Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normalis, hogy úgy gondolom, hogy akkorsem válnék el, ha félrelépne? Vélemények?
Egy félrelépés egy házasságban szerintem még megbocsájtható. Bár rossz, megalázó, elfogadhatatlan dolog, de akkor is megbocsájtható.
Akkor vannak problémák, ha rendszeresség válik a dolog.
Engem évekkel ezelött megcsalt a férjem, rosszul esett, de rengeteget beszélgettünk utána, és rájöttünk mindketten, hogy:
1/ ő volt az aki a könnyebb utat választotta, viszont én is hibás vagyok, hogy választani volt lehetősége
2/ A mindennapi problémák olyan szinten ették bele az életünkbe magukat, hogy teljesen eltávolodtunk egymástól
3/ Nekem az pozitívum volt, hogy amikor kiderült, nem hebegett habogott, kamuzott, hanem bevallott mindent, és utána is teljesen nyiltan meg tudtuk beszélni mi történt, miért.....
4/ Addig latolgattam, míg rájöttem, hogy 1 évtized alatt ez volt az első hülyesége, soha semmi rosszat nem tett, sose bántott, jó férj, jó apa. Abban az időszakban bekattant, ennyi.
Azóta biztos, hogy nem csalt meg, és én is teszek azért hogy jó legyen a házasságunk.
Ő is "csak" egy ember, tévedhet, hibázhat, szerintem, ha egy addig makulátlan férj megtéved, az megbocsátható.
Egyszer!!
Szerintem teljesen jól gondolod!
Kicsit úgy érzem, ez a "megcsalt? repül!" dolog egy társadalmi konvendióknak való mgfelelés lett. Ez egy nagyon fekete- fehér látásmód, és pont emiatt képes útmutatást adó biztonságérzetet adni.Csakhogy a való életben, ha ilyen történik,nem megy ilyen jól megszerkesztett forgatókönyv alapjána kapcsolatból való kilépés, és ez utal is arra, hogy ez inkább egy félelem. A tapasztalatlanabb párok tagjai félnek attól, hogy mi lesz, ha nem úgy viselkednek a kapcsolatban, ahogy azt a társadalom elvárná, mi lesz a büszkeségükkel, a társadalom ebből , mint oly sok másból önértékelési ügyet csinált.És ez a félelem motivál sok mindenkit. KÖzben , ha ilyen történik, végig lehet gondolni, miért történt. Én voltam hasonló helyzetben, és megbocsájtottam, illetve igyekeztem. És nem ment. DE nem azért, mert nem szabad, hanem mert jogosan, bizalmatlan maradtam az illető felé. És miért? Mert nem ment a kapcsolat. Emiatt sem, de eleve sem illettünk össze. HA összeillünk és összetartozunk, és ilyen történik , vagy hasonló, én azt hiszem, meg lett volna benne a képesség, hogy visszanyerje a bizalmamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!