Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elhagynád a férjedet azért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagynád a férjedet azért mert krízishelyzetekben és veszélyes helyzetekben nem viselkedik felelősséggel irántad?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, ő is szeret engem, és mindig vele akartam lenni, de megdöbbent a tehetetlensége. Néha már a szó szoros értelmében könyörögtem neki, hogy segítsen, ha pl. balesetem volt és hamar orvoshoz kellett volna jutnom, de egyáltalán nem érzi, hogy felelőssége lenne a másik iránt. Nem jut eszébe magától, hogy ha tud, akkor segítsen nekem a bajban, ha arról van szó, hetekig elnézi a szenvedésemet, anélkül, hogy a kisujját mozdítaná, még akkor is, ha ő olyan helyzetben van, hogy könnyen segíthetne. Nem ritka az sem, hogy durván veszekedni kezd megsértődik és hiúsági kérdést csinál abból, ha ilyesmire kérem, vagy nehezményezem, hogy nem segít nekem, mert rendkívül nem bírja a kritikát és a kérést, úgy érzi, hogy attól, hogy kérni kell, ő rossz ember.

Én úgy érzem, hogy cserbenhagy. Amikor más józan ésszel mentőt hívna, vagy bármilyen segítséget, akkor ő nyugodt szívvel addig ignorálja a problémát, amíg nem könyörögsz neki sírva, hogy tegyen már valamit ő is, de akkor is csak mulyán és szájhúzva teszi. És sajnos valóban nem jut eszébe, hogy ez az ő ügye is lenne.

Attól félek, hogy egy szülés során vagy szülés utáni depresszióban ugyanígy cserbenhagyna (még nincs gyermekünk), vagy hogy még súlyos betegség esetén sem tenne semmit, amikor esetleg én már kérni, könyörögni sem tudok. Nagyon félek emiatt.

Elhagynád ezért a férjedet, ha egyébként mindenben jól mennek a dolgaitok? Ettől eltekintve nagyon jó ember, jobban szeretem bárkinél. (Fontos, hogy ez valószínűleg változni nem fog, már tíz éve együtt élünk, és biztos vagyok benne, hogy nem fog változni.)

2011. ápr. 20. 19:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy nem szimpatikus a leírtak alapján...

A férfiak (tiszt. kiv.!) a szocializációjuknál fogva (mert a gyengeséggel asszociálják, egy férfi meg ugye legyen erős...) idegenkednek a betegségtől, orvostól, kórháztól. Pl. hősködnek, nem mennek orvoshoz, ha betegek, nem maradnak otthon, betegen is mennek dolgozni, stb.

De hogy a férjed ezzel Neked is árt, illetve vészhelyzetben se tud felülkerekedni, pláne hiúsági kérdést csinál belőle (hogy "tőle csak ne kérjenek semmit, ő nem hülye") ez azért morbid, mert ez arra utal, hogy egy ilyen helyzetben is jobban törődik saját magával, mint veled!

Ha baj van, az én párom "csak" pánikba esik, vagy áll bambán. Volt ebből konfliktusunk, ő azt mondta, hogy nem tudta, mit csináljon. És az nekem úgy jött le, hogy nem sajnál. Először arra gondoltam, a férjed is hasonló, de aztán amikor olvastam, hogy ő egós ügyet is csinál a dologból, hát az nem ugyanaz... Én amire megkérem (ide kísérjen, ezt hozzon, x-től kérdezősködjön, stb.) szó nélkül megcsinálja.

2012. márc. 31. 14:27
 22/24 anonim ***** válasza:
Most miért emelted kia kérdést egy év utan?Ha még mindig ez a prolémátok,netán még tetéződött egy két ilyen szösszenettel,akkor mit vársz még??
2012. márc. 31. 15:12
 23/24 anonim ***** válasza:

egy önző balf sz

hagyd el

nálam az őszinteség, a bizalom, a segítés, és még az önfeláldozás is szükséges egy kapcsolatban

jól látod a dolgokat, amiket a kérdésben leírtál. Akkor mi lesz ???!!!

2012. márc. 31. 18:06
 24/24 xStefix ***** válasza:

Lehet, hogy nem értettem igazán, ami leírtál...

Miért viselkedik így a férjed pontosan?

Honnan jön ez a dolog szerinted?

2012. ápr. 1. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!