Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság, általában hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság, általában hogy határoz láthatás kérdésében?

Figyelt kérdés

Kisfiam egyedül nevelem,a volt párom gyerektartást nem fizet,mivel munkanélküli.Eddig minden vasárnap vittem hozzá a 2 éves gyereket,de most,hogy bölcsibe jár,és nekem minden szombaton dolgoznom kell,hogy megéljünk. Így nemfogom tudni minden vasárnap vinni;mivel én is szeretnék vele közös programot csinálni.

A volt páromnak ez nem tetszik,azzal vagdalózik,hogy apai jogai vannak.Én nem akarom tőle tiltani a gyereket,sőt felajánlottam, hogy jöjjön akkor hétköznap,de az nem tetszik neki.Kívételes esetben szeretnék bírósághoz fordulni,ezért kérdeznélek benneteket.

2010. dec. 28. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A mai jogrendszer szerint még akkor is a nő kapja a gyereket, ha a gyerek könyörög,hogy az apjánál legyen elhelyezve. (Láttam már ilyet) Fél év múlva az anyja lemondott róla, addig kellett a gyerektartás és hát gyerek mellett pasizni elég nehéz...ettől függetlenül neki ítélte elsőre a bíró a gyerek kérése ellenére..

Szóval nyugi, te fogod megkapni a gyereket.

2010. dec. 28. 14:18
 12/15 anonim ***** válasza:
A gyerek kívánságát azért nem szokták figyelembe venni, kedves utolsó, mert pl. a 8 éves elkényeztetett kislány nyilvánvalóan a felsővezető apukát választaná, aki mindennel elhalmozza és semmit sem tilt meg neki, mint a bolti eladó anyukát, akivel napról napra él és ráadásul anyuka még neveli is...
2010. dec. 28. 15:27
 13/15 anonim ***** válasza:

A gyerek nem 8 volt, hanem 13 és az anya soha nem törődött vele, csak sírt a bíróságon.

Egyébként ez szerintem hülyeség. Aki nem neveli az nem is akarja a gyereket, szóval akkor maga az apa nem akarná magához a kisgyereket.

2010. dec. 28. 15:29
 14/15 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Hmm.Értem.Szóval,a mai jogrendszer szerint a fiam kerülhet egy munkanélküli apához is,aki még egy kiságyat sem vett a fiamnak ahol délután tudna aludni.Na de hagyjuk.

Kizárt. A magyar bíróság nagyon anyapárti, CSAK AKKOR nem kapja meg az anya a gyerekelhelyezést, hogyha drogos vagy kurv@. Még ha munkanélküli hajléktalan az apuka meg gazdag 3 házas valaki, akkor is az anya kapja a gyerekfelügyelet jogát.

Amúgy ha az apuka a családelhagyó, ráadásul terhesség alatt és azóta semmivel sem támogatott titeket akkor nyugodtan hanyagold az egyeztetést. Jöjjön hétköznap és kész. Te megadtad a lehetőséget. A bíróságon nagyobb súlyt fog érni, hogy elhagyott téged, a gyerekét + egy fillérrel sem támogatja a saját kölkét, aztán panaszkodik, hogy nem láthatja hétvégén csak hétköznap...

2010. dec. 28. 22:23
 15/15 anonim válasza:
Szia.Nálunk a bíróság határozott a láthatás ügyében.Az apuka kéthetente hétvégén viheti el szombat reggel 9-től este 6-ig és vasárnap reggel 9-től este 6-ig.Sok mindentől függ az,hogy a bíróság hogy határoz,pl.:milyen messze laktok egymástól stb.És csatlakozom a többiekhez azzal kapcsolatban,hogy érdemes-e bírósághoz fordulni:igen,érdemes.Sok későbbi problémától megkíméled magad ha vállalod a pert.
2011. jan. 2. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!