Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet egy új párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egy új párkapcsolatban a gyerekek és az új párom kapcsolatát kiegyensúlyozottabbá tenni?

Figyelt kérdés
A 8 éves kislányom nem érzi magát igazján jól a hétvégi láthatások alatt mivel az új párom nem szimpatikus neki. Megpróbálunk közös programokat kitalálni, hogy jobban megismerjék egymást, de sajnos ez sem segít. Amikor a gyerkőc velem van, igyekszem minden figyelmemet neki szentelni, mert mindennél jobban szeretem és emiatt kicsit el is kényeztetem, pl. nem szólok rá ha valamilyen helytelen dolgot tesz, ezt viszont a párom nem nézi jó szemmel, mert szerinte ez így helytelen. Próbálkoznak, de nem igazán alakul a kapcsolatuk! Mit tehetek, hogy ez megváltozzon.
2011. jan. 24. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
várni kell, türelmesen.
2011. jan. 24. 17:38
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Hasonló helyzetben voltam, és nekünk sikerült, de pár dolgot be kellett tartani mindenkinek.

1. A gyerekedre nem szabad mindent ráhagyni, mert ezzel neki ártasz, szabj határokat, amit be kell tartania. Ha nem teszed, akkor a gyerek sosem fogja magát biztonságban érezni, mert ezzel azt mutatod, hogy nem vigyázol rá. (Ez a gyerek érzése, nem a te viselkedésed)

2. A párod legyen ott, de hagyjon idöt a gyereknek, hogy magától közeledjen hozzá - ez beletelhet akár hónapokba is, sok türelem kell hozzá.

3. A párodnak ha igaza van, akkor adj neki igazat, és a gyerekkel is azt éreztesd, hogy a párodat nem szabad lenéznie, vagy félvállról vennie, hanem a normális tiszteletet meg kell neki adnia.

Sok-sok türelem és következetesség kell, de ne add fel hamar.

2011. jan. 24. 17:41
 3/11 yuda ***** válasza:
85%

Gondolom nem én leszek a szimpatikus beíród-mégis benned látom a fő hibát-olyan ,hogy nem szólsz rá a kislányodra helytelen viselkedésnél? Igaza van a párodnak,mert ilyen gyerekekből lesz a szemtelen ,neveletlen,jó és rossz között különbséget nem tevő gátlástalan kiskölyök,majd antiszociális felnőtt-sürgősen gondolkozz el-azt tanácsolom és hallgass újdonsült párodra inkább-és a kislány,ha látja hogy ti ketten egységben vagytok, bele alkalmazkodik majd.

Azt látod nyílván,kétféle nevelés nem lehetséges törés nélkül ?!

2011. jan. 24. 17:42
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

A lányod nem csak azért nem szereti, mert nem szimpatikus neki a párod. Tudod, hogy milyen rossz egy gyereknek, amikor az apja mellett nem az anyját látja, hanem egy másik nőt? Ő még kicsinek számít, nem fogja megérteni, hogy ez miért van így. Csak az idő segít. Ahogy felnő, jobb lesz a helyzet. Persze ezt a párodnak is meg kell érteni, és türelmesnek kell lennie. Ha sokáig sikertelenül is, de barátkozzon a lányoddal. Hosszútávon jobb lesz. És az exeddel is jó kapcsolatot kell tartani mindkettőtöknek. Ha nehéz, akkor is a kislány érdekében szerintem tegyétek meg!

Egy hasonló helyzetet átélt 16 éves lány.

2011. jan. 24. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szólsz rá a kislányra? Szerinted akkor kitől fogja megtanulni, hogy mi a helyes és mi helytelen? A párod csak jót akar a kislánynak.
2011. jan. 24. 21:26
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Ez a kislány teljesen össze van zavarodva. Fáj a kis lelkének, hogy Apa más Nőre "cserélte" Anyát. Állandó a bizonytalansága hogy esetleg Ő is kiesik a kosárból. Megértem, hogy nem akarod megfegyelmezni, de nem helyeslem. Igen, a határokat meg kell szabni és be is kell tartani, tartatni , nem szabad hagyni, hogy elkanászodjon az a gyerköc. DE! emellett feltétlenül kommunikálni és érezttni kell a szeretetedet. Nagyon fontos a türelem! MIBŐL GONDOLJÁTOK,HOGY A KICSINEK EL KELL FOGADNIA A VÁLASZTÁSODAT AZONNAL? Idő kell neki, sok idő. Neki nem kötelessége szeretnie a Te új szerzeményedet (mi lesz ha lesz még több is?) Az új párnak viszont kötelessége tudomásul venni a Te múltadat ( vagyis hogy a gyermeked van) és ezt tolerálni. LEvegőt, teret hagyni. Nem feltétlen kell mindig közös program. A láthatás vagyis kapcsolattartás az Apa és Kislánya közötti kapcsolat építésére van kitalálva. Az csak plusz szerencse, ha egyszer majd, később ( hónapok, évek múlva) elfogadja majd azt is aki melletted él. Lelki zsarolással rávenni, ráerőltetni hogy azt szeresse akit Te döreség lenne és csak a szakadékot mélyítené vagy egy álságos, képmutató magatartásformát eredményezne. Miért lenne kötelező árukapcsolásként az új emberhez közelednie? Neki Te vagy az paja, valószinű eddig napi szinten része voltál az életének. Nem kivánom azt a fájdalmat senkinek amit ez a csöppség és sajnos egyre nagyobb száú sorstársai elszenvedni kénytelenek. Nehéz lenne ez egy felnőttnek is. TÜRELEM ha van rá esély hogy elfogadja a választásod, akkor majd megteszi önként magától a maga ütemében.A legfontosabb most az hogy a Te és a GYERMEK kapcoslata épüljön, szilárduljon, adjon biztonságot, SZERETETET a felforgatott kis törékeny lelkének. ...és persze neveld és és igenis szólj rá ha helytelenül cselekszik. (azért persze ne ha nem ad puszit, vagy nem játszik az új partnereddel, vagy nem smúzol neki a kedvetek szerint)
2011. jan. 25. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én is baromi pipa lennék, ha látom hogy a pasim gyereke csak rendetlenkedik az apja meg csak nézi. Mondjuk addig, amig engem nem érint, és el tudok vonulni, nem zavarna, na de ha egy lakásban kéne lennem egy gyerekkel, aki nem hajlandó velem szóba állni, mert ki nem állhat, és nem tud viselkedni, akkor felmenne a pumpa. :)

Persze, türelem kell a gyerekhez, mert nyilván új neki a helyzet, na de azért az sem járja, hogy az új nő - vagy új férfi csak a gyerek kedvét keresi, az meg magasról tesz rá. Mindennek van határa.

Nem kell szeretnie az új nőt, de attól még viselkednie kell vele. A gond akkor van, ha bunkó a barátnőddel. Ha csak kerüli, az rendben van.

2011. jan. 27. 08:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 17 évesen 3 év kellet, hogy ne gyomorideggel vagy sírva gondoljak rá, ha véletlenül megláttam őket együtt. 5 év elteltével már tudok vele találkozni, beszélgetni, de nem leszünk puszipajtások. Pedig a nő pár évvel később lépett csak színre a válás után (nem megcsalás miatt váltak el). Egy ilyen kisebb gyereknél talán még nehezebb. Ne erőltess semmit, de azt semmiképp ne hagyd, hogy az új párod "nevelgesse". Te vagy az apja, és ha veled van, akkor a te elveid szerint bánj vele, ezt már biztosan megszokta. Ha a nő miatt leszel szigorúbb vele, azt észreveszi, és talán nem szívesen megy majd láthatásra. Inkább csináljatok olyan programokat, ami kettesben történik, és csak kis időre találkozzon a pároddal (mondjuk kirándulás vagy séta, és aztán ebéd nálatok a pároddal). Lassan megszokja, talán el is kezd érdeklődni iránta.
2011. jan. 27. 10:30
 9/11 anonim ***** válasza:

varjal turelemmel.

en is egy ilyen uj par vagyok, engem azonnal elfogadott a fiu, mert az apa (a parom) ez az elso pillanattol megkovetelte tole.

o is kenyezteti a fiat, amikor vele van, de o pl ugy csinalja mindig, h ket, a gyerkoc altal kivant programbol, en valasztok.

mindig egy platformon vagyunk, ha velunk van a gyerek, nincs olyan, h en engednek neki valamit, de a parom nem, es forditva.

szeretve van a gyerek, de ismernie kell a hatarait, tudnia kell, ki a falkavezer.

ha nem vagy te a falkavezer, o akar majd az lenni, es akkor kezelhetetlen lesz, leszarja majd amit mondasz neki.

ha latja, ha mukodik a kapcsolatotok es rendszer van benne, akkor o is annak a rendszernek a resze lesz.

akarcsak a kutyaknal

egy kutyarajongo!

2011. jan. 28. 12:52
 10/11 anonim ***** válasza:

kedves kutyarajongó.

gyerek idomárnak nem vagy jó, gyereket is még csak kivülről láttál. tuti, hogy a kissrác nem kedvel csak teteti, elvisel. ha majd megkinálod egy féltesóval akkor meg egyenesen imádni fog mi? ja meg hát a te kölyködet nem fogja apaci falkavezérke eldobni és átszoktatni másik szukára igaz?

2011. jan. 28. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!