Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált anyukák, leírnátok kérlek a költségvetéseteket?
2 ovisom van, most fogunk válni, az érdekelne, hogy lehet anyagilag a felszínen maradni.
A 2 gyerek nálam marad, a lakás fele az enyém, ha eladnánk az csak 4-5 millió forint per fő, fálállásom van. Még nemigen látom, hogy éljünk tovább 3-asban, de 4-esben már nem tudunk.
Kiváncsi lennék ti hogy oldjátok meg a mindennapjaitokat.
Hát, ez kőkemény lesz. Családi háttér nélkül kibetonozott idegekre lesz szükséged. Nem tudsz a szüleidhez költözni? Fél állás? Hát egész állással is éhezik az ember! Ehhez másfél v. kettő egész állás kell. És ha a gyerekek betegek? Ma már nem lehet betegácsiba menni. Lapátra teszik az embert. Hacsak nem közhivatalban dolgozol. Áhhhh, lehetetlen. Ha a saját példámból indulok ki.
Én annak idején, amikor 1 gyerek volt, albérlőt fogadtam. De az is nehéz dolog. Egy vadidegennel együtt élni. Áhh, valami támogatás kell neked. Próbáljatok kulturáltan elválni, hátha úgy támaszkodhatsz rá mégis. Nemcsak anyagilag, hanem néha vigyázhatna a gyerekekre. Vagy akkor, amikor betegek, vagy akkor, ha este dolgozni mész (mondjuk takarítani egy héten 2x, vagy 3x). Persze nem tudom milyen végzettséged van. Hacsak nincs valami olyan képzettséged, diplomád, hogy kapós vagy! Minél előbb próbálj új férjet szerezni. Nem azt mondom, hogy ugorj bele egy szeretetlen kapcsolatba! Azt azért ne. De ne járj csukott szemmel. Hát, kitartás! (Mi hárman 200 E Ft-ból kijöttünk, de most a 110 E-ből, már nem. Éhezünk. A lakásrezsi 70-80-90 E Ft, a maradékból nem tudunk megélni.)
Közalkalmazott vagyok, és ki tudnám kutyázni, hogy teljes állásra vegyenek fel. Igazából én kértem félállást, mert a férjem így se segít soha semmiben. Újabban már a rezsit sem fizeti. Már csak a rossz maradt vele.
Ha teljes állásban lennék tisztán 100-at vinnék haza, az persze mind elmenne albérletre és rezsire, és a családi pótlékból meg gyerektartásból kéne boldogulni, kérdés, lehet-e. A lakásunkból megmaradt összeget féltem kicsit, nehogy feléljük, de sajátot ennyiből nem lehetne venni, hitelt se kapnék ezzel a háttérrel.
Nekem vannak szüleim, de másik városban, s anyagilagnem tudnak segíteni.
Elég ijesztő, de már vele is az.
nekem a bnőm egyszer azt mondta ha elválna, egyedülálló anyaként többet segítene neki az állam, mint most a férje...
(pl önkormányzatis lakás, amíg a gyerekek kiskorúak, plusz csal.pótlék a fizu mellé, stb...)
Egy gyereket nevelek egyedül.
Fix bevétel:
13 700 családi pótlék
20 000 gyerektartás
8000 lakbértámogatás az önkormányzattól
72 000 fizetés
Összesen: 105 700
Ezt ki szoktam egészíteni mellékessel (piacozok, interneten árusítok), alkalmanként segélyt kérek (átmeneti segélyt egy évben 4x lehet az önkormányzattól kérni), plussz egy évben 2x lehet kérni rendkívüli gyermekvédelmi támogatást. Ennek az összege 7-8 ezer ft.
Egy egyesülettől szoktam kapni ruhacsomagot, ételcsomagot alkalmanként (ezek is átlag 1-2-3 ezer ft-ot jelentenek).
Néha egy nagymamai, nagypapai, dédmamai hozzájárulás is becsúszik 10-20 ezer forint/ félévenként.
Kiadások:
40 000 albérleti díj
12 000- 25 000 rezsi költség
7000 gyerek óvodai étkezése
~30 000 bevásárlás (élelmiszer)
~15 000/meg ami marad az egyéb bevásárlásra
4000 internet
Éppencsak de minden hónapban a felszínen maradok. Meg lehet csinálni. Sok sikert és soha ne add fel, bármilyen nehéz is lesz majd!
Önkormányzati lakáskérelmet eddig kétszer utasítottak el. Ahhoz túl magas a jövedelmem. Még ahhoz is, hogy a gyerek ingyen ehessen az oviban...
De persze nem panaszkodom, így is sok támogatást kapok.
(Bár pont most néztem utána, hogy Ausztriában csak a családi pótlék 105+90=195 euro lenne...
Olvasva a válaszaitokat, megállapítom, hogy én nagyon jó anyagi helyzetben élő anyuka vagyok. Lakáshitelem nincs, 188000.-Ft a fizum, + két gyerkőcre a csp, és 40 ezer a gyerektartás. Kiadások: 15000 villany, 16000.-gáz, 3500 víz, internet, tévé, telefon 15000, bölcsi 13000.-, suli a nagyobbnak 8000.-, biztosítás 2000.-Ft.
Senkim nincs, szüleim már nem élnek, anyósomék is meghaltak, anyagi segítséget sem a családtól, sem önkormányzattól, államtól nem kapok.
Kedves utolsó válaszadó! Milyen területen dolgozol? Nagyon szépen keresel!
Én pedagógus vagyok, most 48ezret kapot félállásra. Ha teljesállás lenne, és még vállalnék szakkört, osztályfőnökséget, stb. (korrepetálások nélkül, de az ugye már a gyerekeim idejéből menne) akkor is max 130-at kapnék :-( Már az átképzésen is elgondolkodtam :-( pedig igazából ehhez értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!