fizet..magas a keresete, ő maga ajánlott fel egy szép kis öszeget, bíróságnak ki is kerekedett a szeme..nyilván nem ilyen összegek röpködnek a bíróságokon mint amit párom felajánlott...jóvá is hagyta a bíróság 5 ször is! tehát mi esetünkben nem is volt szükséges százalékos forma, ezt csak utólag néztük meg, hogy kb. 10 %-ra jön ki! Mégsem szólt semmit a bíró. helyt adott ennek. Csak anyukának nem tetszik, de majd talán elhiszi mikor 6-ra is ugyan az lesz a végzésben.
18/23 anonim válasza:
A prémium az egyszeri juttatás, abból tudtommal nem jár a gyereknek..
19/23 anonim válasza:
Attól függ, hogy mi van a bírósági határozatban. Nekem pl. az első férjem esetében úgy lett meghatározva - ill. úgy egyeztünk meg - hogy a havi jövedelméből utalja a 20%-ot. A második férjemnél letiltást kellett kérni, mert magától nem fizetett, nála úgy van meghatározva, hogy a minden jövedelméből vonják. Igaz, nálunk ez ugyanaz, mert se jutalom, se 13 havi nincs már rég, de ha lett volna, vonták volna abból is.
20/23 anonim válasza:
13. hozzászóló!
Ez hülyeség amiket írsz. Én egy váló félben lévő apa vagyok. Ha én nálam helyeznék el a gyereket, akkor ez fel sem merülne bennem, hogy forintosítsam a gyerekre fordított munkát és időt. Örülnék ha napi szinten foglalkozhatnék vele, nem pedig csak 2 hetente 2 napot, havi húszonezer forintért. Azt senki sem várhatja el, hogy egy apa csak fizessen, a nőnek meg csak annyi a dolga, hogy ellássa a gyereket. Tudod mit mondok még erre, engem az sem érdekelne ha nálam helyeznék el a gyereket és egy fillért se kapjak. Nagyon szívesen fűtök a gyerekre, etetem, fürdetem, mosok rá.
Ez a baj, nők a bírók is, és elég érdekesen gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!