Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ágytól-asztaltól de egy fedél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ágytól-asztaltól de egy fedél alatt - hogy működik a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Szeretnénk együtt felnevelni a gyerekeinket, és pénzünk sincsen két háztartást felállítani és fenntartani, így egy fedél alatt maradunk, bár inkább elválnánk.

Van 3 szobánk, egy a férjemé, egy az enyém, egy a 2 gyereké.

Akik így élnek, mint mi tervezzük, hogyan oldják meg a mindennapokat? Milyen szabályok és munkamegosztások vannak?

2011. ápr. 30. 15:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy a követni való, példamutató családképet nem tudjuk fenntartani sajnos. Bár minden rendben lenne inkább! De nincs, így ez a megoldás tűnik a legkevésbé "családrombolónak". Azt se szeretnénk, ha valaki hajléktalan lenne, mert nincs elég pénzünk, azt se szeretnénk, ha a gyerekek hol itt hol ott aludnának.

Ha tudja valaki a tuti megoldást a gyerek egészséges felnevelésére figyelembe véve a szülőket is, azonnal írjon!

(családterápiát ne javasoljatok, 4 éve nem hajlandó rá a férjem, és én belefásultam a próbálkozásba)

2011. ápr. 30. 16:26
 12/21 anonim ***** válasza:
49%
A Ti esetetekre ma már van egy nagyon jó módszer, ez pedig a mediáció. Ez egy speciális konfliktuskezelési eljárás, ahol a felek a mediátor irányításával meg tudnak beszélni és megoldani minden olyan helyzetet, amiből konfliktus lehet.
2011. ápr. 30. 17:12
 13/21 A kérdező kommentje:
Én bármire szívesen elmennék, a férjem nem hajlandó külső segítséget bevonni.
2011. ápr. 30. 21:28
 14/21 anonim ***** válasza:

asztaltól is? tehát felesen fizettek mindent mint a lakótársak?

írtad, h nincs pénzetek különköltözni, viszont ha valamelyikőtöknek lesz új párja, akkor nem hozhatja fel. mondjuk ha a férjednek lesz új párja, akkor tulképp ki van dobva? és ha neked? akkor is? gondolom a két gyerekkel csak nem küldene albérletbe...

2011. ápr. 30. 23:04
 15/21 anonim ***** válasza:
24%
Mindenki meggyőzhető, csak ismerni kell néhány dolgot róla.
2011. máj. 1. 07:42
 16/21 A kérdező kommentje:

Közös kasszán vagyunk, de ha nagyon leosztjuk, akkor én fizetem a lakbért meg a rezsi felét, a többit ő (rezsi másik fele, kaja, egyéb).

Nem tudom hogy fog a jövőben ez működni. Annyi biztos:

-nekem már csak kínzás, hogy egy szobában vagyunk

-hajléktalanná nem tennénk a másikat

-gyereket nem vennénk el a másiktól

Asztal témára visszatérve: az egyik nagy hobbija, hogy én órákig főzök az ő kényes ízlésének eleget téve, erre meg se piszkálja az ételt, csak pofavágva otthagyja, hogy "ezt nem így kell főzni" vagy más h.lye indokkal. De ez csak csepp a tengerben.

Igen, én úgy gondolom, hogy akinek olyan komoly partnerkapcsolata alakul ki hogy össze akar költözni vele, azt vigye is el megához a partner, ne ideköltözzön a gyerekeinkhez, terhelve a másik felet. Rosszul gondolom?

2011. máj. 1. 14:42
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha nincs más megoldás, egyelőre ez is megteszi. De szerintem kifejezetten elbaltázott dolog erre építeni a jövőt. Ez egy ideiglenes megoldás kell legyen, amíg valaki el nem tud költözni.

Miért gondolják az emberek, hogy a gyereknek az a legjobb ha egy fedél alatt él mindenki? Az ki szerint normális ha egy kicsi gyerek nem látja a szüleit ölelgetni, puszilgatni egymást? Soha egy kedves gesztus a másik felé? Így nőnek fel, és így nem fogják elfogadni a másik nem közeledését. Mégis milyen párkapcsolataik lesznek? Dugunk azt heló? nekem eléggé így tűnik. Mivel nem vagytok rossz viszonyban, nincs veszekedés, nyugodtan láthatnának mindkettőtöket egészséges másik kapcsolatban. Na mindegy, ez az én véleményem.

Egyébként az tuti hogy én sem főztem volna a férjednek még egyszer :) milyen unott egy figura, jesszus

2011. máj. 3. 21:41
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát most kikerekedett a szemem!:S Sajnálom h ilyen egyáltalán megtörténhet!Szerintem rosszul döntötök ha egy légtérben maradtok és nem is egészséges!Se a gyereknek nem jó szerintem,se nektek!

Gondolj bele,azt írtad évek óta tart ez,nem úgy néz ki h ez a kapcsolat rendbe jön!És szerintem ne is akard rendbe hozni!Ha a férjed lesz*rja akkor nincs is értelme!

Azért mondtam h nem jó mert gondolom még fiatalok vagytok,nyilván nem fogtok életetek végéig egyedül maradni!Óhatatlan h valamelyikőtök bele ne szeressen egy másik emberbe!Akkor persze haza nem viszitek ahogy írtad is,így ti fogtok kimaradozni esténként!A gyerek ebből ugyan úgy leszűri h valami nem oké(ha a külön szoba nem lenne fura számára)!A másik meg az h mivel még kicsik és ha évekig ezt fogjátok csinálni számukra ez lesz a normális berögződés és ez kihathat majd az ő kapcsolataikra is!Szerintem egy gyereknek nem mindig az a jó ha anya is meg apa is kéznél van,na meg attól lehet kéznél h nem egy lakásban laktok!Szerencsétlen helyzet h nincs pénzetek külön életet élni de ez a megoldás se a legjobb!

Remélem minél hamarabb találtok megoldást és helyre jön minden!

2011. máj. 4. 08:32
 19/21 anonim válasza:

Ez nyilvánvalóan nem a legjobb megoldás lelkileg nagyon nehéz lesz nektek is és a gyerekekben is egész életükben kísértő lelki sérülést okozhat. Persze érthetőek az indokaid és nem is nagyon van más lehetőséged. Kommentjeid alapján úgy érzem te szeretnél még normális kapcsolatot a férjeddel, és talán ő is veled csak ő valamiért nem hajlandó lépni.Tehát neked kell. Nekem sokat segített egy film:Szerelempróba és a könyv a filmből:Merj szeretni! és ajánlok még egy könyvet:Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz. Bízom benne, hogy nem menthetetlen a kapcsolatotok ugyanúgy ahogy az enyém sem az, nagyon nehéz és fájdalmas helyrehozni ami ennyire tönkrement, de hidd el megéri.

Sok sikert!

2011. máj. 4. 08:41
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!!!!
2011. máj. 4. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!