Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell elkezdeni egy válást? Hova forduljak?
zeparálás
ilyen jogi foglaom nincs. Ha nem akarsz válni mert menthetőnek érzesd ne menj sehova csak a férjedhez.
H szükséged van rá,menj ügyvédhez. Nem tudom hogy áll a dolgotok, gyerekek, közös vagyon, hitel, stb... Ha meg tudtok egyezni, és nem kell ügyvéd, akkor írd meg a keresetlevelet és add be a bíróságra. Mellékelned kell az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot és ha van gyerek, az Ő születési kivonat másolatát. (a bíróságon adnak tájékoztatást hogy mit kell benyújtani) A keresetlevélben meg kell fogalmaznod a döntésed okát, és kérned kell a bíróságot,hogy bontsa fel a házasságotokat. Aztán küldik az első idézést mindkettőtöknek...
Persze a részletektől függ az egész, de ez az első lépés... Nekünk nem kellett ügyvéd,megegyeztünk, elváltunk...
Keresetlevelet honnan szerezzek, ha mégis odajutunk?
Szerintem megtudnánk egyezni nem kellene ügyvéd.
Egyedüli úgymond különlegessége az ügynek az lenne talán, hogy külföldön élünk, és én hazajönnék a gyerekekkel. Ő engedné szerintem. A házasság itt történt, tehát itt kell beadjam ugye ? Vagy nem feltétlen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!