Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a megoldás ha azt mondja:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a megoldás ha azt mondja: "anyukámmal akarok lenni" az apás hétvégén?

Figyelt kérdés

Több mint 2 éve elváltunk, fiam most 6 éves. Próbáltam kiegyensúlyozott lenni, havi 2x, meg nyáron 1 hónapot vagyunk együtt. Van új kapcsolatom, párom toleráns, jó a hangulat együtt. Régebb, a gyerek sírt, és anyukáját húzta az úton, hogy hozza be a munkába hozzám. Ez vátozott, most már, mivel anyuka nem köszön az úton, gondolom lojalitásból, a gyerek sem teszi, pedig ha együtt vagyunk, minden OK, és hétvégén nem a párommal, hanem a gyerekkel alszom ha együtt vagyunk. Kirádulunk, sétálunk, és anyukája is, habár nem köszön nekem, minden évben aláírja hogy külföldre vihetem nyaralni a fiam. Eddig,szerette volna ha még maradhat hétvégén, de most megtörtént, hogy este haza akart menni, másnap, amikor sovárgást láttam rajta, hát öltöztünk és mentünk. Mi a jó? Azt mutatni hogy hatérozott vagyok és márpedig x óráig maradsz fiam? Vagy "hívjuk fel anyukád, ha hiányzik" és ha úgy van, nem enyhül a hiányérzet, hát megyünk? Azt tapasztalom, hogy ha az úton ráköszönök, odamegyek, nézésével azt kérdezi anyjától hogy ezt most szabad? Nem haragszik rám, nem is fél az anyjától, inkább csak meg akar felelni neki. Ezt elmondtam az anyukának is, meg azt is, hogy ha nem köszön nekem, a gyermekben büntudatot ébreszt, mert nem cimborálhat ő sem a gonosszal. Attól tartok, ezzel csak az egója hízik, mert ugye nap mint nap együtt vannak, a fiuk anyásak, én pedig nem akarok egy olyan harcot, hogy ajándékkal vagy bármivel túllicitáljuk egymást.

Mi a jó most?

2011. aug. 9. 20:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%

nem vagyok a híve a keménykedésnek,de azt hiszem most kellene: jelentsd be a láthatás akadályoztatását,és kérj pszichológus véleményt és ezzel együtt a megadott láthatás felülbírálását. ehhez jogod van,az anyukának meg muszáj lesz vinnie a gyereket,ha kötelezik rá. a pszichológus 2-3 alkalommal elbeszélget-eljátszik a gyerekkel,és pontosan tudni fogja,mi a baj,és h a gyereknek mi a jó. és ha az lesz a szakvélemény h több együttlét kell veled,akkor meg fogják ítélni.

sok szerencsét!

ui: 12 éves kor után már ő is önállóbban tud dönteni-joga van- addig kell egy jó megoldás,h az anyuka ne vadítsa el. sajnos én végig asszisztáltam ezt, 3 éves korban váltak, a kislány sokáig fuldoklott,hányt,"nem akart" menni/közben meg imádta az apját/ ott is volt harc,most a kislány 11 éves,és heti 3x megy az apjához és minden 2. hétvégén,mert már szembeszáll az anyjával-aki még mindig gyűlölködik

szóval kitartás!

2011. aug. 10. 12:58
 12/12 Vursa válasza:

19/L Nálunk is ez volt. A húgommal sokszor nem akartunk menni apához, amikor láthatás volt, anya valóban ellene nevelt, konkrét monológokkal, bár akkor még meg is volt az oka.

A lényeg, hogy idővel, ha "okosodik" a gyerek, akkor nem fog csak anyás lenni, vagy csak apás. Megtanulja különválasztani az időt, főleg ha ez amit leírtál megmarad, és jó kapcsolat alakul ki köztetek.

Régen utáltam apával lenni, most pedig vele élek. :)

2011. aug. 11. 03:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!