Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hitelt ki fizeti válás után, ha csak az egyik fél nevén van?
Ha a felvett lakáshitel a feleség nevén van és így a lakás is, a férj csak adóstárs, akkor válás után elvileg valóban csak a feleség kötelezett a hiteltörlesztésre?
Mert velünk ez esett meg.
A házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon és a tartozások is mind felesbe mennek.
Ha válóper esetén az egyik fél lemond az ingatlan részéről a tartozás erejéig akkor a másik fél fizeti a tartozást ,de övé a lakás..
Csupán azért lett a nevemen, mert nekem adtak hitelt,ő csak feketén dolgozott, de a lakást elvileg ketten használtuk volna, persze már elváltunk.
Most rajtam hajtják be a hitelt, a volt férjem pedig kárörvend, hogy milyen rossz most nekem :(
És nem 5 forintról van szó sajnos, lehetetlen helyzetbe kerültem.
Ha te vetted fel, akkor neked is kell fizetned.
A vagyonközösség megosztásáig kérheted, hogy fizesse a felét a volt párod, de ha nem teszi meg, akkor sajnos nem nagyon tudsz mit tenni.
Viszont mindez számít majd a megosztáskor, ugyanis csak a közösen fizetett rész fele fog az ő tulajdonába kerülni, tehát így neked mégnagyobb lesz a tulajdoni hányadod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!