Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 éve elváltunk fele lakás az enyém fele a párom-é lett a biroság kimondta. Nem tudom kifizetni őt ö sem engem. A lakás használati joga engem illet kimondta a biroság. Nem akar kimenni a lakásbolés elsem akarja adni ogy tudnák megszabadulni töle?
Irjal a birosagnak, es majd ok felszolitjak, hogy menjen el.
De a jogiforum.hu-n is megkerdezheted akar most is, jogaszok valaszolnak.
Szia!
Bírói úton kérheted a vagyonközösség megszüntetését. Ilyenkor egy-két tárgyalás után vagy dűlőre juttok (hogy ki fizet ki kit) vagy árverésre hirdetik az ingatlant és mehet mindenki a saját pénzével.
Kedves előttem szólók!
Odaírta a kérdező, hogy a vagyon továbbra is közös és egyikük sem tudja magához váltani a másik tulajdonrészér - miért adtok neki akor vagyonközösség-megszüntetésre tanácsokat?
Más kérdés a lakáshasználati jog - ez független a vagyonközösségtől, bíróság rendelkezik róla a válóperben és a kérdésből is kiderül, hogy ezt a kérdező kapta meg, mégpedig kizárólagosan.
Nos, a kérdező kizárhatja az illetőt és megszüntetheti a lakcímét is, ha ez nem megy önként, az önkormányzat segítségével (lakcímrendezési eljárás, bár ez csak akkor működik, ha már tényleg nem lakik ott).
Indíthat lakáskiürítés iránti pert.
De a legegyszerűbb a zár lecserélése, igaz, ezzel fel kell vállalni a vele óhatatlanul együttjáró balhét és esetleg rendőrségi eljárást is (érdemes készenlétben tartani a lakáshasználatot rendező bírósági végzést).
Kedves Utolsó!
Az általam javasolt vagyonközösség megszüntetése bírói úton nem csak (volt) házastársaknál alkalmazható. Én így tudtam megszabadulni egy örökölt fél háztól, ezért javasoltam. Nekem "szerencsém" volt, mert a ház másik felének birtoklója csodák-csodájára meg tudta venni az én részemet, amikor már ott álltunk a bíróságon, hogy kiírják árverésre. Milyen véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!