Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha beadom a válókeresetet, a biróság mennyi idő mulva értesit az első tárgyalásrol? Ugye jól tudom, hogy egy hónapon belül kell megtörténnie?
Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 22:48
1/9 anonim válasza:
Igen, 30 napon belül tűzik ki, és négy hónapon belül kell megtartani az első tárgyalást.
2/9 anonim válasza:
Aztán ha nem megy simán,akár egy évig is elhúzódik.
3/9 anonim válasza:
Maga a válóper? Az akár tovább is...
4/9 anonim válasza:
A beadástól számított 30 napon belül kell ÉRTESÍTENIE. Elvileg!!! Gyakorlatilag az én esetemben ez 2,5 hónap volt! És, mit tudtam csinálni? Mi van, ha nem tartja be a 30 napot? Hát semmi! Nem tudsz semmit tenni, így a bíróság is rász.rik a 30 napra. Persze hallottam már olyan példát is, hogy tizen x napon belül kitűzték az első tárgyalást, és az egész herce-hurca 4 hónap alatt megvolt! Biztosan számít az is, hogy az adott bíróság mennyire leterhelt...
5/9 anonim válasza:
Nekem pont a 30. napon jött a levél, hogy kitűzték a tárgyalást. A tárgyalás időpontja pedig rá egy hónapra volt. Másnap beadtam a keresetet, hogy folytatódjon a per, úgy látom megint 30. napra fog jönni, talán pont ma. :) Remélem mielőbb letudjuk a válást, és nektek is minden jót kívánok!
6/9 anonim válasza:
ez bíroságtól függ.
max 30 nap, nekünk egy hét volt és 4 hét múlva már elváltunk. ez pár éve volt székesfehérváron.
7/9 anonim válasza:
Ilyen gyors táragyalásokhoz,valóságos csoda kell.
8/9 anonim válasza:
300apon belül kell értesítenie. De a törvénykezési szünet alatt pl. a határidők nyugszanak-nem számít bele. Ha most adod be, már csak augusztusban foglalkoznak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!