Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az első tárgyalásnál elválaszthatnak minket?
Sziasztok!
Most kedden (ápr.21-én)lesz az első bírósági tárgyalásunk a \'férjemmel"!
Most hívtak be minket elsőnek!
Közösmegegyezéssel vállunk!Én nem akartam,de ő miatta belementem a vállásba!
Most kedden,akár egyből el is vállaszthatnak minket,vagy még a békitőt is meg kell várnunk?Kiskorú,2 éves kisfiunk van!
Én nagyon el vagyok ám keseredve,mert minnél közeleb van a birosági nap,annál rosszabul érzem magamat,hogy vállok!
Mert ügye én nem szerettem volna!
Több mint 7 éves kapcsolat volt.
Ha a gyerek így nőhet fel nyugiban, hogy elváltok, ne kockáztasd a jövőjét egy olyan együttélésben, amiben az egyik fél (itt a férjed) nem érzi jól magát, és menne. Anya vagy már, és nem csak feleség, a gyerekre is gondolj, hogy hogyan tudjátok neki jobban biztosítani a békét.
Szerintem is lesz békítő, de ha a férjed menni akar, a gyerek érdekében ne húzzátok vitákkal...
Azok adtak helyes választ - ügyvéd vagyok -, akik úgy tudják, hogy közös megegyezés ide-oda, az első tárgyaláson csak azokat választják el, akiknek nincs közös kiskorú gyerekük.
Ha van, akkor az minimum 2 tárgyalás, a legtisztább és minden egyes pontban történt közös megegyezés esetén is.
Jó tudni viszont, hogy az első - régi nevén ún. békítő - tárgyalást követően 3 hónapon belül újra be kell adni a kérelmet (a folytatás iránt), ha ez elmarad, akkor a per megszűnik és újra kell kezdeni az egészet (újabb 12.000 Ft illetékkel).
A második tárgyalásra határnapot a bíró a folytatás iránti kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül nem tűzhet ki.
Köszönöm a válaszokat!
21-én volt kedden az első tárgyalás!Ugy volt ahogyan azt ti is leirtátok!Kötelezik a kb 2hónapos gondolkozási időt.Az ex egyáltalán nem akar ujra egy családban lenni velünk,ezért én is a vállás mellett vagyok,akármennyire is szeretem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!