Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az első tárgyalásnál elválaszt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az első tárgyalásnál elválaszthatnak minket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most kedden (ápr.21-én)lesz az első bírósági tárgyalásunk a \'férjemmel"!

Most hívtak be minket elsőnek!

Közösmegegyezéssel vállunk!Én nem akartam,de ő miatta belementem a vállásba!

Most kedden,akár egyből el is vállaszthatnak minket,vagy még a békitőt is meg kell várnunk?Kiskorú,2 éves kisfiunk van!

Én nagyon el vagyok ám keseredve,mert minnél közeleb van a birosági nap,annál rosszabul érzem magamat,hogy vállok!

Mert ügye én nem szerettem volna!

Több mint 7 éves kapcsolat volt.

2009. ápr. 19. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Szia! Mivel van gyermeketek is, ezért mindenképpen lesz egy békítőtárgyalás!
2009. ápr. 19. 15:28
 2/7 anonim ***** válasza:
44%
Ha közös megegyezéssel váltok, az azt jelenti, hogy megegyeztetek a gyerek elhelyezésében, láthatásában, felügyeletében, az ingó és ingatlan vagyon megosztásában stb. Akkor viszont igen, elválaszthatnak egy tárgyalással is.
2009. ápr. 19. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Azokat válasszák el egyből, akiknél nincs gyerek és a vagyon megosztásába is meg tudtak egyezni egymás között. Nálatok nem ez a helyzet. Lehet, hogy a békítő tárgyaláson a férjed visszatáncol. Ha te hangoztatod, hogy szereted, nem fognak elválasztani egyhamar. Hátha megmenekül a házasságotok. Ne légy ideges és szomorú, de ne is add könnyen az eltöltött éveket. A gyerek miatt se!
2009. ápr. 19. 15:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek így nőhet fel nyugiban, hogy elváltok, ne kockáztasd a jövőjét egy olyan együttélésben, amiben az egyik fél (itt a férjed) nem érzi jól magát, és menne. Anya vagy már, és nem csak feleség, a gyerekre is gondolj, hogy hogyan tudjátok neki jobban biztosítani a békét.

Szerintem is lesz békítő, de ha a férjed menni akar, a gyerek érdekében ne húzzátok vitákkal...

2009. ápr. 19. 17:12
 5/7 anonim válasza:
Első körben biztossan nem választanak el. Első: a békítő tárgyalás. Majd csak azt követően lesz csak a végleges válóperetek. Itt mondják ki, mit kell teljesítenie a kisgyermek. és feléd. Itt fogtok "közösen" megeggyezni. Persze csak akkor, ha nincsen ingóságotok. Amúgy eggyüttérzek veled. Ahogy látom szereted a párodat. És fájó pont ez az életedben. Erősnek kelkl lenned. És még ha nehéz is.Gondolj a gyermekedre. Ő talán erőt fog adni ehez a kritikus időszakhoz. Sok sikert. És ha igazán szereted Őt. Ne szégyeld ezt kimutatni ezt bárki elött is történjen a dolog. Hátha megváltozik a szemlélete. Remélem nem vagyok elkésve a tanáccsal! Sok sikert!
2009. ápr. 21. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Azok adtak helyes választ - ügyvéd vagyok -, akik úgy tudják, hogy közös megegyezés ide-oda, az első tárgyaláson csak azokat választják el, akiknek nincs közös kiskorú gyerekük.

Ha van, akkor az minimum 2 tárgyalás, a legtisztább és minden egyes pontban történt közös megegyezés esetén is.

Jó tudni viszont, hogy az első - régi nevén ún. békítő - tárgyalást követően 3 hónapon belül újra be kell adni a kérelmet (a folytatás iránt), ha ez elmarad, akkor a per megszűnik és újra kell kezdeni az egészet (újabb 12.000 Ft illetékkel).

A második tárgyalásra határnapot a bíró a folytatás iránti kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül nem tűzhet ki.

2009. ápr. 21. 13:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

21-én volt kedden az első tárgyalás!Ugy volt ahogyan azt ti is leirtátok!Kötelezik a kb 2hónapos gondolkozási időt.Az ex egyáltalán nem akar ujra egy családban lenni velünk,ezért én is a vállás mellett vagyok,akármennyire is szeretem!

2009. ápr. 22. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!