Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyoni alapon kérhető-e tartásdíj?
Az exférjem vállalkozó, hivatalos jövedelme alapján kb. 35-40.000 forint tartásdíjra számíthatnék a két gyerek után. Tudom azonban, hogy vannak feketén is jövedelmei és van vagyona is bőven. Én 180.000 forint tartásdíjat kértem a bíróságon, ő pedig azt mondja, hogy a hivatalos jövedelmének 40%-át vállalja, és ha a gyereknek kell valami még, akkor szóljanak neki, és megveszi.
Úgy hallottam, hogy tartásdíj megállapításánál lehet kérni, hogy a másik fél vagyoni helyzetét is vegyék figyelembe, de hogyan van ez?
"Ráadásul az ilyen ő veszi meg dolgokkal csak túlzottan magához édesgetné a gyerekeket. A gyerekeket nem tárgyakkal kell megvenni, hanem etetni és ruházni kell."
Te mekkora egy boszorkány vagy.... A gyerek nem tulajdon és nem is a tied! Az apjáé legalább annyira, mint az anyjáé!
Taxis barát aki jól keres, pff... A férjedet meg feljelentgetnéd fekete jövedelem miatt. Megnézném taxiskánk hány AFA-s számlát ad és hogy megüti majd a bokáját, mikor az ex férjed kedvességből 10 haverját beülteti a taxis kollegához és mind a 10 felnyomja az APEHnél, hogy nem adott számlát. 10x 300.000 huf büntetés finom dolog.
Nem.
1.: csak az után kaphatsz amit a hatóság lát.
2.: vagyon lehet ingatlan is. Most aki egy Bp-i 200 nm-es ingatlannal rendelkezik nem biztos, hogy ki tud pengetni havi 200000-et.
"Z"
hát majd nem lesz különóra meg magántanár meg nyaralás,max a sima suliban ami van,meg a balaton.
a gyereknek nem az a minden ha millákat raksz a seggük alá.
ha nem köpködnétek egymásra a férjeddel,az lenne nekik az igazi
és igen: csak a hivatalos jövedelem számít.
Nos, en mindent otthagytam a kedves volt ferjemnek, a hazat, a kocsit, az összes ingosagot, gepeket, mindent csak szabadulhassak. Egy dolgot akartam, a gyerekeket. Tartasdijat nem fizet mert: te akartad öket, fizess te ertük. Behajtani nem lehet rajta.
Kedves kerdezö, en mar sok dolgot lattam, es altalaban a nok melle allok ilyen ügyekben, de itt ki kell mondanom, hogy sajnos csak egy penzehes tyuk vagy aki keptelen ertekelni azt amilye van.
A ferjed nem tud kisemmizni, mert ezt a jog donti el hogy mi jar es mi nem. Neked meg pontosan annyi tartasdij jar , amennyit a birosag megallapit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!