Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg így van ez tartásdíj megállapításkor?
Az exnejem a válóperes beadványában azt írja hogy a jelenlegi élettársammal, akivel 3 éve élek, a mai jogrendszer szerint házastársi kapcsolatnak minősül, és így meg kell osztanunk egymással a jövedelmünket.
Vagyis a kettőnk együttes jövedelméből számítják az egy főre esőt, és tartásdíjat.
igen, írtam, hogy elnéztem! :(
én mint gyermekemet nevelő és tartásdíjat kérő voltam.
nekünk kellett az össz jövedelem az egy főre jutó miatt.
Összegezzük: az a szülő, akivel együtt él a gyerek (tehát akinek a bíróság ítélte) nem számít egyedüli keresőnek, ha valakivel bizonyíthatóan egy háztartásban él.
Többnyire ez az anyákra vonatkozik - ha új partnere lesz, akkor kettejük fizetését számolják. Ha az apánál marad a gyerek, akkor meg rá vonatkozik.
A gyerektől külön élő szülő (többnyire az apa) esetén akár kibucban is élhet 100 másik emberrel, csak és kizárólag az Ő egyedüli jövedelme számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!