Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást fizet a férjetek?
50 ezret,de fizeti még a lányom különóráit és havonta egy nagy vásárlásra elviszi.
Most 13 éves a lányunk.
Szia!
Inkább örülj neki, hogy fizet. Tudom, hogy nagyon semmire sem elég, de az én kedves apám 15 éve nem fizetett anyának semmit, akkor váltak el. Szóval szerinted melyik a jobb, ha fizet, csak keveset, vagy ha egyáltalán nem fizet?
he??????
13000 a családi
16000 a gyerektartás
+ 16000, amit te ráköltesz, ugye
ez miért nem elég 1 gyerekre?
amúgy meg, ha emelést akarsz, akkor menj vele bíróságra
Gondolom azért nem elég neki ennyi, mert sok elvált anyuka szereti azt hinni tévesen, hogy a gyereket CSAK az apának kell eltartania a gyerektartásból.
Azzal pedig ne jöjjön nekem senki, hogy anyuka maradt egyedül a gyerekkel.
Egy váláshoz is két ember kell.
Anyuka ugyanúgy kezdhet új életet egy másik férfivel, mint az elvált apuka.
Csak sajnos az utóbbit szinte sehol nem veszi figyelembe a bíróság sem.
Hogy apukának ott az új felesége, új gyerekek akiket szintén szeret úgy, mint az első gyerekét.
Az én férjem amúgy fizetése 20%-át fizeti.
Rohadt ez a világ! jó lenne, ha lenne mindkét fél olyan tisztességes végre a férfi és a nő is egy ilyen helyzetben, hogy kihozzák a legjobbat belőle. DE az esetek többségében két dolgot látok. Tisztelet a kivételnek és példát kellene venni róluk. tehát
1. A férfi egy szemét, aki nem akar fizetni, vagy csak kicsit fizet, mert... közben azért neki van. Lehet, hogy nem sok, de jutna a gyerekre.
2 Van egy jobban kereső pasi, a nő kisírja magának a lóvét, mert hát megteheti, mivel a gyereknek kell, a gyerek, a gyerek. A pasi meg akkor is annyit próbál fizetni, mert hát a gyerek, a gyerek, amikor éppen megváltoztak a körülményei,(ez mostanában nem ritka) és már összesen kap annyit, amennyit előtte a "gyerekre" adott, de ha nem adja, anyuka ezt lesz@rja. Nem fizetsz, nem viszed a gyereket. Ennek a szerencsétlen pasinak meg gyomorfekélye lesz.
Na ezek elég undorító esetek.
A "szerencsétlen" apa felnőtt ember, el tudja dönteni, hány gyereket tud eltartani, és annyit is csináljon. Ha új családot szeretne, gondoljon erre is, arra ne hivatkozzon, hogy bocsi, csináltam még 5-öt, úgyhogy most már mindegyikre csak 5 ezer jut... Aki meg apukával kezd, számoljon ezzel, ne a gyerektartást akarja lecsökkentetni! Azzal a férfivel esetleg már ne vállaljon gyereket, akinek már van 3... Vegyen egy yorkit, vagy keressen mást.
Több gyerekkel pedig egy anya le van írva, elég beszűkült a választék társkeresés téren, nem beszélve arról, hogy már nem akar egy 3.-at, 4.-et szülni, munkából újra kiesni, végleg háztartásbelivé válni. Az új család inkább csak a férfinek jöhet szóba, akinél a rovott múlt -20-50% a fizetésből-t jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!