Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élettársak válása hogy történi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársak válása hogy történik? Menjek bíróságra?

Figyelt kérdés
Nem bírom tovább, "válni" akarok, de van egy gyerekünk. Hogy kell elkezdeni az egész procedúrát?
2011. aug. 27. 07:34
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Az élettársaknak nyilván nem kell elválniuk, hiszen nincs köztük házasság. Minek a bíróság? egyszerűen dobd ki, vagy költözz el, a gyerekkel kapcsolatban meg egyezkedjetek, láthatás, anyagi támogatás..stb.. Lány vagy? Hány éves?
2011. aug. 27. 07:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Hivatalosan bejegyzett élettársak vagytok? A gyereket egyedülállóként neveled? Az apja elismerte?

Na ezekre kéne tudni a választ.Egyébként szerintem fogod a srácot, és elköltöztök.Én azt tenném.

2011. aug. 27. 07:46
 3/10 A kérdező kommentje:
32 éves vagyok, a gyerek 3 éves. Nem szeretem az apját, állandóan veszekszünk, elviselhetetlen a helyzet. Én már rég szakítotam volna, de ő nem akar, ragaszkodik hozzánk, még kidobni se lehet...Félek,hogy hülyeséget csinál. Egyszer már összetört egy ajtóüveget dühében.
2011. aug. 27. 07:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk hivatalosan bejegyzett élettársak, ez jó vagy rossz? Nem tudom, hogy tudnék vele megegyezni, ő nem akar "válni", ragaszkodik, én meg kikészülök mellette....
2011. aug. 27. 07:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Meg lehet szűntetni a bejegyzett élettársi kapcsolatot? (A bejegyzett élettársi kapcsolat megszűnése)

A bejegyzett élettársi kapcsolat megszűnik az egyik élettárs halálával, vagy ha az élettársak egymással házasságot kötnek, valamint az élettársi kapcsolat megszüntetésével (amely ugyanúgy szűnhet meg mint a házasság). A bejegyzett élettársi kapcsolat akkor is megszűnik, ha az élettársak közös megegyezése alapján a közjegyző a bejegyzett élettársi kapcsolatot megszünteti. A jegyző akkor szűnteti meg, ha azt az élettársak befolyásmentesen, közösen kérik, az élettársaknak nincs közös kiskorú és nincs tartásra jogosult gyermekük, és az élettársak az őket egymással szemben terhelő, jogszabályon alapuló tartás, a közös lakás használata, valamint - az ingatlanon fennálló közös tulajdon megszüntetése kivételével - az élettársi közös vagyon megosztása kérdésében megegyeztek úgy, hogy azt közjegyzői okiratba vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalták. A közokirat elkészítésére az a közjegyző is jogosult, aki a bejegyzett élettársi kapcsolatot nemperes eljárásban megszünteti.

A bejegyzett élettársi kapcsolat megszüntetésére irányuló eljárás lefolytatására - a felek választása szerint - az a közjegyző illetékes, akinek az illetékességi területén a kérelmezők utolsó közös lakóhelye volt, vagy akinek az illetékességi területén a felek valamelyikének lakóhelye van. Ha a kérelem előterjesztésekor a feleknek nincs belföldi lakóhelye, az eljárást az élettársi kapcsolatot az anyakönyvi nyilvántartásba bejegyző anyakönyvvezető működési területe szerint illetékes közjegyző folytatja le.

A felek - eltérő megállapodás hiányában - egyenlő arányban viselik az eljárás költségeit, a jogi képviselettel kapcsolatos költségeket pedig mindegyik fél maga viseli.

A közjegyző végzése ellen fellebbezésnek van helye a közjegyző székhelye szerinti megyei bírósághoz. A felek egyezségét jóváhagyó és a bejegyzett élettársi kapcsolatot megszüntető végzés ellen nincs helye fellebbezésnek, és az ellen felülvizsgálati kérelem sem terjeszthető elő.

A gyerek miatt viszont bíróságra kell menni és hivatalos gyermekelhelyezési pert indítani

2011. aug. 27. 08:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom ami veled történik. Egyik szemem sír, a másik nevet. Sír miattad, de kicsit örülök, hátha ez egy jelzés azok felé, akik a házasság ellen vannak.

Ha házas lennél, akkor most neked sokkal egyszerűbb lenne :(

2011. aug. 27. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért is lenne neki egyszerűbb ha házas lenne????
2011. aug. 27. 08:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Hogy miért lenne egyszerűbb? Mert a vagyonmegosztás sokkal egyszerűbb lenne. Ha nem tudnak megegyezni, akkor -a különvagyon kivételével- fele-fele. De így? Ha valamelyik fél vinni akar valamit, amit a másik nem akar adni... Semmilyen törvény nem mondja ki, hogy felezzenek.

Na, ezért.

2011. aug. 27. 09:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, kérdésedre válaszolva: különköltözés, majd menj be a bíróságra, ahol papnasznapod add elő, mi történt, és kéred a gyerekelhelyezést, illetve a tartásdíj megállapítását. Remélhetőleg az együttélés alatt nagyobb értékű vagyontárgyra nem tetettek szert.
2011. aug. 27. 09:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Albérletben lakunk, nincs lakásunk. Nekem semmi nem kell, csak a gyerekem!!!!
2011. aug. 27. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!