Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha gyermekem én nevelem, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha gyermekem én nevelem, de az apja akar lenni a törvényes képviselője, az mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés
Elveheti tőlem a picit,ha akarja?alá akarja iratni velem a gyámügyön.alámerjek ilyet írni?
2011. jún. 30. 08:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok tisztában a dolgok jogi hátterével, de én alá nem írnám az biztos. Szerintem ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ő lesz a gyámja nem? Remélem lesz itt valaki okosabb.
2011. jún. 30. 08:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Házasságban mindkét szülő törvényes képviselő (=gyám), teljeskörű rendelkezési joggal a gyerek felett. Válásnál ez kissé csorbul az egyik fél javára - pl nem vele él a gyerek, stb.

Ha csak ő lesz a törvényes képviselő, akkor neked le kellene mondani a gyerekről. De elvileg mindketten a gyerek törvényes képviselői maradtok, mert a jog így rendelkezik. Emiatt kissé értelmetlen, amit a férjed mond.

Azt se értem, mit akar aláiratni, mert ez automatikusan jár mindkét szülőnek...

2011. jún. 30. 08:26
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Alá ne írd! Ilyen hülyeséget még nem is hallottam. Ezt aláírod, utána meg pereskedhetsz, hogy te nem mondtál le a szülői jogaidról. Mi az, hogy te neveled, de ő a törvényes képviselője? Jó esetben mindkét szülő az, ha gond van, akkor pedig az, aki neveli a gyereket.
2011. jún. 30. 08:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nem egészen értem a szitut.

Lehet,hogy nem vagytok összeházasodva és az apa csak azt akarja,hogy mindketten törvényesképviselők legyetetek?

Ahogy egy házasságban lenne?

2011. jún. 30. 08:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Nem voltunk házasok.Rá akarja iratni a kislányra az ő tulajdonában lévő ingatlant,emiatt szeretné állítólag.Valamint be szeretné biztosítani magának,hogy az engedélye nélkül ne költözhessek a lányunkkal olyan távolságra,ami megnehezítené a láthatást,és akkor jöhessen hozzá,amikor akar.Hozzáteszem,h én szeretném,ha jó kapcsolatoz ápolnának,nem akarom megvonni a láthatást,sőt
2011. jún. 30. 14:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A tulajdonjogot e nélkül is ráírathatja gyermekére, ha akarja. Ez csak duma. Ne írd alá, ez hülyeség.
2011. júl. 5. 08:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A házat bárhogy rá tudja iratni, a költözés meg.... Hogy ezért akarja......Hülye duma, bocs. Bármit akar aláiratni, nem menj bele semmibe!

A törvényes képviselő fogalmát a közigazgatási jog és a polgári jog ismeri. A közigazgatási jogban a törvényes képviselő gyűjtőfogalom. Ide tartoznak:

a szülői felügyeletet együttesen gyakorló mindkét szülő,

a szülői felügyeletet egyedül gyakorló egyik szülő,

a gyám és

a gondnok.

Szóval maradj csak te a törvényes képviselő, mert mint látod, ő az, aki a szülői felügyeletet gyakorolja (neveli).

A helyedben alá nem írnék semmi ilyet soha!

2011. júl. 5. 08:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Alá ne irj semmit!!!!!!!!!!!!!!
2011. júl. 5. 13:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. júl. 7. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!