Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet könnyebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet könnyebben átélni egy válást?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok.10 éves kapcsolat,közös ház,egy közös gyerek.Készülök lépni,mert elmúlt minden,sok rosszat kaptam az elmúlt években.De félek hogy nehéz lesz,de maradni meg nem akarok,mert tudom hogy boldogtalan leszek egy életen át és megbánom hogy nem léptem,lelkileg nehezen viselem így előre is,azt tudom hogy úgy jobb lesz.Szüleim,barátnőim,vagyis sokan mellettem állnak.
2010. dec. 26. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A gyerekednek is jobb lesz? Nem a te boldogságod a fontos,hanem az övé! Neki az apjára is szüksége van! A döntés előtt ezt is vedd fontolóra!
2010. dec. 26. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

És a gyerek? Az szerinted nem fogja rosszul viselni? Azt írod hogy TE sok rosszat kaptál az elmúlt években, TE leszel boldogtalan ha nem lépsz le, TE viseled nehezen így előre is.

Hogy lehet könnyebben átélni egy válást? Hát nem azzal hogy magadat sajnálod, miközben van akinek sz.rabb lesz...

2010. dec. 26. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem voltam hasonló helyzetben még, mint a tied. De ha ez a kapcsoat valban nem jó és boldogtalanná tesz, akkor szerintem jól teszed, hogy kilépsz. Gondolj arra, hogy túlleszel ahamrosan az egászen, minden nappal egyre távolabb és távolabb a fájdalomtól.Bátor vagy, ha lehetőséget adsz magadnak a boldogságra.
2010. dec. 26. 21:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Gondolok a gyerekemre is,na de az neki sem jó hogy vitát lát,feszültséget érez,szeretetet pedig nem lát.Az apja amúgy sem foglalkozik vele túl sokat.Csak a gyerek miatt nem szabad szerintem 2 embernek együtt lenni,mert 2 másik élet megy tönkre evvel.Én már csak szenvedek ebben a kapcsolatban,de nehéz lépni nagyon.A gyerek pedig attól láthatja az apját amikor akarja.
2010. dec. 26. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nehéz lesz. Talán ha ezt elfogadod, könnyebb lesz egy kicsit.Csak egyszer kell megtenned, gondolj erre.
2010. dec. 26. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Én valósággal írtóztam a gondolattól, hogy külön fogunk válni. Ugyan ezek jártak a fejemben, hogy mi lesz a gyerekekkel, a közös házzal, a közösre tervezett életünkkel? Végül a férjem a könnyebbik utat választotta és lelépett. Lassan egy éve elment, és gyakorlatilag mindent meg tudok oldani egyedül is (na jó, a szex nem megy :))Elmúltak a félelmeim, és a gyerekek sem törtek össze. Azt kell mondanom, hogy a nagyobb gyerek (10 éves) kifejezetten élvezi, hogy mehet apához, ha ott van csak vele foglalkozik, szerintem az ő kapcsolatuk is jobb lett. Heti három napban még tud jó apa lenni, de heti hét napban már nem menne neki.
2010. dec. 26. 23:15
 7/8 anonim válasza:
a GYEREK szerinted nem fontos??a férjednek mondd meg hogy a f.szom tele van már veled és mond meg neki hogy már nem szereted!!ésbeszéljétek meg a gondotokat!!és süss neki muffint reggelire hogy jobb legyen a kedve!!!minden jobb lesz!
2010. dec. 27. 23:08
 8/8 anonim válasza:

"a férjednek mondd meg hogy a f.szom tele van már veled és mond meg neki hogy már nem szereted!"

Ez nagyon vicces, ha én ezt mondanám a férjemnek, szerintem a gyerekeim azonnal árván maradnának! :):):)

Bocsi.....

Szerintem te már úgyis eldöntötted hogy elhagyod, csak még a részleteket kell kidolgoznod. Van hova menned? Ki hol fog lakni, el tudod-e tartani a gyereket és ilyesmi. Mindenképp próbáld meg a "baráti" kapcsolatot fenntartani a pároddal és nem megsérteni, mert ő a gyereked apja és az is marad. Ezt sokan elfelejtik a váláskor felmerülő (főleg anyagi)nézeteltérésekkor. Próbáld meg hogy nem bűnbakot keresel, és nem okolod őt mindenért! (nehéz lesz) Ő úgyis pontosan tudja mit rontott el! (és te is!) Olyanokat olvasok itt ebben a témában, hogy a hajam égnek áll! Próbáljatok leülni és közös nevezőre jutni. Írj egy listát, de semmi ne maradjon ki, és finoman add be a párodnak hogy TE MÁR ELDÖNTÖTTED hogy vége és ezt most meg kell oldani valahogy. Persze csak akkor ha TÉNYLEG úgy érzed, hogy nincs más megoldás!

Ha mégis látsz megoldást, írd le egy másik papírra! Így látom a jövőben a kapcsolatunkat működni: ......Képesek vagyunk erre? Én ezt és ezt tudom neked nyújtani...... Ezt és ezt várom el tőled.....

Csak őszintén és nyugodtan! :) Ha a nyugalmadat nem tudod megtartani,(vagy ő) inkább hagyjátok abba és folytassátok máskor! Ez a legfontosabb!

Sok szerencsét!

BÚÉK!

2010. dec. 31. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!