Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 8 év együttélés,2 gyerek....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

8 év együttélés,2 gyerek. Elhidegültünk. Elhagyjam? Részletek alább.

Figyelt kérdés

Párommal 8 éve ismerkedtem meg. Én akkor 21 voltam, ő 32. Ő frissen elvált, 1 gyermekes apuka volt, de NEM miattam váltak el. Nekem is pont előtte ért véget egy komoly kapcsolatom, és nem terveztem előre semmit, csak annyit, hogy érett, komoly férfit keresek.

Nagyon gyorsan történt minden: megismerkedtünk, nekem nagyon tetszett, hogy kedves, figyelmes, bókol, virágot kapok tőle, stb....Fél év után összeköltöztünk, majd ő megkérte a kezemet. Házasság nem lett belőle, mert soha nem jutott pénz az esküvőre-amit szerinte én megérdemeltem volna, ezért nem akart "két tanús" esküvőt.

Teltek az évek, szépen éltünk együtt, de nekem nagyon hiányzott a bulizás az életemből. Én mindig nyaggattam, hogy menjünk el ide-oda, de ő mindig csak legyintett, hogy erre nincs pénzünk. A két kezemen meg tudom számolni, hogy ez alatt a 8 év alatt hányszor mentünk el szórakozni. Gondoltam, ha ő nem szeret bulizni, majd elmegyek nélküle a barátnőimmel, munkatársaimmal. Na,ez kb 3-szor fordult elő, mert ő ilyenkor mindig cirkuszt rendezett. Hozzáteszem:kb. 2 éve hagyta abba a focit, ami együtt járt azzal, hogy a vasárnapokon+heti 2 este ő nem volt otthon, gyakran éjszakáig. Manapság pedig (főleg,ha az elmúlt fél évet nézem):hazaér a munkából, majd eszik, aztán lelép a kocsmába.Nem részegen jön haza, de azt az időt velem is eltölthetné, ha annyira szeretne,mint mondja.

Én lassan 6 éve vagyok itthon GYES-en. Két gyerekünk van, akik szeretik az apjukat, és viszont. De velük is egyre kevesebbet foglalkozik. Pl. azt az időt, amit naponta a kocsmában tölt, eltölthetné azzal is, hogy a gyerekeivel játszik, beszélget. Mert ő egyébként minta-apának tartja magát.

Kifelé egy boldog családot mutatunk, én viszont egyre jobban szenvedek. Mivel csonka családban nőttem fel, nem ilyen életet terveztem a gyerekeimnek. Azonban a párommal nagyon felületes már a kapcsolatunk: szex kb fél éve nem volt, és én nem is akarom, hogy egyáltalán hozzámérjen. Utálom, hogy büdös a lába, hogy hangosan szellent, hogy csámcsog, szóval lassan már mindent.

A törés akkor lehetett, amikor legutóbb kb 1 éve megígérte, hogy na,akkor most elvesz. Én a fellegekben jártam, tervezgettem, aztán jött a hidegzuhany: mitervezgetek én, amikor nincs pénzünk;és különben is én hisztiztem ki ezt az egész esküvőt.

Amiket én sérelmezek: a kocsmázás, de ha én kérem, hogy menjünk el kettesben, akkor annyi a válasz: jó, keress valamit, aztán meglátjuk...A dolgát nem végzi el, van, amit évek óta nem fejezett be a lakáson, azóta nézegetjük. Arra sem képes, hogy fát behozzon,vágjon, hogy ne nekem kelljen. A gyerekeknek füvet-fát ígérget, de azokból semmit nem teljesít.

Egyszerűen nem tudom már tolerálni a hülyeségeit.

De mi legyen: csak anyukámhoz tudnék menni, ahol 1 szobában lennék a gyerekekkel. A lakás, amiben élünk, az öcsém+anyám nevén van, de én a páromat nem szívesen raknám ki onnan (legalábbis átmenetileg, míg tudna hová menni). Még gyes-en vagyok, és nem tudom, hogy lenne-e állásom, miután lejár (ez kb fél év). Tehát anyagilag is tőle függök. Viszont nem akarom kisemmizni, hiszen mégiscsak szerettem valamikor....Így is fizet már gyerektartást az amúgy is kevés fizetéséből, most még két gyerek után kellene....Szóval e szempontból sajnálnám.

Gondoltam arra is, hogy összeszorítm a fogam, együtt maradok vele a gyerekek érdekében, aztán idővel talán megjavul ez az egész. A baj csak az, hogy ezzel saját magamat tenném boldogtalanná, és az nem jó a gyereeknek sem.

Van valaki, aki átélt már hasonlót?

Véleményeiteket várom!!!!

2011. jan. 25. 16:03
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb baj,hogy te màr nem szereted ezt a férfit.Minden kis dolgai téged idegesitenek.Boldogtalanabb leszel,ha mellette maradsz.Eddig nem tett érted semmit,ezutàn se vàrjàl többet tõle.Akik szeretik egymàst,nem fontos a nagy lagzi,minek amikor màr régóta együtt vagytok.Mélyen gondold àt,hogy megéri - e neked tovàbbra is felàldoznod az életedet.
2011. jan. 25. 16:30
 12/35 anonim ***** válasza:
89%
eleg gaz igy elni! dobd ki es kezdjel uj eletet.
2011. jan. 25. 16:31
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol ertem akkor a lakas amiben eltek az a te csaladode. Ulj le vele beszelgetni, hogy ez igy nem mehet tovabb. Nem hiszem hogy nem jut eskuvore, ha minden nap jut kocsmazasra (ja es lehet, hogy most meg nem mindennap reszeg, de ha minden nap szuksege van alkoholra, az mar alkoholizmus, kesobb csak romlik majd a helyzet). Szoval ha nem hajlando kompromisszumokra, akkor koltozzon el. A ket gyerek gondolom mar eleg nagy az ovihoz, bolcsihez. Neked is csak jot tenne, ha lenne munkad es ujra elvezhetned az eletet. Ha a gyerekeid a legfontosabbak, akkor ne az elettarsad erdekeit nezd.
2011. jan. 25. 16:31
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen a helyzet az hogy ez nem működik és később csak rosszabb lehet..ő sem boldog pótcselekvéseket keres hárít.nem boldog ő sem és te sem.Ahogy leírtad már minden idegesít benne ez gondolom nem kicsit fárasztó.A látszat hogy ti egy család vagytok csak jobban pusztítaná a gyerekek lelkét is hiszen ők látnák a konfliktusokat nem lenne egy jó minta...Oldjátok meg h ne legyen harag és veszteség senkinek.Állást is találhatsz mituán szabad leszel csak akarni kell.
2011. jan. 25. 16:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Még valami apróság.Anyám elvált a nagy semmire.Előnyömre vált.(érdekes nem lettem szociopata tömeggyilkos,rendesen kijártam a sulikat...)
2011. jan. 25. 16:32
 16/35 A kérdező kommentje:

16:14 és 16:23-nak: Dehogyisnem, nagyon sokszor próbáltam vele beszélni. Volt, hogy kedvesen-viccesen, de olyan is volt, hogy zokogva. Pl. egy kórusban énekelek néhány hónapja, ahol évzáró buli után hajnalban értem haza, persze "engedéllyel" voltam távol. Hazaérkezésem: óvatosan surranok be a hálószobánkba, hogy senkit ne ébresszek fel. Erre ő a sötétben nekem szegezi a kérdést:"Hát te meg hol voltál????!!!!!"

A döbbenettől először meg sem tudtam szólalni, majd nekiálltunk hajnali négykor ordibálni. Próbáltam megértetni vele, hogy ennyi talán nekem is járna ennyi év után, de a végén (mint mindig) én maradtam alul a vitában.

Az a baj, hogy csak saját magával van elfoglalva. Amit én mondok, az a füléig nem jut el.

Amúgy két fősulit végzek most párhuzamosan, hogy több esélyem legyen majd elhelyezkedni. Amíg én suliban vagyok, addig általában ő vigyáz a gyerekekre(kénytelen). Ekkor pl. megfőz, meg minden.Ezért is tartja magát annyira tökéletes apának. Tehát egy kívülálló, aki minket naponta lát, el sem hinné, milyen szarul élünk.

2011. jan. 25. 16:40
 17/35 anonim ***** válasza:
90%

Legyél nagyvonalú!

Eldöntheti, hogy változtat a viselkedésén, vagy eltűnik a házból, ami a tied. Nehogy még te érezd magad rosszul, mert neki nincs hová mennie! Szóltál, kérted, tűrtél.

Felnőtt ember, dönthet. Mindenesetre megnyugtató, hogy annyira azért nem vagytok szegények, hogy szegény drágád ne tudna kocsmázni.

Én kirúgnék egy ilyen férfit.

2011. jan. 25. 16:41
 18/35 anonim ***** válasza:
90%
Én is kidobnám. Amúgy sem illetek egymáshoz és ez már csak rosszabb lesz:(
2011. jan. 25. 16:46
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

családterápia,mediátor.

én úgy látom szereted még őt és ha a gyerekek is szeretik az apjukat és viszont,akkor érdemes mindent megpróbálni.

én nagyon családpárti vagyok :)

megértem h csalódott vagy és boldogtalan de neked kell érezni h valóban mit alarsz? egy boldog kapcsolatot ami kitart életed végéig? apát a gyerekeknek?

ha igen,akkor szerintem próbáljátok megmenteni a kapcsolatot.

nekem elváltak a szüleim és én láttam anykámnak milyen nehéz volt. anyagilag nehéz,nekünk sem volt jó,nehéz új párra találni,mert akármilyen jó is lesz mégsem ő lesz a gyerekek apja márha egyáltalán megszereti elfogadja őket és viszont.

nekem anyukám azt mondta: ha a férfi nem üt-ver,nem alkoholista aki négykézláb jár haza-az én apám az volt-,nem aláz meg és nem csal fűvel-fával,ha szereti a gyerekeit és jó hozzájuk,és ha e mellett még szeretem is,akkor mindent meg kell tenni,hogy rendbejöjjenek a dolgok.

és még 1:hidd el te is akkor leszel nyugodt,ha mindent megpróbálsz. és ha mégsem sikerül,akkor nyugodt szívvel lépsz majd tovább.

egy tanácsadó,mediátor nagyon sokat segíthet,a környezetemben voltak akik kértek segítséget és közülük mind rendbe tudta hozni a házasságát,pedig volt alkohol probléma és félrelépés is.

ha szeretitek még egymást,akkor menni fog.

lehet h kocsmába azért jár mert látja h nem vagy boldog és ő sem az és nem akar veszekedni,így elmegy. ez persze nem jó taktika,de a férfiak nem olyanok mint a nők,ők inkább kikerülik a problémákat.

szívből kívánom h sikerüljön újra visszatalálnotok egymáshoz!

2011. jan. 25. 16:48
 20/35 anonim ***** válasza:
77%

Ha félévente feküdnék le a férjemmel,ő is kocsmázna.

Sőt,ha nem kívánna,nő létemre én is kocsmáznék.

Szerintem egy fenékkel egy lovat.Fősulik,énekkar,akkor a párod elég sokat van a gyerekekkel,szerintem.És még szexet sem kap.Én valahol megértem a párod.

2011. jan. 25. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!