Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen alapon ítél meg a bíróság 150 ezer nettó fizetésre a 20 % gyakorlat helyett, csak 15 %-ot az anya megkérdezése nélkül?
Kedves Kérdező! Előttem válaszolók!
Egyedülálló anyaként, valahol megértem a kérdező indulatait. Le is írom hogy miért.
VAló igaz, hogy egy ennyi idős gyermek fele szükségleteit, ha csak az ennivalót, esetlegesen a pelenkát, ruházatot nézzük, fedezi a megállapított összeg. Azonban a gyermek is fürdik, az ő ruháit is mossa az anyuka. Mivel otthon van vele, több a rezsi is. Mivel otthon van vele, kevesebb a jövedelme. Mivel az óvoda, böcsöde meghatározott időben fél öt és hat között zár, nem vállalhat akármeddig, akárhol állást. Ha beteg a gyermek, ne is tud dolgozni. És még sorolhatnám.
Az én kislányom házasságban született, mikor az apukája 6 hónapos korában úgy döntött, mégsem akar családot. Ő döntött, én alkalmazkodtam, viselve az összes terhet, és nem csupán a gyermektartásnyi összeg (ami nálunk havi 30 ezer forint) kifizetését. Én tanítom, én gondozom, én ápolom. Ha beteg nekem beteg. Nem bánt, csupán érzékeltetni szeretném, hogy egy gyermek jelenléte mindennapjainkban a nagy öröm mellett iszonyú felelősség, és kőkemény munka is. Egy gyermekét nevelő szülő sokkal kötöttebb életet él, mint az, aki hétvégén és ünnepnapokon "megsétáltatja" a picit.
Azt gondolom, hogy a gyermek mindkét szülőé. Így egyáltalán nem csak a gyermek "fogyasztását" kellene tekintetbe venni a gyermektartás megállapításakor, illetve a kiesett jövedelem felét bizony valamilyen módon áthárítanám a másik szülőre. Nem feltétlenül pénzre gondolok, nekem pl. tökéletesen megfelelne ha a másik fél is segítene megoldani a gyermek felügyeletét, hogy az őt nevelő szülő is dolgozhasson rendesen, és ne szoruljon mondjuk házastársi tartásra...amiért mindenki megköpködné.
A gyermek ügyanis mindkét szülőé. Minden értelemben mindkettőjük felelőssége kellene, hogy legyen.
Azt pedig szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy akar e gyermeket. Aki pedig nem, az védekezzen, mert véletlen gyerekek nem léteznek.
Mindehhez hozzátenném, hogy a "gyermek mindkét szülőé" elvet az anyáknak akkor is gyakorolniuk kell, amikor a láthatások betartásáról van szó!
Csak a konkrét válasz maradt ki, elnézést:
Saját tudomásom szerint 10-25 % között lehet megállapítani a gyermektartást egy gyermek után, amit a bíró dönt el, a körülményektől függően...
Úgy látszik ő ennyit tart reálisnak.
Természetesen ha te számlákkal tudod bizonyítani, hogy több a gyermekre fordított összeg, akkor ez emelkedhet. Kérnék egyébként egy minimum összeget is a helyedben.
Jaj ne, 20%...az ilyen kérdések az eredményei annak, hogy a laikusoknak halvány fingja nincs a jog világáról.
Lásd még, amikor egy 16 éves és 50 éves szexuális kapcsolatáról beszélnek, olyan fogalmakat használnak, mint kaució meg főbérlő vagy azt képzelik, tilos főútvonalon kerékpározni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!