Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérhetem még a kizárólagos lakáshasználatot?
Nem ismerem a férjedet, igy mint idegen elég nehéz a válaszadás. De a lakás közöstulajdon, miért gondolod, hogy ő majd teljesen ingyen elköltözik? Miért természetes minden nőnek, hogy azért mert a gyerekek nála maradtak a férj takarodjon el, és hagyjon minden szerencsétlen nőre.
Én is nő vagyok, és elváltam. Teljesen normálisan meg tudtunk egyezni, de ehhez nekem is nagyon sok kompromisszumot kellett kötnöm.
Kérheted, de akkor ő meg kérni fogja a lakáshasználati díj ellenérétkét, ami elég komoly összeg is lehet. Ezt ki fogod tudni neki fizetni?
Amúgy pedig, hogy ki hány négyzetmétreren nyomorog/terpeszkedik mindegy, mert ez már vagyonjogi dolog, ha közös volt, akkor törvényesen és teljes joggal illeti meg ugyanannyi. A tartásdíj más kérdés, ha nem fizet kérheted hogy a munkanélkülisége idejére előlegezze meg az állam, aztán majd ha dolgozni fog, behajtják rajta, de ez nem lesz egy nagy összeg.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy a válással az is megszűnik, hogy neki rólad és a te megélhetésedről, jólétedről is gondoskodnia kell, innetől kezdve mindenkinek saját élete van, és magának kell a problémáit megoldani.
Utolsó:
Ezt mi alapján számoltad ki?
50% a hölgyé 50% az úré az én értelmezésemben.
Ilyenkor az 50% után kell fizetni (mivel kizárólagos lakáshasználatkor a férjnek el kell költöznie és nem használhatja ki az 50% ingatlanrészét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!