Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha beadom a válópert, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha beadom a válópert, akkor mindenképpen be kell vonni a Bíróságot is? Nem lehet csak úgy, hogy aláírjuk szépen a papírokat, ha a gyereket eddig is én neveltem, és a férjem a gyerektartást is fizeti?

Figyelt kérdés
Az a szitu, hogy másfél éve elköltözött tőlünk a férjem, 10 hónapos kora óta így egyedül nevelem a gyerekünket. Gyerektartást is fizet, de ami a legfőbb kérdésem, hogy olyan lakásban lakunk, ami a kettőnk nevén van, ő pedig egy másik lakásban él, ami ugyancsak az övé (csak egy rokona nevén van). Ilyenkor mi a helyzet? El kell adni a lakást? Kötelezhet erre a bíróság? Csak mert a feléből akkor nem tudnánk hová menni a kicsivel.
2009. ápr. 16. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A válást csak is a bíróság mondhatja ki.

´ha közös megegyezés van akkor a bíroság nem dönt el semmit, hanem úgy lesz ahogy akarjátok. Ha nincs megegyezés akkor dönt a bíróság.

Ha abban egyeztek meg hogy nálad marad a gyerek ö gyerek tartást fizet akkor minden így lesz.

A lakás ezek után is maradhat kettötök nevén ezzel nincsen gond, vagy oda adhatja nektek vagy csak a gyereknek is az ö részét.

Olyan is lehet hogy apa nektek adja a lakása rá esö részét, és nem fizet gyerektartást.

Szerintem ha béke van köztetek akkor maradjon kettötök nevén a lakás, fizesse a gyerektartást, és ha elakarjátok majd adni a lakást akkor osztozkodtok.

2009. ápr. 16. 13:34
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Úristen!!!!!!! Te tudsz írni, olvasni vagy ezt a levelet más gépeli be helyetted??? Ahhoz nem kell jogi egyetem, hogy az ember (asszony) mindenhez értsen, de egy-két triviális (a szó nem durvát kifejező jelentése az, hogy egyszerű, magától értetődő) dologgal mindenkinek tisztában kell lennie. Minden fogalomhoz tartozik egy tárgy is, vagy egy másik fogalom. A házasságkötéshez az anyakönyvezető, a pap a lelkész, a rabbi vagy a mufti (A válshoz a bíró/nő/!!!). Az utóbbit azért írtam, mert az Iszlám Törvények szerint - állítólag, mert erről a gyakorlatba nem vagyok meggyőződve - elég az, ha a férj - tanu(k) jelenlétében -háromszor azt mondja, hogy "nem kellesz!" és már el is váltak, de a mi kultúrán, történelmünk, társadalmi berendezkedésünk szerint ennyi, meg hogy csak "Aláírjuk a papirokat." Szerintem ennyi ésszel ne menj könyvesboltba parizerért, mert éhes maradsz!!!!
2009. ápr. 16. 14:25
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Te egy mekkora bunkó vagy utolsó hozzászóló.

Ès te azt gondlod jobban tudsz dolgokat? Inkább ne írtál volna semmit sem, mert a nagy bunkó hozzásszólásodban hülyeséget írtál. Pap és lelkész hivatalosan nem adhat össze. Csak is az anyakönyvezetö elötti házaság a törvényes, más pap vagy lelkész elötti csak formaság, de nem tekinthetö hivatalosan házaságnak. Szóval kevdevs utolsó inkább ne írj semmit ha csak hülyeséget tudsz azt is bunkó modorban.

2009. ápr. 16. 14:46
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Akkor Te meg magyarul nem tudsz kedves hozzászóló.

1. Én nem bunkóztam le a hölgyet, nem is minősítettem, csak összecsaptam virtuális tenyereimet.

2.) Azt tényleg nehéz elhinni, hogy sosem halott arról, hogy a Magyar Köztársaság Családjogi Törvénye alapján megkötött házasság felbontásához nem elegendő az egymás közötti megállapodás. Az megoldás a muszlim országokban, az Iszlám Törvényes szerinti házasskötésekre.

3.) És hogy miért nem tudsz magyarul? Azt írtam, hogy a házassághoz kapcsolódó fogalmak. Igen is, a pap, a lelkész, a rabbi, a mufti kapcsolódnak a házasságkötéshez. Természetesen a polgári esküvőt követően, mert az Ő - mármint egyházak, felekezetek - működésüket a Polgári Törvénykönyv engedélyezi és szabályozza. Még iszlám szertartás szerint is lehet Magyarországon házasságot kötni, de annak előfeltétele a házassági anyakönyvi kivonat megléte, de a kérdező nem is ezt kérdezte.

2009. ápr. 16. 16:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Fenti intermezzo után a válasz:

Kell bíróság. Mivel gyerek is van, elvben békíteni is kellene. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az első tárgyalás után legalább 30 nappal (hátha addig meggondoljátok magatokat:)) kell megtartani a másodikat és ott mondják ki a válást. Egy tárgyalás részetekről kb ennyi: "elválik? igen. és ön? igen. ok, el vannak válva." A többi már csak a kötelezően tisztázandó dolgok rendezése. (vagyonmegosztás, gyerekelhelyezés, gyerektartás stb) A házassági vagyonjog szerint a közös vagyon szabadon osztható és abba nem szól bele senki. Tehát hogy kié lesz a lakás illetve ki használja az a ti döntésetek csak. Annyi van, hogy elvben (de ezt senki nem ellenőrzi) ha a rendes osztástól eltérő módon van felosztva a vagyon, akkor a többlet adóköteles jövedelem.

A közös tulajdonú lakást meg nem ajánlom. Sok gond lesz vele.

2009. ápr. 16. 16:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves bunkó kommentelő!

Lehet, hogy nem bunkóztál le, te magad viszont jócskán túllépted azt a határt, amely kimeríti ezt a fogalmat.

Máskor inkább kímélj meg engem és a többieket a válaszodtól, mert az ilyen stílusra senki sem kíváncsi, de hogy én nem, az biztos!

Te nem tudsz olvasni, vagy értelmezned kellene jól tudni a kérdést, mielőtt "tollat ragadsz" és okoskodsz. Nem azt kérdeztem, hogy teljesen ki lehet-e hagyni a bíróságot, hanem arra voltam kíváncsi, hogy nekik van-e beleszólási joguk abba, amiben mi esetleg meg tudunk külön egyezni. Úgy látszik, hogy másnak ez nem haladta meg az értelmi képességeit, a tiédet nagyon is :).

Legközelebb normális stílusban válaszolj, vagy sehogy - esetleg névvel és címmel, hogy személyesen is meg tudjuk beszélni a problémádat...

2009. ápr. 17. 13:47
 7/9 A kérdező kommentje:

A többieknek köszönöm szépen a válaszokat, hasznosnak bizonyultak! Sajnos azt nekem kell eldöntenem, hogy mi legyen a válással, és hát ez nem könnyű.

Természetesen, szívesen veszem a jó tanácsokat, ha valakinek még van - normális hangvételű - hozzáfűznivalója!

2009. ápr. 17. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Én véletlenül keveredtem ide. Ezt úgy kell érteni, hogy én szerettem volna kérdezni - családfa kérdésben -, és véletlenül nem az alsó, hanem a felső mezőre klikkeltem. A kérdéshez nem tudok hozzászólni, de elszomorít (ez már a felháborodáson már átestem.), hogy így eldurvult a társadalom.
2009. ápr. 17. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Közös tulajdonú lakást nem adathat el a bíróság. Arra kötelezhet, hogy fizesd ki a részét ha ő kéri. A kifizetésre viszont akár 10 éveket is kaphatsz akár.

Aszem írtam már, hogy ha megegyezés van, akkor a bíróság csak akkor szól bele, ha a megegyezés kifejezetten káros a gyerekre (akár anyagilag, akár egyéb módon)

2009. ápr. 20. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!