Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan zajlik egy válás, mik a lehetőségeim?
Figyelt kérdés
Másfél éve csak húzom-halasztom, de ma betelt a pohár, el akarok válni! Viszonylag egyszerű lesz, szerintem a férjem sem fog akadékoskodni. Van egy 2 éves kisfiunk, őt biztos nem akarja magával vinni, hisz egyébként sem foglalkozik vele. Közös vagyonunk nem igazán van, bérelt lakásban lakunk, oda a bútorokat ő vette-arra nem is tartok igényt. Viszont van egy 1 éves hiteles autónk amit én használok, annak idején beletettem a régi kocsimat (azt még mielőtt megismertem a férjem, azelőtt vettem), de sajnos annyi hitel van rajta, hogy azt én tuti nem tudom majd fizetni...viszont kocsi az nagyon jó lenne, mert olyan kisvárosban lakunk, ahol kocsi nélkül elég nehéz közlekedni. :( Viszont a "drága" férjem a tudtom nélkül felvett innen-onnan hiteleket (kb 3 milliót, főképp magánszemélyektől) és abból a szüleit támogatta (kocsijukat, anyósom fogait csináltatta meg több százezerért, a házukat újítgatta, stb), meg fogalmam sincs mire költötte. Ezzel a tartozással mi lesz, nekem is van közöm hozzá a papírforma szerint? Szeretném ügyvéd nélkül lezongorázni azt az egészet. Mit kell tennem, mit kell és hova beadnom? Utána mi fog történni, hány tárgyalás lesz minimum, és leghamarabb mikorra mondják ki a válást?
2011. ápr. 24. 14:13
1/10 anonim válasza:
A felvett kölcsönöket közösen kell fizetnetek, ha a házasságotok alatt vette fel...
2011. ápr. 24. 14:17
2/10 A kérdező kommentje:
Atyaég! Így sem tudom hogy fogunk megélni a kisfiammal (egyelőre gyesen vagyok), de ennyi hitellel a nyakamon meg teljesen kilátástalan a helyzet! Akkor is közösen kell fizetnünk a férjem által felvett kölcsönöket, ha azokat magánszemélyektől vette fel, és írásban nyilatkozik róla, hogy annak törlesztését egyedül vállalja a válásunk után?
2011. ápr. 24. 14:22
3/10 yuda válasza:
Az lenne az optimális, ha találtok a férjeddel olyan megoldást, amiben mindketten megegyeztek és lepapírozzátok tanuk előtt -ezt elfogadja a bíróság ügyvéd nélkül is.
Másik dolog, hogy feltehetőleg fog fizetni neked gyerektartást-annyival előrébb leszel.
-és a gyermekláthatásban is egyezzetek meg- ha ügyesek vagytok, 6-10 ezer ft-ból is sikerülhet az egész- ha viszont nem egyeztek meg, évekig elhúzódó perek várhatnak rátok és a végeredmény úgy is az lenne közelítőleg, ami sikerülne anélkül is.
2011. ápr. 24. 14:35
4/10 anonim válasza:
az autódat kezd el árulni hitelátvállalással és vegyél egy olcsó kis autót.
mivel a hitelt a tudtod nélkül vette fel, alá se írtad, az lehetséges nem lesz közös de ezt majd az ügyvéded megmondja.
ha van gyerek, fél év minimum lesz a válás és minimum 2 tárgyalás
2011. ápr. 24. 14:38
5/10 anonim válasza:
Válás? Nagyon gondolják meg, hogy mit tesznek a gyerekükkel! Nem kettejük ügye a válás, annak ellenére, hogy el akarnak válni. A legtöbb válást a gyerekek sínylik meg. A gyerek nem egy tárgy, amit ide-oda lökdöshetnek, hanem önállóan gondolkodó EMBER, akinek a legjobb helye a szüleinél van. Más: kisvárosban laknak, ahol kocsi nélkül nehéz közlekedni? Mit szólna akkor Budapesthez? Tehát maga elhatározta, hogy elválik a férjétől, de a kisfiára nem gondol? Egy gyereknek apára és anyára van szüksége, ne felejtse el, és ennek tudatában döntsön a gyereke jövőjéről!
2011. ápr. 24. 14:39
6/10 A kérdező kommentje:
Nekem bőven jó lenne egy régi olcsó kisautó is, de félek attól, hogy a vevőtől egy forintot sem kapnék kp-ben, inkább örüljek, hogy a kocsiadósság már nem az én vállamat nyomja. Vagy másképp működik? A legjobb az lenne, ha a vevő odaadná nekem annak az összegnek a felét amit eddig a kocsira befizettünk...
2011. ápr. 24. 14:43
7/10 A kérdező kommentje:
papa62! Mint azt az elején is írtam, másfél éve rágódom a váláson, nem vagyok egy meggondolatlan ember. Ezelőtt egyébként Budapesten éltem 10 évig, ismerem az ottani viszonyokat, és higgye el, a fővárosban sokkal inkább el lehet lenni autó nélkül, hisz ott vannak bkv járatok, itt viszont SEMMI, csak autó, bicikli, vagy gyalogszer! Ha pl a kisfiamat orvoshoz kellene vinnem, akkor 3 km-t kellene gyalogolnom!
A másik pedig: véleményem szerint egy gyereknek sokkal rosszabb ha apával és anyával ugyan, de állandó veszekedésben nő fel. A férjem ugyanis másképp már nem tud kommunikálni, csak ordít, ráadásul iszik is, reggel elmegy és sokszor csak este 10-kor jön haza, és még sorolhatnám... Summa summárum, köszönöm, de nem kioktatást kértem, hanem segítséget!
2011. ápr. 24. 14:50
8/10 anonim válasza:
- A hitel közös ha házasság alatt vettétek fel. Ez alól nagyon ritka és kevés kivétel van. Ha a férjed magánszemélytől vette fel a KÖLCSÖNT (NEM HITEL A KÖLCSÖN!!!) az neked nagyon jó, mert azt valószínűleg megúszod. Azt ugyanis ha nem fizetik vissza akkor polgári perrel lehet visszaszerezni, amit nyilván a férj ellen fognak indítani, nem ellened. Reméljük nem uzsorakölcsönről van szó, mert a kopasz "vállalkozó" ellen semmi sem véd.
- A hiteles autókat, pláne ha újonnan lett véve; barmi nehéz eladni. Én legutóbb olyan ajánlatot kaptam egy 3 éves autóra, hogy nekem fizetnek 300.000-et ha átvállalom a hitelt. De még így sem érte meg, mert 5 év futamidő volt hátra, ami alatt többet kellett volna befizetnem, mintha egy ugyan olyan 3 éves használt autót veszek KP-ra hitelmentesen... Jóval többet.
2011. ápr. 24. 17:10
9/10 anonim válasza:
az autót neked kell fizetni, az ő tartozását pedig neki kell fizetni, ha nem írtál alá semmilyen papírt az ő tartozásáról.
2014. nov. 1. 06:45
10/10 anonim válasza:
a kocsiértékét meghatározzák, és abból kivonod a tartozást és annyit kapsz érte. szerintem a kocsi nem ér annyit mint amennyi a kölcsön, és örűlj ha valaki átválalja a kölcsönt, amit nem hiszek. ha a kocsi értéke kevesebb mint a kölcsön akkor nem tudod eladni az autót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!