Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha gyermekem én nevelem, de az apja akar lenni a törvényes képviselője, az mit jelent pontosan?
Házasságban mindkét szülő törvényes képviselő (=gyám), teljeskörű rendelkezési joggal a gyerek felett. Válásnál ez kissé csorbul az egyik fél javára - pl nem vele él a gyerek, stb.
Ha csak ő lesz a törvényes képviselő, akkor neked le kellene mondani a gyerekről. De elvileg mindketten a gyerek törvényes képviselői maradtok, mert a jog így rendelkezik. Emiatt kissé értelmetlen, amit a férjed mond.
Azt se értem, mit akar aláiratni, mert ez automatikusan jár mindkét szülőnek...
nem egészen értem a szitut.
Lehet,hogy nem vagytok összeházasodva és az apa csak azt akarja,hogy mindketten törvényesképviselők legyetetek?
Ahogy egy házasságban lenne?
A házat bárhogy rá tudja iratni, a költözés meg.... Hogy ezért akarja......Hülye duma, bocs. Bármit akar aláiratni, nem menj bele semmibe!
A törvényes képviselő fogalmát a közigazgatási jog és a polgári jog ismeri. A közigazgatási jogban a törvényes képviselő gyűjtőfogalom. Ide tartoznak:
a szülői felügyeletet együttesen gyakorló mindkét szülő,
a szülői felügyeletet egyedül gyakorló egyik szülő,
a gyám és
a gondnok.
Szóval maradj csak te a törvényes képviselő, mert mint látod, ő az, aki a szülői felügyeletet gyakorolja (neveli).
A helyedben alá nem írnék semmi ilyet soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!