Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerekelhelyezési pernél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekelhelyezési pernél mitől függ, hogy kihez kerül a gyerek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ilyen helyzetben csak érdekel, mert azt lehet olvasni, hogy a legtöbb esetben az anya kapja meg. De mi van ha az apa is meg akarja kapni a gyereket? (normális életvitelt folytat) Akkor hogy dönt a bíróság?
2009. febr. 3. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Alapesetben az anya kapja meg. Ha van rendszeres jövedelme, semmi kizáró ok nincs, normális életvitelt folytat az anya és az apa is, akkor is az anyának szokták ítélni. Ha az apának ítélik, akkor lehet azért mert a lakás amiben lakott a család, csak az apa tulajdona és ugyebár a gyereknek alapesetben az addigi lakásában kell laknia. Aztán még a gyerek döntését is figyelembe veszik, hogy kinél akar lakni. Hirtelen ennyi jut eszembe, de a család és gyermekvédelmi törvény ide tartozó részét /gyermekelhelyezés/ elolvasva biztos okosabb leszel :-)
2009. febr. 3. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
én majdnem kerültem ilyen helyzetbe,és beszéltem a gyámhivatalosokkal,és azt mondták,h azt veszik figyelembe,h kinek milyen az anyagi helyzete,a lakása. kérdeztem,hogy milyen indokkal veszik el a gyereket az anyától,a magyar jog szerint olyan babát aki szopizik semmilyen körülmények közt,még ha az anya a sarkon áll akkor sem,ha az anya drogozik,és még szoptat akkor sem mert a babának nehéz lenne az elvonás,annyira hogy meghalhat a baba az elvonásba. ha az anya nem szoptat és a gyereket nem tudják megkérdezni akkor az anyától 3 esetbe veszik el 1 drogozik 2 prostituált 3 elme betegségben szenved(olyanban ami veszélyes a gyermekre nézve - pl.skizofrénia,stb - )
2009. febr. 3. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Első válaszoló: simán előfordul, hogy az apa 100% tulajdonában levő lakást is elveszik, odaadják az anyának (a felét ki kell fizetnie, a másik fele ugye a gyereké lesz) - és persze szedik a tartásdíjat is.
2009. febr. 3. 23:20
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Komolyan mondom, nem értem a gyámhivatalosokat, már nekem is volt több ügyem, amelyben félrevezették az ügyfeleimet.

Nem, nem az anyagiaktól függ. És nem is attól, hogy anyáról vagy apáról van szó.

Van a Legfelsőbb Bíróságnak kifejezetten erre egy irányelve - a 17.Irányelv -, amely sok oldalon taglalja, mit köteles a bíró figyelembe venni a gyerekelhelyezésnél.

Terjedelmi okokból nem tudom ismertetni, de a legfontosabb pontok ebből:

- a gyermek lehetőleg a legkisebb megrázkódtatással járó megoldást szenvedje el (mert az kétségtelen, hogy a válás a gyermeknek önmagában is egy sokk), tehát ha maradhat a régi lakásban és régi iskolában, azaz a régi környezetében, az máris előny,

- mindenképpen a gyermek érdeke az elsődleges, ez vitán felül áll,

- ha testvérek vannak, őket lehetőleg ne válasszák szét,

- mérlegelik a szülők egyéniségét, életmódját, erkölcsi tulajdonságait - egy gyerekelhelyezési ügyben ezek bizony, napvilágra kerülhetnek (a válás során már nem feltétlenül), és ebben a körben akár azt is figyelembe vehetik, hogy nem valamelyik házastárs hűtlensége miatt került sor a család szétesésére, hiszen e tekintetben az az illető nem bizonyul elég felelős családtagnak,

- viszont a gyermek önkényes elvitele és/vagy elzárása a másik szülőtől kifejezetten rosszpont, mondhatni, máris elveszítette az illető a gyerekelhelyezési pert.

Az anyagiak már azért sem fontosak, mert a másik felet gyermektartásdíj fizetésére kötelezik, és ennek mértéke attól is függ, milyenek az anyagi különbségek.

2009. febr. 4. 00:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek: Ez milyen esetben fordulhat elő?
2009. febr. 4. 08:42
 6/6 nikolett23 válasza:
És mi van akkor,ha már egyáltalán nem bírom ki az élettársam jelenlétét és elszeretnék költözni a 3hónapos gyerekemmel ???? Várnom kell míg az egész hajci hő lezajlik? Mert az előző válaszoló azt írta hogy ha önkényesen elviszem a gyereket az rossz ómen. de akkor tűrjem a megaláztatásokat?????????
2013. márc. 14. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!