Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy zajlik egy válás, és mennyibe kerül?
Csak n akarok válni, a férjem nem, úgyhogy valószínű az én pénztárcám fogja bánni.
Van egy közös egyéves gyerekünk. Szolgálati lakásban élünk. Nincs autónk.
Közös megegyezésre nem számítok, mert a férjem bosszúálló típus.
Még most tervezem elindítani, de nincs pénzem.
Ha valakink nincs oénze, el se tud válni?
Szia!
Én tavaly váltam el,s 12e.ft-os illetéket kell leróni a felperesnek,azaz Neked,ha te adod be a keresetet-ahhoz a bírósághoz kell menni,amelyhez tartozott az esküvő kerületileg,ill.megyeszékhelyek szerint.A beadványtól számított kb.3hónapon belűl tűzik ki az első békéltető tárgyalást,s ha nincs megegyezés, akkor sajnos 1-2évig elhúzodhat.Ha nincs közös ingatlan,akkor az ingóságokon kell egyezkedni.Célszerű lenne előtte felkeresni ingyenes jogtanácsadást-ilyesmi minden önkormányzatnál és családsegítő szervezetnél van,s tényleg segítőkészek,csak az idődbe kerül.
Remélem tudtam picit segíteni, sok sok kitartást kívánok!!!
Először is kitartást és nagyon sok erőt kívánok ehhez a harchoz!!
Javaslom, hogy mindenképp keress egy jó ügyvédet, mert ha a férjed bosszúálló típus - mint írtad - mindenbe bele fog kötni, csak azért, hogy keresztbe tegyen Neked és az ügyvédnek már a jelenléte is nyugtató az egyezkedésnél.
Mikor beadod a válókeresetet megkérdezik a jövedelmed, így ha az alacsony, méltányosságot kérhetsz az illeték megfizetése alól.
Mielőbb rendezzétek az ingóságok elosztását (hivatalosan, ügyvéd előtt aláírva!).
Ha mindenképp válni akarsz legyél inkább nagyvonalú: engedj az apróságokból, ha lehet, csak mert így hamarabb szabadulsz.
A gyermek elhelyezése miatt több tárgyalást fog kitűzni a bíróság.
Köszi!
A 12ezer még menne, de az ügyvéd biztos nagyon drága. Én is gyedn vagyok, tartalékunk nincs, nem tudok egy ügyvédet megfizetni.
Erről - mármint egy ügyvéd díjáról - van infótok?
Szia
Én azt javaslom keresd fel a bíróságot szokott lenni nyílt nap ahol ingyenes jogi tanácsot adnak és költségmentességet is kaphatsz rászorultsági alapon ennek is utána érdeklődhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!