Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek, hogy jó legyen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Kedves Mindannyian!

Az én problémám az lenne,hogy van egy párom akinek elöző házasságából született egy kislánya 5 éves és elinte kb egy 8 hónapig nagyon jó volt a kapcsolatunk ... most viszont gyűlöl és hazudgál.... Valamikor csak engem de néha az apját is.... mint kiderült,amit tudni lehetett a volt neje táplálja ezt a gyűlöletet a kislányba... mikor legutóbb is vissza vittük egy rossz szót nem mondtunk,de Ő azt órdította(volt neje): takarodjatok haljatok meg stb... és felkapta a kislányt.. Mi sosem neveltük a kislányt ellene vagy a párja ellen... ha volt hogy a kislány panaszkodott inkább vígasztaltuk... minden héten elhoztuk 2napra, már 1 hónapja 2 hetente hozzuk de maradt a 2nap! Én nem értem az exet a párom havi 40e fizet +évenkénti inflávció növekedésével gyerektartást + a gyereknek én szoktam venni ezt azt kiscipőt szandit ruhákat,mert megesik rajta a szívem ha olyan kis szakadt...és nem dőlünk hátra,hogy akkor kész a gyerek le van tudva 1 hónapra... és válásnál is nem kevés milliót kapott... egyre nehezebb és egyre rosszabbul érzem magam... én nem veszek meg neki akármit,hogy szeressen , mert nem. de a párom anyagilag nem bír többet. nagyon elvagyok keseredve mi lesz 5-10 év múlva... mi lesz ha közös gyerekünk születik gyűlölni fogja... mi vagyunk a felnőttek, mit tehetek én ???? beszéljek az anyjával... nem tudom mit tegyek csak azt tudom,most nagyon fáj és ez senkineksem jó...

Köszönöm előre is!!!

2009. máj. 11. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Próbáld megbeszélni ezt az anyjával!
2009. máj. 11. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagy könnyű helyzetben. De ha az ex ilyen minősíthetetlen módon viselkedik, nem sok mindent tudsz csinálni. Beszéljetek vele, próbáljátok meggyőzni, hogy neki is csak jót tesz, ha a gyerek Téged is szeret, úgy megy haza tőletek, hogy kiegyensúlyozott, tele van szeretettel és élményekkel. És ahogy az idő előre halad, Téged fog igazolni, mert a gyerekek nem ostobák, és látni fogja hogy Te tényleg szereted Őt. Csináljatok sok közös programot, akár kettesben is, legyen "közös titkotok" a kislánnyal, az ilyen idős gyerekek nagyon szeretik az ilyesmit. Vagy fogjatok bele valami nagyobb lélegzetvételű dologba: pl. Barbie-ház építés, vagy ami a kislány kedvence. Légy nagyon kitartó, kreatív, és meglátod, az idő Téged igazol majd. De semmi esetre sem szabad rosszat mondani az anyjára, mert visszaüt. Sok sikert!
2009. máj. 11. 11:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha el vannak fajulva a dolgok,a legtöbb amit Te tehetsz,hogy megpróbálsz a háttérben maradni.Bízd a párodra ezt a dolgot,intézze el Ő.Ha nem lehet velük békében lenni,akkor ne élezzétek a helyzetet a kislányra való tekintettel.És próbálj meg ne agyerekre haragudni,Ő még befolyásolható,nem biztos,hogy úgy viselkedik ahogy érez.Legyél vele nagyon kedves ha nálatok van,de ne légy tolakodó ha nem karja,hogy közel kerülj hozzá hagyd egyenlőre.Hidd el ahogy nő,és egyre jobban a saját eszére hagyatkozik úgy fog majd téged jobban megszeretni.Az anyagiakban pedig nem kell túlzásokba esni,persze fizessetek tisztességes gyerek tartást,meg vásároljatok neki lelkiismeretesen,de ne akarjátok a szeretetét megvenni,mert az nincs a gyerekekre jó hatással.Nem kell nektek ebben anyagilag tönkremenni.A 40 e ft bőségesen nagylelkű gyerektartás,rendes a párod,hogy ennyit ad(remélhetőleg anyuka a gyerekre költi)

Szerintem ne reagáljatok az ilyen alpári viselkedésre amit tanúsított az anya,és vigye hozza a párod egyedül a gyereket,neki talán kevésbé parádézik.Ha pedig nektek is gyereketek lesz nagyon figyeljetek oda,hogy ne érezze a kislány emiatt hátrányban magát.

Nyugi,le fognak csitulni a kedélyek,csak ne hagyjátok provokálni magatokat.

Ne hari,hogy megkérdezem,de Ti már együtt voltatok apukával az Ő válásuk előtt is?Mert ha az anya téged tart családrombolónak akkor valamelyest érthető a viselkedése,mégha ennek előzményei okai is vannak.

2009. máj. 11. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, en is ennyi idos voltam,mikor a szuleim elvaltak es tudom,mit erez,o nagyon nehez helyzetben van. Ha esetleg jol is erzi magat veled, enm mondhatja az anyukajanak,mert fel,h megbantja es sajnos az ilyen helyzetben elo gyerekek,azt mondjak amit a szulok hallani akarnak. Ne gondold,h utal,de tobb,mint valoszinu,h nem is imad, mert az ekkora gyermekek sok esetben ugy tekintenek az uj partnerre,mint a csaladi beket megbonto emberre. Nem kell neked semmit tenned, anyunak es apunak egyutt kene leulnie beszelni vele es elmondani,h mindketten nagyon szeretik es azt szeretnek,h o boldog legyen es jol erezze magat es mondja el,ha bantja vmi es elmagyarazni neki a helyzetet.

Az anyagi javakrol tulajonkeppen csak te irsz, nem hinnem,h gyereknek arra lenne szuksegem,h `megvasaroljak` ez eleg rossz taktika. A kozos gyerekkel en varnek,ha ketelyeid vannak a tesoval kapcsolatban, hagyd,h megbaratkozzon a helyzettel, 8 honap egy gyereknek nem eleg es ezert ne is hibaztasd.

2009. máj. 11. 11:59
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

szia!

Az a baj. hogy itt az anyán van a hangsúly. Kell egy bizonyos értelmi intelligencia is ahhoz , hogyha esetleg valami "baja" van a családi helyezettel (pl. elváltak és a volt férje talált egy magáhozvaló társat) , azt ne a gyereken keresztül adja tudtotokra. Szerintem irigy és ,gyerekes viselkedés ez. Megbeszélni vele szerintem nem nagyon lehet , mert ahhoz kell valami felnőttes hozzáállás, ami a "takarodjatokban" nem igazán mutatkozik meg...

Te/Ti jól teszitek. Ne neveld "ellene" és ne adj Te is okot arra , hogy a kislány két fél közt őrlődjön. Az ilyen anyáról mindig Salamon király bölcs döntése jut eszembe , és az az anya, aki elengedte a gyereke kezét, mert nem bírta látni, hogy mennyire fáj a picinek, hogy majdnem kettészedik... Ez tanulságos történet.

Abban tudsz reménykedni, hogy ahogy nő a lányka "érezni" illetve "tudni" fogja hol a jó neki és a hazugságokat előbb- utóbb tapasztalni fogja.

2009. máj. 11. 12:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!!!

sok jó tancsot kaptam tőletek:)

Az igazság az,hogy az ex neje megcsalta férjét= a páromat aztán mikor mi összekerültünk ment a válás otthagyta az ex nejet az akkori párja... a kislány azóta utál engem mióta új párja van anyunka... és azt hazudja a gyereknek apád hazudik nem utal egy forintot sem minden pénzét az új nőjére költi... a libára=aki én lennék ... aki azért veszi meg a gyereknek azt a pár dolgot mert apa 40e ft mellé már nem tudja... de mind1, nem ez a lényeg... a párom beszélt már az anyával aki mindent tagadott, sőt még azt mondta meglátod mit kapsz nagyobb korában!!! A párom egy nap 3x hívja a kislányt rendszeresen hozzuk remélem nem lesz ennél rosszabb a viszony...

2009. máj. 11. 13:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeket nem lehet becsapni, most még kicsi, de ha nagyobb lesz, mindenre emlékezni fog, ti legyetek vele jók, érezze, hogy szeretitek, és nem lesz baj a későbbiekben. Nem lehet egy gyereket alaptalanul valaki ellen nevelni, lehet, hogy most nem tudja úgy kimondani a dolgokat, ahogy valóban érzi, de ha nagyobb lesz, ez fog még változni, ha ti is úgy viszonyultok hozzá, ahogy egy gyerekhez szeretettel kell. Kitartást kívánok, menni fog.
2009. máj. 11. 13:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Az utolsonak igaza van!!! Teljesen egyettertek vele!

Te csak szeresd a gyereket, nem baj ha hazudik. Biztosan nem gyulol csak az anya miatt viselkedik igy!

Ha nagyobb lesz meglatod megvaltozik a velemenye, a lenyeg, hogy legy mindig segito kesz es Szeresd!

A tesot sem fogja gyulolni ha nem marad hatterbe.

Sok sikert kivanok az elkovetkezo evekhez! :))

2009. máj. 12. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!