Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagynád a férjedet azért mert krízishelyzetekben és veszélyes helyzetekben nem viselkedik felelősséggel irántad?
Nagyon szeretem, ő is szeret engem, és mindig vele akartam lenni, de megdöbbent a tehetetlensége. Néha már a szó szoros értelmében könyörögtem neki, hogy segítsen, ha pl. balesetem volt és hamar orvoshoz kellett volna jutnom, de egyáltalán nem érzi, hogy felelőssége lenne a másik iránt. Nem jut eszébe magától, hogy ha tud, akkor segítsen nekem a bajban, ha arról van szó, hetekig elnézi a szenvedésemet, anélkül, hogy a kisujját mozdítaná, még akkor is, ha ő olyan helyzetben van, hogy könnyen segíthetne. Nem ritka az sem, hogy durván veszekedni kezd megsértődik és hiúsági kérdést csinál abból, ha ilyesmire kérem, vagy nehezményezem, hogy nem segít nekem, mert rendkívül nem bírja a kritikát és a kérést, úgy érzi, hogy attól, hogy kérni kell, ő rossz ember.
Én úgy érzem, hogy cserbenhagy. Amikor más józan ésszel mentőt hívna, vagy bármilyen segítséget, akkor ő nyugodt szívvel addig ignorálja a problémát, amíg nem könyörögsz neki sírva, hogy tegyen már valamit ő is, de akkor is csak mulyán és szájhúzva teszi. És sajnos valóban nem jut eszébe, hogy ez az ő ügye is lenne.
Attól félek, hogy egy szülés során vagy szülés utáni depresszióban ugyanígy cserbenhagyna (még nincs gyermekünk), vagy hogy még súlyos betegség esetén sem tenne semmit, amikor esetleg én már kérni, könyörögni sem tudok. Nagyon félek emiatt.
Elhagynád ezért a férjedet, ha egyébként mindenben jól mennek a dolgaitok? Ettől eltekintve nagyon jó ember, jobban szeretem bárkinél. (Fontos, hogy ez valószínűleg változni nem fog, már tíz éve együtt élünk, és biztos vagyok benne, hogy nem fog változni.)
Nincsen kedved leírni mi történt abban a balesetben? És ő hogyan reagált? Miért nem tudott mentőt hívni? Lehet sokkolták a dolgok.Sajnos velem is előfordult már, hogy bármennyire is szerettem volna nem igazán tudtam segíteni, anyukámnak kellett volna mentőt hívni, meg felhívni apukámat, hogy mi történt, de annyira ideges voltam, és sokkos, hogy egy egyszerű telefonszámot nem voltam képes bepötyögni a telefonba, kb. mikor 6-7edjére próbáltam akkor sikerült.A papírról nem voltam képes beírni a telefonba, szinte elképzelhetetlen, de tényleg van ilyen! Szörnyű érzés :(
24L
Szia HAGYD EL!
10 evet vesztegettel ra, ne haragudj de egy normalis ember nem szarja le ha a akit "szeret" szenved.
mi lesz ha gyereketek lesz es segitsegre lesz szukseged, mert lesz ilyen...
Hát hallod én úgy gondolom hogy még egy óvodás is képes arra mire ez a hapsi nem :) komolyan, én kínomban elnevettem magam. Ha így van ahogy leírod, ez egy igaz BALF@SZ :)
Egyébként egy utolsó próbát megér, hogy nyíltan megkérdezd, hogy azzal van-e baja, hogy nem mondod el számára érthetően hogy mit szeretnél ha tenne. Lehet hogy a hangnemed zavarja. Mondjuk ez inkább kisebb kérésekre vonatkozik. mondjuk hogy leviszi-e a szemetet. De ha tényleg rosszul vagy és akkor azon filózik hogy te kínodban milyen hangon kérsz tőle valamit, akkor egy kegyetlen ember, és rendkívül önző is. Szerintem abból indulj ki, hogy te mit tennél meg más valakiért hasonló szituációban. Ha ő ehhez képest nagyon negatívan áll hozzá, akkor egyértelműen hagyni kell a fenébe.
És tényleg feltehető az a kérdés, hogy akkor mire való a házasság, vagy együttlét ha a bajban nem számíthatsz a másikra. Akkor inkább hagyd meg szeretőnek, hetente háromszor dugjál vele, ha az jó, aztán mehet amerre lát, mert te olyan férfi szeretnél keresni, akire számíthatsz.
Mégis akkor miben nyilvánul meg az hogy szeret téged? És mégis mitől jó ember? Azt írod hogy jó ember... hát én ezt nem igazán látom. A saját hiúságát előbbre valónak tartja annál minthogy segítségedre legyen komoly dolgokban... Ez nem egy jó és önzetlen ember jellemrajza, már ne is haragudj. Én nem kétlem hogy szerelmes vagy belé, de ez inkább annak szól, hogy várod hogy olyan legyen amilyennek szeretnéd, nem annak hogy milyen most. Te reménykedsz abban hogy a szerelmedre méltó legyen, de már kezded belátni hogy ez nem megy.
Szóval én elhagynám, de nagyon hamar. Még tovább megyek, az ilyen férfi fog elsőnek lelépni mellőled ha már kezdesz öregedni. hiszen eddig se tett semmit érted, ezután se fog. nem azt mondom hogy kihasznál, hanem csak hagyja hogy te oda legyél érte, mert ez tetszik neki.
32/N
Köszönöm a sok tanácsot.
Sok példát tudnék mondani, egy a közelmúltból, hogy tropára ment mindkét bokám, és nem tudtam járni hetekig, az orvosnál nagyon lassan őröltek a malmok, megkértem, hogy kérem, hogy segítsen, mert több embert ismer mint én (elköltöztem vele otthonról más városba, nem ismerek még itt sok embert), sportolókat is, és kicsit kérdezzen utána a barátainál, hogy van-e ötletük, akár jó magánorvos, akit ismernek, akár valami krém vagy bármi. Hát vagy tízszer kértem, heteken át, semmi, míg a végén már teljesen kiborultam, hogy én ágyhoz vagyok kötve, és várom, várom, hátha van valami, míg ő csak ígérget, de nem tesz semmit. Akkor végre felfogta, hogy fontos lett volna nekem. Mivel nagyon sértődékeny, mindig igyekszem óvatosan kérni a dolgokra. Én viszont azt gondolom, engem kérni sem kellene, természetes, hogy észreveszem, ha segíteni kell neki, és kérés nélkül megteszem, körbekérdezek stb.
Rengeteg ilyen eset volt még.
A mentős esetet nem részletezem, mert kissé morbid, de nem esett sokkba. Egyszerűen mintha nem fogná fel, hogy ilyenkor segítséget szokás kérni, nem pedig várni, hogy majd csak megoldódik magától és élni tovább zavartalanul.
Szórakozott jellem, ami néha nagyon kedves dolog is tud lenni, de ilyen helyzetekben már felelőtlennek mondanám.
Hogy miért mondom, hogy jó ember? Mert ezeken a helyzeteken kívül nem ilyen. Bár már nem vagyok biztos benne, nagyon elgondolkodtattak a válaszaitok. Ilyen hosszú idő után már nehéz meglátni, hogy mi is a normális.
Azt mondta, amikor erről a dologról beszéltünk, hogy nem bírja azt, ha kérnek tőle, mert az neki azt jelenti, hogy ő hülye, mert úgy kell kérni tőle valamit, és nem jön rá magától. Csak hát ez így megy, az emberek nem álmodják meg, hogy mi akar a másik, néha kérni kell.
Nagyon fontos neki, hogy neki legyen igaza, és hogy meggyőzzön róla.
Hát ha zokon veszi a kérést, akkor ne kérd hanem utasítsd :) hátha ez a stratégia jobban bejön.
Csak keményen, " Ne magyarázz, hívd fel" :) lehet hogy vele csak így lehet.
én sok férfit ismerek, akik már csak ha panaszkodik egy nő (fáj a hasam, fel vagyok fázva)már akkor húzzák a szájukat.
az empátia nem velük születik, az biztos.
én csak akkor hagynám el ezért, ha ez NEKEM válóok lenne.
addig meg hálát adok istennek, hogy nem szorulok senkire.
és belegondolok abba, hogy mennyien vannak egyedül, akiknek senki nem segít, akár lelkileg sem, mert pl az is jól esik ha lázasan vki borogatja a másik fejét.
a párodban az már biztos, hogy nem egy őrangyal veszett el. neked kell eldöntened, hogy arra van e szükséged inkább, vagy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!