Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen alapon ítél meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen alapon ítél meg a bíróság 150 ezer nettó fizetésre a 20 % gyakorlat helyett, csak 15 %-ot az anya megkérdezése nélkül?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 17:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, a gyerek ügyvédje. Tehát apasági perrel együtt volt a gyerektartás megállapítása? Neked, mint törvényes képviselőnek akkor is kellene kapnod minden hivatalos beadványból egy példányt. Ha nem érzed megfelelőnek, beavatkozóként kérheted tanukénti meghallgatásodat. valószínűleg eddig azért mellőzték, mert a Gyámhatóság a gyereknek rendelt ki képviselőt. Ott elmondhatod a véleményedet, ami eltérhet a gyerek ügyvédjétől.
2011. jún. 10. 18:56
 22/36 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező!

A 20% nincs kőbe vésve, a gyermek igényeihez igazítják a gyerektartás összegét. Egy gyermekre 10 és 20% KÖZÖTT szoktak tartást megállapítani. A bíróság ilyenkor úgy számol, hogy 22500 az apa részéről + családi pótlék + anya részéről kb. annyi hozzájárulás pénzben és természetben, mint amennyit az apa fizet. Azért ha ezt így összeadjuk, 60 ezer forint fölötti összeget kapunk, amiből vidáman kijön egy 10 hónapos gyermek szükségleteinek fedezése!

A bíróság ezt veszi csakis figyelembe, nem azt, mi a véleménye erről az anyukának.

Amennyiben nem vagy ezzel a döntéssel elégedett, fellebbezhetsz, de erről inkább az ügyvédeddel egyeztess, ne az itt válaszolgatókkal, velük nem sokra mész...

Sok sikert mindenhez!

2011. jún. 10. 20:17
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy azt ismétled, amít kb 2 órája írtam-még a kőbe vésve kifejezést is...

dühödt válaszod nem sok józanságra utal, kedves kolléga...

az előtted szóló is szemmel láthatólag jogász, csak ő sem, én sem döngöltük a kérdezőt az agyagba, amiért ő csak egy laikus..

Kedves Kérdező! Az imént, kissé keresetlen stílusban hozzád szóló személy nagyjából vázolta a jogi helyzeted-azonban figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy az eset összes körüményeit nem tudhatja (ahogy itt senki sem). Kérlek szépen hát, konzultálj a kirendelt ügyvéddel, és ha valahol fórumozni szeretnél, az legyen inkább a jogiforum.hu.

2011. jún. 10. 21:06
 24/36 anonim ***** válasza:

20:17-es vagyok újra.

Nem olvastam végig a válaszokat szóról szóra, csak átfutottam, mi maradhatott ki belőlük. És én aztán nem vagyok senkire se dühös, így a válaszom sem dühödt. Egy csupa nagybetűs szóból erre következtetni elég fura. A "kőbe vésni" pedig egy meglehetősen elterjedt magyar kifejezés, nem hinném, hogy használata azt jelentené, rólad koppintottam a hozzászólást...

Remélem, a kérdező hamar megoldásra jut, azonban az nagyon fontos, hogy ne indulatból álljon hozzá az egész procedúrához, ne elégtételt akarjon a gyerektartással venni az exén, hiszen így minden forint elveszítését vereségként fogja megélni, ami nagyon megkeserítheti az elkövetkező hónapokat lelki-érzelmi szempontból! Arra kell gondolni ilyenkor - akármilyen nehéz -, hogy a gyermek ajándék, és a gyerektartás mellett nagy szüksége van egy nyugodt édesanyára is, ami nem pénzben kifejezhető érték!

2011. jún. 10. 21:16
 25/36 anonim ***** válasza:

Olvasd el a fórum szabályzatád, amiből kiderül, az ismételgetés tilos még törölhetik is. De ami sokkal fontosabb: ez a kitétel pl.:

Amennyiben nem vagy ezzel a döntéssel elégedett, fellebbezhetsz, de erről inkább az ügyvédeddel egyeztess, ne az itt válaszolgatókkal, velük nem sokra mész...

Szóval náladnál kívül nem sokra megy itt senkivel. Én tisztelem annyira a hozzászólkat, hasonlan az angolszász jogrendszerhez, hogy laikusok véleménye is vélemény. Mivel elgondolkoztat. Nem tudom persze, hány éves vagy. Majd alakul.

én a magam részéről kiszálltam.

a kérdezőnek: nem biztos, hogy a gyermek szükségletei "vidáman " kijönnek 60 ezerből, de a dolgok mai állása szerint valószínűleg ezért döntött így a bíróság. Majd ha kicsit idősebb lesz, kérheted a felemelését.

2011. jún. 10. 21:25
 26/36 anonim ***** válasza:

Mért kénne az anyát megkérdezni és az apa véleményét se kérik ki megvizsgálják mind 2 fél anyagi helyzetét és döntenek.

A párod nem kérhete hogy ő csak 15%-t akkar fizetni mert a biró körbe röhögi. Ha több gyereked van és utánuk rendszeres juttatásokat kapsz beszámolták és ezért lett 15 %.

2011. jún. 10. 23:23
 27/36 anonim ***** válasza:

Kedves többiek!

A kérdezőnek valahol igaza van abban, hogy keveset kapott. A 6 hónap ugyanis NEM az ítélettől számít, hanem a keresetlevél beadásától. Ha tehát a gyerek féléves korában adták be, akkor tényleg születéstől fogva jár.

2011. jún. 11. 10:55
 28/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a legutóbbi hozzászólásom óta érkezett ÉRTELMES válaszokat!!! Szóval az ügyvédnő 20 % gyerektartást kért, de miután az apát kötelezték a dns-vizsgálatra, mert önként nem volt hajlandó elismerni a gyereket, ezután ő kérte (és ezek szerint nem röhögték ki) a 15 %-ot, miután megtudta, hogy 280 ezret kell fizetnie a dns-ért. Egyértelmű, hogy csak velem akart kicseszni és nem nézte a saját gyerekét. Egyébként fellebbezünk, de tényleg kíváncsi voltam a laikus emberek véleményére. Aztán lesz ami lesz. Nyilván ha ennyit ítélnek meg, akkor ennyiből kell megélni. És gyeden vagyok, mindenki gondolhatja, hogy nem több a gyed és a családi pótlék 150 ezernél, mint amennyi az ő fizuja.
2011. jún. 11. 11:44
 29/36 anonim ***** válasza:
77%

Az, hogy te úgy szültél gyereket, hogy nincs semmi tartalékod és most GYED-en vagy magánügy.

A hiedelemmel ellentétben a gyerektartás lényege, hogy a gyermeket nem nevelő fél a GYEREK megélhetési költségeinek FELÉT kifizesse.

Te kapsz 22,500-at havonta. Vagyis jut(nia kéne) a gyereknek havi 45,000 (mert ugye oda kéne neked is tenned 22,500-at), nem elég?

A te megélhetésedet nem kell az apukának támogatni.

2011. jún. 11. 11:53
 30/36 A kérdező kommentje:
Van tartalékom, itt nem is erről van szó! Eddig is megéltünk a 10 hónap alatt, nem éheztünk!! És már nem is a 15 % izgat, csak az elmúlt 10 hónapra keveslem a 150 ezret, mivel így gyakorlatilag velem fizetteti meg a dns árának egy harmadát, ami meg egy felesleges dolog volt, hisz a gyerek teljesen rá hasonlít, és semmi olyan körülmény nem volt, amiért ő kételkedett volna az apaságában. Csak az időt akarta húzni ezzel, hogy addig se kelljen fizetnie, vagy pedig hátha én elállok ettől az egész pertől. Még fiktív apát is be akart íratni, csak hogy megússzon mindent. Köszönöm az összes hozzászólást!
2011. jún. 11. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!