Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vannak itt olyan már felnőtt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak itt olyan már felnőtt emberek, (vagy akár még gyerekek), akik bánják, hogy anno a szüleik nem váltak el ("a gyerekek miatt")?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 19:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én is írhattam volna azt, amit az első kommentező. Tök ugyan ez a történetem. Apám alkesz, de dolgozott, és ezért nem haltunk éhen... Anyum folyton sírt, mi pedig meg voltunk félemlítve...soha nem vert meg, bár inkább néha azt tette volna... a lelki terror borzasztó volt..!! Anyum nem tudott elválni, mivel nem tudott volna eltartani 3 gyereket egyedül a kevéske fizetéséből... Így teljesen ki voltunk szolgáltatva... Bárcsak lett volna valami megoldás...

üdv.

2010. dec. 19. 00:09
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó! nálunk is ugyan ez volt! anyám az anyagiak miatt nem tudott elválni. egy valamit nagyon jól megtanultam ebből: egy nő MAGÁNAK szüli a gyereket, ergo csak akkor lehet felelősségel gyereket vállalni, ha már van a nőnek annyi félretett pénze/biztos keresete, hogy ha beüt a baj, akkor egyedül is tisztességgel el tudja tartani a gyerekeit, és ne kelljen ilyen tortúrának kitenni őket. Sok nő ezt nem gondolja át, ez iszonyatosan dühítő! Megjártam a pszichiátriát is , többször is, a sz*r családi körülményekből kifolyólag, és legszívesebben felpofoznám az olyan nőket, akik nulla végzettséggel, nulla egzisztenciával, nulla anyagi háttérrel akarnak gyerekeket szülni, mert a férjük jól keres, egyedül viszont semmire se mennének, mégis szülnek!
2011. márc. 22. 20:45
 13/18 anonim válasza:
100%
Soha nem bocsátom meg anyámnak amiért apuval maradt; és szerintem a testvéreim sem.
2011. márc. 22. 21:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak most válok, egy hónap múlva lesz az első tárgyalás. Szomorú, hogy az érdek és megszokás miatt annyi rossz házasság van, s annyi gyerek élete nehéz emiatt.

Az én gyermekem másfél éves csupán. Apuka felelőtlen, munkakerülő, és sose foglalkozott a gyermekével. Már a szülésnél olyan nemtörődöm volt, hogy megindította bennem a lavinát. 13 hónap kellett, míg rájöttem, semmi értelme arra várni, hogy a férjem összeszedje magát, mikor elküldtem, boldogan ment. Egy bocsánatot nem kért soha, és 4 hónapja felénk se szagol, magasról tesz ránk. Azóta már visszatért a régi bulizós életébe, csajok, pia, haverok. Ennyit róla, mi békésen élünk babámmal, a szüleimnél. Fél év múlva megyek dolgozni, és teljesen korrektül élünk majd, boldogan, mint most is. És a gyermekem jövője is boldog lesz, nem lesz a feje felett vita és szomorúság. Pláne nem adósodunk el, mert idejében elküldtem az apját, akinek sehol nem tetszik dolgozni, egy naplopó, elkényeztetett hülye gyerek volt, a szülésig rendben volt minden, mert én mindent megcsináltam, elintéztem, de amint megszületett a gyerek, már jó lett volna, ha ő is segít, tehermentesít, de kiderült, hogy semmihez nem ért. Ha vele maradunk, most szegények lennénk, mint a templom egere. Azóta sem dolgozik, most már fél éve. Gyereke anyagi biztonsága, hogy léte, egészsége nem érdekli. Buta férfiak, mindenki váljon el, akinek rossz és helyrehozhatatlan a házassága!

2011. márc. 22. 23:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Az én szüleim nem csak veszekedtek, verekedtek is rendszeresen. 10 éves koromban mégis kétségbeestem, mikor felmerült, hogy válnak, nekem mind2-jükre szükségem volt. 12 éves koromban már inkább örültem a válásnak, gondolom, mert nagyobb lettem, kamaszodtam. El is váltak, de nem lett jobb. Nem volt pénzünk semmire, anyám depressziós, idegbeteg lett, majd inni kezdett, apám szintén. Mi, gyerekek meg felnőttünk az utcán, elhanyagolódtunk, a tágabb családdal is megszakadt a kapcsolatuk, 12 évesen ittunk-dohányoztunk, utcán aludtunk. Nem volt jó a válás előtt se, állandó terror, de utána, ha lehet, még rosszabb lett.
2011. márc. 23. 13:16
 16/18 anonim ***** válasza:
Apám alkoholista volt, bár minket nem bántott. A családi gazdaságban viszont kicsi korunk óta keményen dolgoztunk, mondhatnám, hogy végigdolgoztuk a gyerekorunk, mégis egy fillér nélkül jöttem el otthonról, mert apánk mindent elivott. Ugyan már felépítettem az életem, de ha nem iszik simán egy lakással is kezdhettem volna a felnőtt életet. Barátokat soha nem mertem haza hívni, mert szinte minden délután mire hazaértem a suliból apám részegen, büdösen horkolta kanapén. Bántani nem bántott, de ezek a körülmények elegek voltak. Ahogy 18 lettem el is költöztem. Sokat nem jártam haza, csak az utbbi időben anyához, mióta apám ,már nem él. Amikor haza is mentem, apámnak még csak nem is köszöntem, évekig nem beséltünk. A halálával sem bánom. Sokan megbánják utólag, hogy nem beszéltek, nem tudtak elbucsúzni stb. Én nem ezt bánom, hanem azt, hogy alkoholista volt, és tönkretett egy szép családot.
2012. jún. 27. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
en is megbantam nagyon :(
2014. jún. 30. 23:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Szintúgy. Nem alkoholista egyik se, csak apám meg a "családja" olyan képmutató, hogy szégyen... Kifelé mutatni kell a hű,de jó családot, valójában meg jó nagy mocsok az egész... Anyuval szeretjük egymást, de csak mi vagyunk egymásnak. Elválni nem tudnak, anyuval ketten nem tudnánk megélni (én meg apámmal nem maradok). Anyut sose bántotta, mert ideje korán megmondta neki, hogy mi lesz ha mégis, engem annál többször fizikailag, lelkileg, csak ezekről anyu sajnos nem tud (régen megfélemlített és nem mertem elmondani neki, azóta változtak a dolgok és már anyu miatt nem mondom el, mert összetörne, ha kiderülne, hogy milyen ember is a férje). Régóta szeretném ha elválnának, de ebből már sajnos semmi nem lesz...
2014. júl. 5. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!