Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen alapon ítél meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen alapon ítél meg a bíróság 150 ezer nettó fizetésre a 20 % gyakorlat helyett, csak 15 %-ot az anya megkérdezése nélkül?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 17:58
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Meddig jártatok a gyerek születése elött?
2011. jún. 11. 21:17
 32/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Előttem válaszolók!

Egyedülálló anyaként, valahol megértem a kérdező indulatait. Le is írom hogy miért.

VAló igaz, hogy egy ennyi idős gyermek fele szükségleteit, ha csak az ennivalót, esetlegesen a pelenkát, ruházatot nézzük, fedezi a megállapított összeg. Azonban a gyermek is fürdik, az ő ruháit is mossa az anyuka. Mivel otthon van vele, több a rezsi is. Mivel otthon van vele, kevesebb a jövedelme. Mivel az óvoda, böcsöde meghatározott időben fél öt és hat között zár, nem vállalhat akármeddig, akárhol állást. Ha beteg a gyermek, ne is tud dolgozni. És még sorolhatnám.

Az én kislányom házasságban született, mikor az apukája 6 hónapos korában úgy döntött, mégsem akar családot. Ő döntött, én alkalmazkodtam, viselve az összes terhet, és nem csupán a gyermektartásnyi összeg (ami nálunk havi 30 ezer forint) kifizetését. Én tanítom, én gondozom, én ápolom. Ha beteg nekem beteg. Nem bánt, csupán érzékeltetni szeretném, hogy egy gyermek jelenléte mindennapjainkban a nagy öröm mellett iszonyú felelősség, és kőkemény munka is. Egy gyermekét nevelő szülő sokkal kötöttebb életet él, mint az, aki hétvégén és ünnepnapokon "megsétáltatja" a picit.

Azt gondolom, hogy a gyermek mindkét szülőé. Így egyáltalán nem csak a gyermek "fogyasztását" kellene tekintetbe venni a gyermektartás megállapításakor, illetve a kiesett jövedelem felét bizony valamilyen módon áthárítanám a másik szülőre. Nem feltétlenül pénzre gondolok, nekem pl. tökéletesen megfelelne ha a másik fél is segítene megoldani a gyermek felügyeletét, hogy az őt nevelő szülő is dolgozhasson rendesen, és ne szoruljon mondjuk házastársi tartásra...amiért mindenki megköpködné.

A gyermek ügyanis mindkét szülőé. Minden értelemben mindkettőjük felelőssége kellene, hogy legyen.

Azt pedig szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy akar e gyermeket. Aki pedig nem, az védekezzen, mert véletlen gyerekek nem léteznek.

Mindehhez hozzátenném, hogy a "gyermek mindkét szülőé" elvet az anyáknak akkor is gyakorolniuk kell, amikor a láthatások betartásáról van szó!

2011. jún. 12. 09:58
 33/36 anonim ***** válasza:

Csak a konkrét válasz maradt ki, elnézést:

Saját tudomásom szerint 10-25 % között lehet megállapítani a gyermektartást egy gyermek után, amit a bíró dönt el, a körülményektől függően...

Úgy látszik ő ennyit tart reálisnak.

Természetesen ha te számlákkal tudod bizonyítani, hogy több a gyermekre fordított összeg, akkor ez emelkedhet. Kérnék egyébként egy minimum összeget is a helyedben.

2011. jún. 12. 10:02
 34/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó, azt hiszem te érezted eddig legjobban át a dolog lényegét. Nyilván nincsenek meg az eddig vásárolt "pelenka blokkok" de remélem így is sikerül majd valahogy mindent jobbra fordítani.
2011. jún. 12. 19:18
 35/36 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem értem, hogy miért gondolja azt az emberek többsége, hogy a gyereket nevelő szülőnek forintra annyit kell hozzátenni a gyerek eltartásához, mint a gyereket nem nevelő szülőnek. Egyrészt ez azért sem igaz, mert nem valószínű, hogy a gyereket nevelő szülő fizetése (gyed-je) egyezne a tartásra kötelezett szülő fizetésével, tehát nem fog egyezni forintösszegben a mondjuk 20-20%. Másrészt pedig azért sem kell ugyanannyit hozzátennie forintban, mert az kicsit "érdekes" lenne, hogy egyik szülő 20%, a másik szülő is 20% + a gyerek teljes ellátása, mosás-főzés-takarítás, betegágy mellett ücsörgés, oviba, iskolába hordás, stb., azaz teljes 24 órás "szolgálat". Ez minden lenne, csak nem igazságos, ezért a gyereket nevelő szülő alapvetően természetben viseli a gyerekkel kapcsolatos terheket a törvény szerint is. Az meg, hogy a bíró 15%-ot ítélt meg... hát ez van, valószínűleg úgy gondolta, hogy ennyi elég, mert általában 15-25% között szoktak megítélni tartásdíjat, és mivel a 20% a középérték, általában ezt ítélik meg, ezért ment át ez a köztudatba. Most így pontosan nem emlékszem mit írtál 15%-nak, olyan 22.000.- ft rémlik, így viszont az apa fizetése kb. 150.000.- lehet. (Na, ennyit a jól kereső rendőrökről, akik ennyi pénzért viszik vásárra az életüket. Mert nem a kommandós, meg a TEK-es ér először a helyszínre, hanem a járőr, őt ölik le először lófax pénzért...) Szóval az apának is élnie kell még valamiből, és ha ennyi a nettója, akkor vagy egy aránylag sok pótlékkal rendelkező tiszthelyettes, vagy egy nagyon kezdő tiszt az apuka. Szerintem örülj a 15%-nak, és buzgón imádkozz, hogy Pártunk és Kormányunk ne zsigerelje tovább a rendőröket, mert akkor még pótlék sem lesz, akkor meg nemcsak az apuka fog éhen veszni, de te sem sok gyerektartást fogsz látni.
2011. jún. 12. 22:26
 36/36 anonim ***** válasza:

Jaj ne, 20%...az ilyen kérdések az eredményei annak, hogy a laikusoknak halvány fingja nincs a jog világáról.

Lásd még, amikor egy 16 éves és 50 éves szexuális kapcsolatáról beszélnek, olyan fogalmakat használnak, mint kaució meg főbérlő vagy azt képzelik, tilos főútvonalon kerékpározni.

2022. aug. 25. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!