Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van e joga és igaza az ex feleségnek vissza térni a házba és megszabályozni, hogy kit vihet oda a volt férj, ha az szerepel a válópapíron, hogy A VISSZATÉRÉS SZÁNDÉKA NÉLKÜL elköltözött?
ahányszor megtudja, hogy ott vagyok a párommal (igen ritkán épp a balhék elkerülése végett), mindig akkor akar ott aludni, füvet nyírni. A házat árulják, a vételárat felezik, de a volt feleség semmibe nem száll be amióta elköltözött onnan. Van még ott pár bútora és nem engedi, h arra én ráüljek, egyek a kanalából és rálépjek a szőnyegére. A felújításba, festésbe nem szállt be anyagilag.Már mondtam a páromnak cseréljen zárat, megteheti? Hívhatunk rendőrt ha balhézik? Joga van az ott lakónak hozzá?
köszönöm a választ
A bérbeadás más. Ott szerződés van arról, hogy a bérlő használja a lakást bérleti díj fizetése ellenében, ezért nem mehet be a tulajdonos csak úgy. A jelen esetben azonban közös tulajdon van, ráadásul osztatlan. A válási papír nem helyettesít sem szerződést, sem egy esetleges jogerős ítéletet.
Lehet szívatni az asszonyt zárcserével, de a jegyző azért keményen megbírságolhatja. Meg lehet a holmija tönkretételével is szívatni, de a rongálás is bűncselekmény, amiért - ha nagyobb kárt okoz - akár 3 évre is lecsukhatják a párodat, vagy téged.
Nem kell minden hülyeséget megfogadni, amit joghoz nem értő emberek írnak itt puszta felindulásból. Ha nem tudtok megegyezni, inkább várjátok ki, amíg sikerül eladni a házat, vagy menjetek máshová.
Mármint a jogerős ítéletet nem a válásra értettem, hanem a vagyon- vagy lakásmegosztásra, mert ha erről külön döntenek, az nyilván más eset, de ugye itt nincs ilyenről szó.
11.00-ás voltam
köszönöm a válaszokat.Az ex önszántából és saját akaratából távozott az is oda van írva, h mikor és hova. A párom örökölt pénzén vették a lakást. 1/2 sem illetné meg, csak figyelemmel van a fiára a párom és miatta tűr.
Onnan tudja, hogy ott vagyok, hogy a gyerekük elmondja, mert mindig rákérdez az anyja. Ritkán vagyunk ott. Tényleg csak "melózni" és télen a csövek elfagyása miatt fűteni megyünk. Nem akarom én bántani a holmijait...nem is akarnék vele rossz viszonyt, de képes lenne megtépni. Megjegyzem a házasságot nem én tettem tönkre.Ő lépett ki belőle, neki volt párja és mégis a mai napig kur..z engem. Annyira utál. És kibírhatatlanul nagyszájú, zsarolja a párom a gyerekkel. Itt elmondom, h a világ legjobb apja. Mind anyagilag, mind bármi más téren. Ugrik azonnal mindenért ha a fiáról van szó, pedig már maholnap nagykorú a gyerek.Gondoltam felszedjük a szőnyegeit, kanalait, kanapéját és elviszem az enyémet ( legalább lesz miért újat vennem ).Csak tudnám mihez van jogunk.
utolsó voltam-
A kérdező kommentje:
"köszönöm a válaszokat.Az ex önszántából és saját akaratából távozott az is oda van írva, h mikor és hova. A párom örökölt pénzén vették a lakást. 1/2 sem illetné meg, csak figyelemmel van a fiára a párom és miatta tűr."
Ha ez igazolható, megtámadhatja a Földhivatali állapotot. Ha be is utalta aközösbe akülönvagyont, megtámadhatja azon az alapon, hogy a másik fél vétkes a házasság megromlásában. quasi visszaköveteli az ajándékot.
"Onnan tudja, hogy ott vagyok, hogy a gyerekük elmondja, mert mindig rákérdez az anyja. Ritkán vagyunk ott. Tényleg csak "melózni" és télen a csövek elfagyása miatt fűteni megyünk."
Ha ezért mégy, senki se tehet szemrehányást. "teljesítési segéd"-e vagy a tulajdonostársnak (párodnak).tudom, faramucin hangzik, de így van...az ő jogán (állagmegóvás) mégy
"Nem akarom én bántani a holmijait...nem is akarnék vele rossz viszonyt, de képes lenne megtépni. Megjegyzem a házasságot nem én tettem tönkre.Ő lépett ki belőle, neki volt párja és mégis a mai napig kur..z engem. Annyira utál. És kibírhatatlanul nagyszájú, zsarolja a párom a gyerekkel. Itt elmondom, h a világ legjobb apja. Mind anyagilag, mind bármi más téren. Ugrik azonnal mindenért ha a fiáról van szó, pedig már maholnap nagykorú a gyerek.Gondoltam felszedjük a szőnyegeit, kanalait, kanapéját és elviszem az enyémet ( legalább lesz miért újat vennem ).Csak tudnám mihez van jogunk"
ne szedd fel. Várd meg, amíg megszüntetik a közös tulajdont-igy vagy ugy
nem jól csinálta, meg fogja bánni.Ha az ő örökségéből vették, akkor az az ő különvagyona. Forduljon a bírósághoz, és kérje vissza ezt. Mondván nem volt tisztában a jogaival. Ha a fia úgysem abban a házban lakik, akkor semmi értelme az exfeleségnek ajándékozni a felét.- Ha az ott lakna a gyerekkel, akkor se kéne nekiadni a fél tulajdonjogot, csak a lakhatást. A párod el van még mindig varázsolva. Világosítsd fel, menjetek el egy ügyvédhez. A szülei őérte dolgoztak, nem pedig hogy odaadja egy mostmár lényegébe "idegennek" Egy exnek.
Ezt magyarázd el neki. Hogy a szülei egy életen át dolgoztak, vagy bocs, lehet nem a szülei, hanem a nagyszülei? Amiből örökölt. De neki! Nem az exének szánták.Nem örülnének, hogy nem becsüli meg, amit örökölt.
Újra kell tárgyalni, s visszavenni. Akkor ez a gond meg is szűnik. Ha minden ingóságát odaadott, akkor a maradék ingóságra ami még ott van, benyújtanám a párod helyében az igényt..s azzal minden probléma egyúttal megszűnne..s az anyagi helyzete is valamivel igazságosabb lenne.
A gyerek ugyan úgy örököl a párod után, ugyan azt a házat, ő nem veszít ezzel. Laknia van hol, gondolom.Ő is nyerne, mert megszűnne a szülei közti rossz hangulat.
Az exfeleség még mindig tulajdonának tekinti nem csak a házat, de a párodat is., Ez a baj.Ha a párod nem tud ebből kibontakozni, szerintem jó, ha te segítessz neki. Leválni az asszonyról.Akaratban, anyagilag, időben. Függetlenné tenni mindent. A helyeket és a napokat.
egyetlen okkal találkozzanak: mikor átadják a gyereket. Egyetlen ügyben: gyerekügyben. Minden másban ki kell vonni a párodnak magát az exasszony hatásai alól. S minél előbb.
A fél házat odavetni esztelenség volt, ezt korrigálni kell. Ezt is mielőbb, mert van vmi határidő, ami után nem lehet, úgylehet pont jövő héten jár le, nem tudod...járjatok utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!