Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért válnak el az emberek olyan könnyen, minden kis ok miatt? Ahelyett, hogy kommunikálnának a házasságban?
Egyszerűbb elmenekülni a problémák elől, mint megoldani, és harcolni a közös jó érdekében.
Sokan így látják sajnos...
Arról nem is beszélve, hogy tudod, rengeteg kérdés van, hogy a 18 éves terhes lányok, érettnek hiszik magukat. Na ez a legfőbb probléma, aztán cseszik a többieket, ha 30 évesen szülnek...
(1. válaszoló)
Az alapeset, hogy az ember az élete végéig változik.
Szerintem sokkal könnyebb egy kapcsolatot, házasságot elkezdeni, mint megtartani.
"Egyszerűbb elmenekülni a problémák elől, mint megoldani, és harcolni a közös jó érdekében. "
A gyerekeik pedig ezt a mintát látják otthon aztán persze hogy ők is konfliktuskerülők lesznek és válással végződnek a házasságaik.
Mivel én is ilyen házasságba születtem (és ez volt már legalább a harmadik ilyen generáció a családban!) (el is váltak szüleim) komolyan nem tudom melyik a jobb: én is házasodjak majd a jövőben vagy pedig temessem el a családalapítás gondolatát örökre...
Az a probléma, hogy önzőek vagyunk. És a mai társadalom arra épül, hogy ezt erősítse bennünk. "Én megérdemlem" "Én meg akarom valósítani önmagam" " Boldog akarok lenni"-Csakhogy ez mind rólunk szól, nem a másik félről.
Az egyedül álló embereket könnyebb manipulálni, ezért a világ arra törekszik hogy a legelemibb közösséget, a családot is megbontsa. Lásd: a szex felmagasztalása, a homoszex propagálása, a karrier mint életcél. Ezek mind rombolják a férfi-nő harmónikus kapcsolatát.
Amíg az ember a saját boldogságát és elképzeléseit üldözi, addig nem tud boldoh lenni egy házasságban, mert az már nem róla szól, hanem arról, hogy feláldozza az ő elképzeléseit, álmait, a másik boldogságáért, és ha mindketten így gondolkoznak, és tesznek, egy igazán szeretetteljes kapcsolat tud kibontakozni, ami ellenáll mindennek.
Én is házas vagyok. A legnagyobb problémám abban van, hogy felfogjam, hogy nem körülöttem forog a világ és a társam.
Mi mondjuk keresztények vagyunk, sokat segít, hogy együtt imádkozunk, és látjuk egymáson, hogy harcolunk az önzésünkkel, hogy egyre jobban tudjuk szeretni egymást.
Jah a félreértések elkerülése végett:
Jobb szeretem megbeszélni, mint inkább elrohanni a konfliktusok elől. Az sokat tud dobni két ember kapcsolatán, ahogy összecsiszolódnak - nem meghunyászkodás, alá-fölérendeléssel.
(2.válaszoló)
Sok házas, barátom panszkodik arrol, hogy látják, hogy a feleségüknek valami baja van. De mikor kérdezik akkor csak az a válasz, hogy SEMMI.
Asszonyok mire jó ez a válasz?
A semmi válasz abból a tévhitből születik, hogy a nők azt hiszik, a kapcsolat akkor jó, ha egy férfi kitalálja a gondolataikat. Ha már el kell mondani mi a baj, a férfi bizonyára sosem figyel rájuk eléggé. Sokkal romantikusabb ha nem kell a másik "szájába rágni", hogy ez és ez a bajom.
Csak épp ez nem működik.
Kedves kérdező! Szerezd meg kérlek Végh József pszichológustól az: Ádámok és Évák című előadás cd-felvételét. Olyan kimerítő választ kapsz az utolsó kérdésedre, hogy segíteni tudsz a barátodnak is meglátod.
A nők többsége pár év együttélés után azért elégedetlen a párjával, mert a két nem teljesen máshogy gondolkodik, más az, amivel hatni lehet a másikra, a nőnek napi szinten szüksége van a férfi szeretetének érzékelésére, akár szavak által, akár érintés által, akár gesztusok által. Egy fásult, unott férfi ezt nem teszi meg, a nő előbb utóbb kilép ebből a kapcsolatból, mert nem kapja meg az éltető energiát ahhoz, hogy tegye a dolgát a kapcsolatban. Ha a férfi szereti a párját és ezt megteszi, akkor a nő mindenre képes. Viszont a férfit más technikával bűvölheti el a nő. Ezt sok nő elrontja, mert azt hiszi hogy a férfinak is szüksége van arra, hogy tudassa vele a nő, hogy szereti. És NEM!!! A férfinak egészen másra van szüksége: Ő szereti ha az imádott nő ott van vele, és CSENDBEN VAN!!!!!! Igen, jól olvasod, ezzel ő teljesen elégedett, nyugodt, nincs probléma, mert amikor a nő beszél, akkor a férfi stresszel, megint valami gond, amit meg kell oldani..... És már menekülne is legszivesebben....
Nagyon érdekes, én sokat tanultam belőle, ( nő vagyok ) nagyon javaslom mindenkinek, a régi pszichológia elvei elavultak. Mellesleg az előadó ragyogó humorával igazán szórakoztatóan adja át a tudnivalókat mindannyiunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!