Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El kell válnom, ahhoz hogy gyermektartást kapjak?
A férjemmel kint éltünk Írországban, mikor is én hazajöttem a 3,5 éves gyerekemmel, mert kiderült, megcsalt.
Elválni egyelőre nem tudunk, ő nem is akar, nekem meg anyagiak miatt nem megy.
Szüleimnél lakunk egy kisszobába, dolgozni nem tudok elmenni, hisz évközben nem veszi be ovi sehova.
Kedves Apuka nagylelküen az 1700 eurós keresetéből átutal havi 100 eurót...és felveszi a havi 300 gyerektámogatást kint.
Ha ezt megemlitem: nem vagyunk elválva, nem kötelezhetsz.
Ez jogos így??
Közben meg hisztizik, hogy 1 egész hónapra engedjem el a gyereket hozzá, majd ő hozza viszi.
Vélemény?
Eléggé összetett a dolog. Én a helydben keresnék egy ügyvédet, és vele beszélném át a lehetőségeket.
Üdv!
Elöször is, amig nem vagytok elválva, addig nem jár gyerektartás ugyanis házasságon belül nincs ilyen.
Azt viszont nem értem, hogy mit akar az jelenteni, hogy NEKED anyagilag nem megy a válás - a válóper beadása 12000 Ft, de lehet alóla felmentést kérni, ha nincs, vagy kevés a jövedelmed. A férjed beleegyezése nem szükséges, úgyhogy ez sem akadály. Ha beadod a pert és ö nem jelenik meg egyetlen egyszer sem, akkor is elválasztanak benneteket, az egyetlen feltétel, hogy TE (aki beadta a keresetet) ott legyél.
A gyerektartás meg a jövedelmének a 20 %-a gyerekenként és tudtom szerint EU-n belül behajtható.
Biztos hogy nagyon megbonyolítja a helyzetet, hogy ő külföldön él. Jelenleg csak a lelkiismeretére van bízva, hogy mennyit ad a gyermekére. Véleményem szerint úgy lenne tisztességes, hogy amit ott erre a célra kap, azt tovább passzolja a gyermek eltartására Neked.
Ha elindítjátok a válópert, ideiglenes intézkedéssel lehet kérni a láthatás szabályozását, ill. a gyermektartást. Normál esetben... Én is az ügyvédet javaslom..
Gondolom mivel a férjed 1700 eurót keres jár a FIS kiegészítő támogatásként,azt viszont te magad egy levélben lemondhatod ezen a címen:
Department of Social Protection
Social Welfare Services Office
Government Buildings
Ballinalee Road
Longford
Ireland
A családi pótlék 140 euró havonta.Bár ha a férjed nem kapja a FIS-t akkor félő,hogy a 100 eurót sem küldi a gyereknek.
Ezt meg kéne beszélnetek.
Ha elválnátok és visszaköltöznél Írországba,akkor az apja is láthatná a gyereket,Te mint egyedülálló anya,kapnád a gyermek után a One-Parent Family Paymentet,és ha még 4 órában dolgozol is a Child benefitet,de ha 8 órában akkor te is megigényelheted a FIS-t.Ez már egy akkora összeg,hogy nem lenne anyagiakban szűkösségetek.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, FIS-t kap, heti 75 eurót a gyerek után.
Nem akarok százezres nagyságú gyerektartást, ne értsen félre senki.
Kérdezte vki, miért nem maradtam kint.
A különköltözéshez sem volt pénzem, hiszen nem dolgoztam, anyagilag teljesen a férjemre voltam utalva. A gyerekeknek kint nincs ovi, csak sulielőkészítő szerű, 4 éves kortól.
Ha kint maradok, mire elintézek mindent, éhenhalunk.
Itthon anyukámék legalább tudtak segíteni, mikor hazajöttem pár euróval, a jegyemet ismerős segitett megvenni.
Ügyvéddel beszélni fogok, csak reméltem, hogy bárki tud előtte seígteni, esetleges tapasztalatokat megosztani. Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!