Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagyon nehéz helyzeben érzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon nehéz helyzeben érzem magam. Mit tegyek? Váljak vagy ne?

Figyelt kérdés
Két kisgyerek anyukája vagyok. 7 hónapos és 2,5 éves csodálatos gyerekek. Van egy férjem aki amióta terhes lettem nem foglalkozik velem sem a gyerekekkel. Ennek oka, hogy heti szinten 5 órát vagyunk együtt. Hétköznap dolgozik(saját cége van). 1x egy héten gyülésre jár vagy éppen az üzletben tesz vesz 7 körül ér haza átlagba, majd lefekszik mikor hazajött. Hétvégén is vagy dolgozik vagy az előző házasságából született fiaival van, vagy fodrásznál vagy Ecseri piacon a lényeg, hogy mindig van hova menni. Ő beszélt rá annó a gyerekre ő volt az aki nagyon szerette volna. Már sokan mondták, hogy csak biztonságba akarta tudni magát, hogy nem hagyom el. Én 27 vagyok ő már 44. Sokáig szenvedem egyedül, a gyerekeket is én nevelem a fiam folyamatosan apa pótlékot keres magának. Mikor a kisebbikkel voltam terhes megfenyegettem, hgy elhagyom. Kétségbe voltam esve és tomboltak bennem a hormonok így megmondtam neki hogy állunk. Ő csak azt válaszolta, hogy buta vagyok. Azóta valami összetört beennem és mivel nem látom, nincsenek közös programjaink és még együtt se alszunk kiszerettem belőle. Ő úgy csinál mintha minden rendben lenne. Valóban nem látja, hogy mi a helyzet? vagy csak tetteti magát, mert így könnyebb? Ráadásul annyi kellemetlen élményem van mellette, ami nekem nagyon rosszul esik, mert úgy érzem a gyerekeimet bántja azzal, hogy nincs itt. Karácsonykor az előző házasságából született fiainál volt 19 és 21 évesek. Este 7 után jött haza. Lemaradt az ajándékozásról is, de nem foglalkoztatta. Ezt soha nem bocsájtom meg. Azt látom, hogyha ránéz a gyerekekre szereti őket de a tettei nem ezt bizonyítják. Hogy kezdjem el a beszélgetést? Mindig kiforgatja a szavaimat és engem állít be bűnbaknak.
2011. máj. 17. 21:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Minek maradnál vele? Neked ő nem társad, a gyerekeknek pedig nem apjuk. A postást többet látják, mint őt.. Hát nem azért, de ha az embernek van egy 2 éves és egy néhány hónapos gyereke, akkor karácsonykor velük van - legalábbis az ajándékozást biztosan nem hagyja ki - mert az idősebb fiai már tisztában vannak a nem-a-jézuska-hozza fogalmával, szóval szerintem számukra sokkal elfogadhatóbb, ha délelőtt vagy este találkoznak, és a kicsikkel normális karácsonyt tartotok. Olyan érzésem van, mintha nem is tekintene titeket családjának.. Lehet, hogy ezzel a gyerek dologgal tényleg be akart biztosítani magának, de az is lehet, úgy gondolta, előbb-utóbb úgyis követelnéd, úgyhogy essetek túl rajta mihamarabb. A lényeg az, hogy megszülettek, de ő egyáltalán nem foglalkozik velük. Mintha nem is lenne apjuk..

Ez a férfi lenéz téged. Nem veszi komolyan az igényeidet - pedig nem kérsz extrém dolgokat - nem érdekli a véleményed, nem hiszi el, hogy van benned bátorság lépni, nyíltan butának bélyegez. Rá nem számíthatsz sem te, sem pedig a gyerekeid. Lakótársra pedig gondolom nincs túl nagy szükséged..

2011. máj. 17. 21:56
 12/20 anonim ***** válasza:

21.50-nek:

Persze hogy nem kell rögtön válni!DE:leírta,hogy ez a pasi semmibe veszi őt,a gyerekeket.NEM lehet vele megbeszélni a dolgokat.Valamit csak kell tennie?! Ahhoz,hogy helyre hozhassák a kapcsolatukat 2 ember kell!Már nem anyáink,nagyanyáink idejében élünk,hogy egy nő mindent tűrjön el egy férfinak a nagy büdös semmiért.

2011. máj. 17. 22:04
 13/20 yuda ***** válasza:
49%

22.04!

Óvatosan azokkal a filmekkel!:D

Veled előfordult már, hogy beszéltél valakivel és panasza volt és igazat adtál neki?

Válaszolok helyetted, hogy: - biztosan.

--és az előfordult már veled, hogy akinek igazat adtál,-később beszéltél a másik féllel is és akkor egészen más megvilágításban láttad a dolgokat? :)

Ugye-ugye! Nem véletlen a bíróságon sem a bevált módszer, hogy hallgasd meg a másik felet is -azután hozz ítéletet. :)

Én csak mindenkit óva intenék azoktól az emberektől, akik azonnal tudják a tutit és megmondják...igen, azonnal válj el, ....igen, öntsd le forró vízzel,...igen öntsük ki a gyereket is a vízzel együtt :D

Még egy gondolat és nem kívánok ezzel későbbiekben foglalkozni: Mindig figyeld meg ki mondja és mit mond.Például ne fogadj tanácsát pénzügyi dologban egy szegény embertől, ..vagy aki életében nem volt házas és annak a házassági tanácsai mit érnek?..vagy gyermektelen ember tanácsa a gyereknevelésben... :D

Tudom, ezzel lehet vitatkozni, ha valaki elég öntelt, vagy tanultságára hivatkozik, mégis a józan ész azt mondaná, hogy sajnos nem kompetens, nincs tapasztalata..és én ezekből a válaszadóknál is hasonló okokat sejtek -mégpedig életükben nem voltak hasonló helyzetben és empátiájuk ne is mondjam hol van :D

Mindenki abból tud adni amilye van. Amilye nincs abból nehéz lenne.Ha neked van ezer ft-od abból tudsz adni, de ha nincs?Akkor elkezdesz beszélni az ezer ft-ról,mert láttál valakinél--és akkor már tudsz is adni?hmm..

Ha van tapasztalatod akkor abból tudsz adni, de ha nincs? Akkor jönnek a filmek és az olvasottság..de ez nem ugyanaz- nincs mögötte érték.

2011. máj. 17. 22:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Milyen biztonságról beszélsz? Szerintem pénzügyileg a toppon lehet, ha meg nem lát, akkor tökéletesen mindegy, hogy bebiztosított-e vagy nem.

Hétvégén meglátogatja a másik (saját) gyerekét, ez szerintem nem bűn.

Az, hogy dolgozik, és hétkor ér haza se az ő hibája szerintem, valamiből meg kell élni. Ezután nem csodálom azt se, ha alszik egyet.

Viszont abban igazad van, hogy a férjed nem képes megülni 5 percre se a seggén (gondolom rászokott a folyamatos rohanásra, munkamániás lett és zavarja a semmit tevés. Pont mint egy egyetemistát az, hogy az Isten alvással áldott meg minket), de hogy ezért váljatok? Inkább beszéljétek meg.

2011. máj. 18. 02:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Érdekes volt végigolvasni őket. Én már régóta gondolkozom ezen a kérdésen, régen indulatból, dühből fogalmazódott meg bennem a kérdés, de most csak inkább az elkeseredettségem az oka. Ezt próbáltam vele megbeszélni kaptam igéretet is, hogy lesz változás. Ennek már egy éve. Sokszor lett volna rá szükségem főleg mikor a másodikkal voltam várandós, de ő fel tartotta a két kezét, hogy nem ér rá. Mégis mikor beszéltünk telefonon kiderült, hogy a haverja bejött hozzá az üzletbe és 2 órát egy kávézóban beszélgettek. Vagy azért volt fél napot vasárnap a fodrásznál, mert ott volt fodrász kislánya (régi ismerőse) és a kislánnyal játszott. Felháborítanak ezek a történetek nem tudok tenni ellene. Nekem rosszul esnek mert úgy érzem ezzel bántja a gyerekeimet és félek tőlle, ha nagyobbak lesznek őket fogja így megbántani a hamis ígéreteivel. Úgy érzem meg kell óvnom őket a csalódástól. A férjem tett egy megjegyzést egy évvel ezelött. Még csak 1 éves volt a fiam és mondott neki valamit, de aztán nem úgy volt, majd szólt a gyereknek, hogy : "Tanuld meg, hogy még az apádban sem bízhatsz". Nem a történeteimet akarom felsorolni mert nagyon sok lenne. A férjem nem gazdag, nem azért mentem hozzá. Borzasztóan odaadó és kitartó volt, hogy megszerezzen. Ez tetszett meg benne. Angliából költöztem haza miatta. Köszönöm a válaszokat. Gondolkozni fogok, bár anyukám szerint azt látja rajtam, hogy felemésztem magam és aggódik. Mindenképpen leülök vele beszélni, csak félek, hogy meg akarja akadályozni, hogy el tudjak menni. Annyi meglepetést okozott már, hog nem tudom mire számíthatok. Bántani soha nem bántana. Mégegyszer köszönöm.
2011. máj. 18. 08:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Írd majd meg hogy döntöttél!
2011. máj. 18. 10:34
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor azért akarta annyira a gyereket, hogy magához láncolhasson! Mint írtad, nagyon kitartó volt, hogy megszerezzen....most meg már megvagy, le vagy kötve két gyerekkel, és így már nem kellesz neki....

Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz, csak egy gyerek!

Komolyan mondom, félek a jövőtől, annyi "horror-sztorit" olvasok itt és az a rémisztő, mindez kisgyerekes anyukákkal történik meg nem sokkal a szülés után! Mégis hova mehetnének pici gyerekekkel a gyes után, munka vagy lakás nélkül?

Nekem volt egy élettársam, ő is jóval idősebb volt, mint én és erőszakkal gyereket akart, amibe én nem mentem bele, mivel az erőszakkal párhuzamosan nőtt a makacsságom és a végén én szakítottam....tudtam, a gyerek ürügy arra, hogy magához kössön és akkor én még csak 25 voltam és egyetemista...most 31 vagyok, barátom van de még mindig ott vagyok, hogy még nem kell gyerek,...

Komolyan mondom, én félek a jövőtől, ma nagyon kockázatos gyereket szülni, mivel sok kapcsolat itt teljesen megfeneklik, véget ér, és gyerekes nő már nem kell a legtöbb férfinak, hiába vagy még fiatal, ez a szomorú igazság.......31/L

2011. máj. 20. 01:14
 18/20 shimac ***** válasza:

Üdv!

Édesanyám példája miatt csak azt tanácsolhatom,hogy válj el!

A szüleim azért házasodtak össze, mert anyám terhes lett. Megszülettem anyám egyedül volt velem míg apám Litvániában nyaralt stb stb... Anyukám reménykedett, megszülte a 2 húgomat (9 és 11 év a korkülönbség közöttünk). nem változott anyám pedig már nyugtatókat szed.

A válás nehéz volt, ezt nem tagadom, de minnél korábban válsz el, a gyerekek annál jobban viselik, mert megszokják. Ez saját tapasztalat: én depressziós lettem 15 évesen, húgomék meg élvezik a helyzetet.

A hazugságban élés senkinek sem jó!

2011. jún. 9. 19:43
 19/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kértétek, hogy írjam meg mi a helyzet. Nos a helyzet az hogy még itt "együtt", de az anyámba beleköt, ordít vele a saját gyermeke szülinapján. Megtiltotta, hogy anyámékhoz menjek és egy ideje már egy fillért sem ad. Mikor jeleztem neki, hogy van két gyereke és nekik kell vásárolnom az sem hatotta meg. Ő vásárolni se vásárol, de azt megeszi amit én főzök, ha éppen itthon van, ami egyébként nem jellemző, mert reggel nyolc elött megy este 10-kor jön. Legutoljára pelenkát kértem tőle, hogy vásároljon. Azt hiszitek vett? Ez van jelen pillanatban. Valószínüleg költözés lesz belőle, mert egyedül nem tudom hosszútávon egyedül eltartani anyagilag a gyerekeimet és legalább egy év még mire el tudok menni dolgozni annyira kicsi még a kisebbik gyerköc.

2011. okt. 20. 07:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Remélem,azóta már elköltöztél a gyerekekkel.Ha még benézel ide,írd meg,hogy alakul a további sorsotok!

Nem lesz könnyű egyedül gyerekekkel,de jobb lesz,mint egy ilyen férfi mellett.Kívánom,hogy találd meg minél előbb a boldogságot!

2011. dec. 3. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!