Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Mi a jó megoldás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

ZsD kérdése:

Mit tegyek? Mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés

A vagyonmegosztást szeretném letisztázni feleségemmel. dec-ben kiköltöztem a közös ingatlanunkból, ő maradt benne a lányommal. Egy párszor már beszéltem vele a rám eső rész kifizetéséről, de ő nem hajlandó megegyezni. Kijelentette hopgy kifizetni nem tud, hitelt nem fog felvenni, hogy kifizessen, azt akarja hogy írassam a lányomra az én részemet és kész. Természetesen ebbe nem megyek bele és ragaszkodom a nekem járó részre. Tettem neki egy ajánlatot, hogy ha peren kívül megegyezünk akkor az ingatlan értékének az egyharmadát kérem, neki megmarad a kétharmada, vagy ha ez nem tetszik akkor marad minden 50-50%. Egy hónapja megkérdeztem tőle hogy mire jutott, és azt válaszolta hogy ne is álmodjak arról hogy kifizet, meg különben is lehet hogy nem maradnak itt a faluban. Ekkor én azt mondtam neki, hogy akkor majd kifizetem én. ( nem kirakni akarom őket, csak megegyezni, neki is van pasija aki szintén elvált és az anyagija ezerszer jobb , mint az enyém). Most albérletben élek ( nekem is van élettársam) , de nem szeretném csak úgy otthagyni neki az egész lakást. ő azt mondta az lesz neki a vígaszdíja. Hát nem..... , nem azért dolgoztam hosszú évekig.

Már egy kicsit bosszant, hogy nem is töri magát semmin, csak kacag a hátammögött rajtam.

2011. júl. 5. 16:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A válás mindenkinek veszteség! Komolyabban kell venni a házasságot... Neked így, ha a feleséged kizárólagos lakhatást kér, nem a felét,harmadát kell kifizetni, hanem a ház lakott és a nem lakott értékének a különbségének a rád eső részét (itt 1/3)!Az nem sok, talán ki is fizetné, de te sem mész vele sokra...
2011. júl. 5. 18:40
 12/14 A kérdező kommentje:

kedves 17:43-as.

A feleségemnek van pont olyan stílusa mint neked!!!!!! mintha őt hallanám!! :)

az lehet hogy nem cukorkáért dolgozol, de szerintem a párod sem ( már ha van :)). Na pont ez a helyzet nálunk is . Mind a kettőnk pénzért dolgozik, de amit közösen kerestünk, az felesbe megy! És ha tetszik, ha nem, nem vagyok annak a híve, hogy a gyerekre írassam!!!

ezzel lehet hogy neki jót teszek, de még ezt a részét nem is igazán érti, sőt nem is érdekli!!! De azzal hogy a lányomnak jót teszek, azzal a volt nejemnek is jót teszek!!! MÁrpedig ezzel úgy vagyok, hogy amiért ÉN IS DOLGOZTAM ÉS ÉN IS FELÉPÍTETTEM, neki kötelessége ideadni. Nem az a fajta vagyok aki csak úgy ajándékoz!!

De leírtam már neked nem is olyan rég, hogy könnyű úgy új életet kezdeni, hogy a felééért egy másik fél is dolgozott.

A hiteleket kifizettük KÖZÖSEN , nekem most újra hitelbe kell vernem magam hogy legyen egy saját lakásom/ lakásunk.

És a részemet nem hagyom!!

Csak értelmes gondolatokra voltam kíváncsi! üdv

2011. júl. 5. 19:01
 13/14 A kérdező kommentje:

Kedves 18:40-es.

az 1/3- ad rész nálam valami!!!

lehet hogy nem veszek rajta egy olyan lakást, amilyen volt, de legalább kifutna egy kisebbet. És én nem az egészet akarom, hanem csak az én rám eső részt!!! Ha kifizetne , akkor már nincs is semmi közöm tovább az ingatlanhoz, de addig még nem rendez ki, vagy nem hajlandó belátni azt hogy ami jár, az jár, vagy nem hajlendó kompromisszumot kötni, nem tudok ettől a gondolattól szabadulni. Sajnálom, szerintem nem én vagyok az egyetlen aki csak azt kéri amiért dolgozott fél életében. De ha nem hajlandó egyezkedni, akkor egy az egybe beadom a bíróságra az ügyet.

Én még mindig a megbeszélés felé hajlok, de az ő hárpia viselkedése és az egyből nekem esik viselkedése, kezdi a türőhatáramat feszegetni.

2011. júl. 5. 19:09
 14/14 anonim ***** válasza:

...marad az ügyvéd....nekik is meg élniük....

Hja mindenhez 2 ember kell...a megegyezéshez is...

Van úgy, hogy 1 házasság tönkre megy s akkor elválás a vége. Van az asszonynak saját vagyona amiből fizethetne?

Az új párja anyagi állapotához nem sok közöd van, mint ahogy a nejednek sem........

2011. júl. 8. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!