Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 7 évig együtt éltünk közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

7 évig együtt éltünk közös vagyonból ki lehet semmizni?

Figyelt kérdés
a feleségem szülei udvarában épitkeztünk.A házból ki tudnak semmizni? Mert az én nevemen semmi nincs és nem is voltam bejelentve.
2009. jan. 28. 23:11
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Nem releváns, hogy hova voltál bejelentve. Ha igazolni tudod (akár tanúkkal, bizonylatokkal stb.), hogy te azt oda építetted, akkor igényt is tarthatsz a rád eső részre.

Kisemmizni akkor tudnak, ha hagyod magad. Nem egyszerű egy tulajdonjogi per, azonban mindenképp érdemes nekimenni, ha nincs egyezség. Minél előbb méghozzá...

2009. jan. 28. 23:52
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Nem leszel kisemmizve, de mindenkepp menjel el ugyvedhez, egy tanacsadas nem draga. Megeri elmenni, es akkor mindennel tisztaban leszel.

Ne koltozzel el meg, jol kijatszottak tegedet.

2009. jan. 29. 02:52
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Alapból a házasság alatt megszerzett tuladon közös tulajdon tehát 50-50%.

Ha a házasság elött épült, akkor ő bizonyíthatja ezt, de elévülési idő van akkor is.

Tehát neki kell bizonyítania, hogy te ahhoz sem anyagilag, sem semmilyen módon nem járultál hozzá.

Azt nem értem miért nem voltál bejelentve, de igazából nem számít, bár lehet segítene. A házasság számít.

2009. jan. 29. 08:13
 4/8 A kérdező kommentje:
5évig éltünk szülöknél aztán albérletbe a feleségem éetében 6honapot ha dolgozott utánna épitettük a házat mivel az albérletet teljesen berendeztem igy minden ment oda aztán esküvő.majd félre ment és márciusban fog szülni a szülei most a házat kiadták albérletbe a válóper pár nap mulva lessz de már több mint egy éve külön vagyunk a szülei hivogattak hogy nem jár semmi mondjam vissza a vagyonit.még épitési engedély se volt mint utolag kiderült.
2009. jan. 29. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Családjogos ügyvéd vagyok és ezért a válaszom a következő:

A házasság alatt közösen végzett értékemelő beruházás ellenértékét (az Önre eső részt) jogosan követelheti, azonban az ingatlan résztulajdonjogára nem tarthat igényt, csupán pénzre (kötelmi igény).

Nem feltétlenül muszáj a házassági bontóperben ezt a kérdést rendezni - 6 %-os illeték alá esik -, amennyiben van mód a megegyezésre, javaslom azt perenkívül rendezni, egyezség keretében, ennek - ha ügyvéd vagy közjegyző által kötött okiratról van szó - hasonlóan bizonyító ereje van.

2009. jan. 29. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Elnézést, az előbb nem tértem ki rá: nem igazán számít az építési engedély, az számít, hogy ez a házasság alatt közösen végzett beruházás volt, és ennek az ellenértékére (pontosabban annak az 50 %-ára) tarthat Ön igényt.
2009. jan. 29. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Kedves 08:13-as, nincs elévülési idő a tulajdonjogi igények tekintetében.
2009. jan. 29. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nagyon gratulálok neked ha konnektorokból és villanykapcsolókból felépítettél egy házat ha az esküvői pénzből vásárolt dolgokat is nézzük és azt lefelezzük akkor jó ha 80000 ft költöttél a házra ( persze rezsibe még ott laktál nem fizettél semmit)te egy isten vagy gyere és építs nekem annyiból házat !!!!!!!!!!!!
2009. febr. 10. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!