Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön élek válni szeretnék, gyermekem az édesapjával. Mennyi az esély arra válóper során megkaphatom a gyermekem?
Váláskor az anyának ítélik a gyereket, kivéve, ha bizonyítani tudják, hogy az anya nem megfelelő a gyermek nevelésére. (Alkoholista, stb.) Szerintem neked fogják ítélni. Bíróságon én az mondanám, hogy nem akartad a gyereket kiszakítani a környezetéből, mert csak néhány hónapig kényszerből kellett kint dolgoznod.
De nem 100%, úgyhogy mindenképpen beszélj 1 ügyvéddel.
"...Váláskor az anyának ítélik a gyereket..."
Pont úgy mint amikor a múlt évebn volt az a botrány, hogy az orosz anyukának el kellett rabolni a saját gyerekét a francia apukától, mert a francia bíróság automatikusan a saját állampolgárnak ítélte? :)
Nem volt az anya se drogos, se alkesz, csak nem volt francia.
A nemzetközi jog nem ilyen egyértelmű sajnos.
A jog neked kedvez. Mondd azt, hogy a gyereked jövője érdekében mentél külföldre, hogy jobb lehetőségeket teremthess neki - közben elhidegültetek. Lhete olyanokra is hivatkozni (nem tudom, hogy mi volt a helyzet, csak vaktában tippelgetek), hogy mondjuk te beszélsz idegen nyelven, ezért TE mentél ki és nem a férjed. VAgy neked keresettebb a szakmád.
De a gyerek érdekében próbáljátok a jogi hercehurcán kívül békésen intézni. Bíróságra úgyse kell vinni, ott lehet vitatkozni, de amennyire a helyzet engedi, őt ne tegyétek ki a civakodásnak.
Ha már nagyon tányércsapkodós a szitu, inkább vigyétek el a lakás túlvégébe lefektetni vagy tévézni, vagy menjetek ki az udvarra.
Tudom, hogy nem lehet teljesen eltitkolni a gyerek elől a problémákat, de amennyire lehet, kíméljétek és próbáld meg a férjedet is partnerré tenni ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!