Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha elválok a férjemtől mennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elválok a férjemtől mennyi gyerektartásra, családi pótlékra számíthatok?

Figyelt kérdés
2 gyerekünk van 1 és 3 évesek.
2011. jún. 27. 14:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%
Egyetértek az utolsóval...Fogalmatok sincs róla, miért döntött úgy, hogy elválik. A kérdésére válaszoljatok, ne oktassátok ki.
2011. jún. 27. 15:12
 12/14 anonim ***** válasza:
30%

Két gyerek esetében a férj NETTO keresetének a 30-40 %-a,de lehet ettől kevesebb,fix összeg is. A családipótlék 30.000.- (egyedül áló anyaként). A gyerekek utáni adókedvezményt csak te veheted igénybe,ha a gyerekeket neked ítélik,de csak akkora összeget,amennyi adót te fizetsz. Egyéb juttatásra ne számíts.

Előbb kellett volna meggondolni a válást,mielőtt a másodikat megszülted.

2011. jún. 27. 15:21
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
Most komolyan, tényleg sajnálni kéne szegény férjét, mert fizetnie kell a saját gyerekei után? szerintem a kérdező semmi rosszat nem írt a kérdésében, szeretné tudni mire számíthat. Ez bűn? Vagy az, hogy nem marad valakivel együtt akivel nem tud együtt élni? És nem, nem mindig lehet előre tudni, milyen lesz férjként, apaként. Én is beleestem ebbe a csapdába, azt hittem, felelősségteljes, gyerekét szerető embertől vállaltam gyereket, mert úgy egy évig igen szépnek adta elő magát. Aztán még a terhesség alatt úgy gondolta, sok neki a felelősség, lelépett. Igenis letiltattam a gyerektartást, mert magától nem fizetett, és nem szégyellem magam miatta. Neki kéne szégyellnie, mert vagy hét éve nem kíváncsi a fiára, még egy rohadt telefont sem ereszt meg soha, pedig nem tiltottam tőle, sőt! Nyugodtan sajnáljátok szegényt, de szerintem a gyereknek is jobb, hogy nem egy ilyen apától tanulja el a "tisztességes" életet, nekem pedig nem rakta a nyakamba az azóta összeszedett több milliós adósságát. Mielőtt valaki nekem esne, nem azért verte magát adósságba, mert nem tudott megélni a gyerektartás fizetése után maradt pénzéből, hanem azért, mert hitelt hitelre halmozott, hogy új kocsija legyen, hogy a barátnőjének ne kelljen dolgoznia, stb. Úgyhogy mielőtt leosztjátok a kérdezőt, jó lenne, ha feltételeznétek róla első körben, hogy nem egy pénzéhes r..banc, hanem csak szeretné, ha a gyerekei nem szenvednének hiányt, és ehhez természetesen az apjuknak is hozzá kell járulnia. Az meg nem igaz, hogy tök mindegy milyen az apuka, akkor is vele kell maradni a "gyerek érdekében". Nekem is jobb lett volna, ha annak idején anyám elválik apámtól, talán boldog lett volna a gyerekkorom.
2011. jún. 27. 15:24
 14/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak!

Mintha magam írtam volna e sorokat. Köszönöm szépen a hozzászólást...

És a többi védelmemre kelt hozzászólónak is nagyon köszönöm!

Annak, aki meg azt hiszi, hogy a gyerektartásból és a családi pótlékból meg lehet gazdagodni annak azt üzenem próbálja ki...

2011. júl. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!