Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a nevére irassuk? Válunk a férjemmel, kapunk tőle egy lakást. A gyerekek nálam maradnak.
En nem latok semmi kivetnivalot a gyamhotosag engedelyevel. Nagyon helyes, hogy nem engedik elkutyulni a gyerek erteket.
En max ugy mennek bele, hogy az ingatlan a gyerekek nevere vennem. Es nekem, mint Apukanak 100% haszonelvezet. Es elnezest, de Anyukanak a lakasbol jogilag semmit. A legdragabb dolog(a gyerekek) igy is az Anyukanal maradtak.
én a gyerekek nevére iratnám és anyuka, apuka haszonélvezetét ráraknám.
utolsó: mi az h anyukának mi köze hozzá? sztem ha házasok voltak, közös gyerekük van, annyi jár neki h az ő neve is haszonélvezőként rajta legyen. csak vele élnek a gyerekek, ő tartja rendben a házat, meg csinál majd ott mindent. meg kitudja milyen kamaszok lesznek, ismerek olyat aki hasonló helyzetben van és a gyerekei az arcába vágják h ne parancsoljon nekik, mert ez az ő házuk, ő csak itt lakhat...
Tök mindegy házasok voltak-e vagy sem, a ház, amiből a pénz van, ha jól értelmezem kizárólag a férjé. Tehát nagyon nem lenne jogos, hogy a másik félnek bármilyen joga legyen hozzá. Most fel lehet hozni a rossz kamasz példát, de van ennek másik oldala is. Nem lehet eladni a házat, ha van haszonélvezője, a kutya nem veszi meg,ha pedig a gyerekek el akarják adni, akkor ezt meg tudja vétózni. Vagy az egyikük ott akar élni a családjával, kifizeti a másikat, de az anyuka meg ott lakik.
Na most szerintem ez nagyon nem korrekt. Ha a gyerekeknek vesz az ember házat, az legyen a gyerekeké.
Valami kartya azert maradjon mar az Apuka kezeben is, mert a lathatassal meg lehet am keseriteni az Apuka eletet is.
Ugyhogy en meg mindig nem adnek jogot Anyukanak. Elnezest...
egyetertek valamilyen szinten az utolsoval.
100% haszonelvezet nekem(Apukanak), amig a gyerekek 18 evesek nem lesznek, es utana a 100%-omat valahogyan osztanam Anyukaval. (De amig jogilag a gyerekek lathatasa az Anyukan mulik, addig nem tamogatnek Anyai jogokat.) 18 evtol ugye mar elvileg tiszta a helyzet. Akkor vagy az 50% vagy a 100% hasznalatot odaadnam Anyukanak. (Hat inkabb 50-et. Ezzel is biztositva, hogy a gyerekek SE tudjak "elherdalni" a lakast.)
Mondjuk akik ezt kepesek meglepni, azok elott le a kalappal. Azt mondanam, hogy ez egy "peldamutato" valas. Ha meg az Anyuka is kepes lenne azon felulkerekedni, hogy nemcsak akkor adja oda a gyerekeket, amikor kotelezo lathatas van, akkor azt mondanam, hogy kihoztatok a leheto legjobbat, amit ki lehetett ebbol a helyzetbol. Es a gyerekeket igy bantottatok a legkevesbe.
Amugy sajnalom, hogy ez tortent Veletek...
37F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!