Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szereted a házastársad de nem mersz kilépni mert nem tudod az emberrel jobb lesz e?
Adott 1 nem jó házasság, lenne lehetőséged elválni és 1 másik emberrel megpróbálni, mert pl van másik jelentkező akivel kölcsönös a szimpátia de mivel nem tudod milyen lenne az új ember hosszútávon, ezért inkább nem mersz elválni. Voltatok már így. Esetleg 1 ilyen lépéshez brutál rossz házasság kell esetleg szerelem az új ember iránt?
Ha esetleg szerelmes vagy akkor nem nézel semmit és azonnal lépsz?
"Elváltam, tudom, hogy miről beszélek, és tisztában vagyok a nehézségekkel is."
A társadalom nagy része pedig egyedül él, ők is tudják, hogy miről beszélnek.
"pont ezért nincs a házaspárnak sem két ingatlana"
A legtöbb esetben már akkor alakulnak ki ilyen kapcsolatok, amikor mindkét fél egyedülálló, vagyis valahol már laktak, tehát válás esetén is lakhatnak valahol.
"Viszont többnyire van közös gyerek, közös hitel, jó esetben közös ingatlan, többnyire a bankszámla is közös"
Nem, ezek az esetek kisebb részében vannak.
Közös gyerek sokszor nincs, ahogy nincs közös hitel és közös ingatlan sem. A közös bankszámla is nagyon ritka, sőt, ma már egy-egy főnek sokszor több számlája is van. Nekem pl. 3 is.
"Válás esetén az van, hogy ugyanabból a pénzből, amiből eddig éltetek és fenntartottatok egy háztartást, ezentúl két külön hàztartast kell fenntartani"
Tehát abból a pénzből, ami már sokkal több annál, mint amit kezdő fizetésként kapott, mert évek vannak mögötte már, abból kell megitn fenntartania egy háztartást úgy, hogy előtte bizonyította, hogy ez lehetséges.
Igen, bizonyára ez lehetetlen. :DDD
"Sokkal jobb életszínvonal érhető el, mint egy egyedülálló szülőnek."
Csak a többség nem szülő.
Mi fiatalon jöttünk össze. Értsd: a gimi utolsó évében. Otthon laktunk. Aztán koleszban. Aztán közös albérletben. Utána vettünk egy kis panellakást, majdnem tíz évvel később egy nagyobb lakást. Még mindig van rajta egy pici hitel.
Tegyük fel, hogy válunk. Ebben az esetben ugyanoda tudunk költözni, ahol a kapcsolat előtt éltünk, vagyis a nyugdíjas szüleinkhez.
Az én környezetemben pedig minden házaspárnak van gyereke. Egy biztos, de akad öt is (keresztények).
Lehet áltatni egymást meg magunkat, de a legtöbb rossz házasságot ez a két dolog tartja a össze: az anyagi kényszer meg a szerető.
Na javitok itt a dolgokon
Egyedül lenni magányosan rosszabb mint 1 kihűlt házasságban. Emiatt nem válnék. Kihűlt a házasság de van akivel beszéljek akire számíthatok, baráti szint megvan attól még hogy nincs meg a házasélet.
De ha van olyan akivel jobb lehet és boldogabb lehetnék akkor az már 1 jó indok lehet. Na csak itt van a ha. Oké lenne másik aki cuki stb de nem tudom jelenleg milyen lenne vele élni. Na így már nehéz felrúgni mindent.
Más hogy csinálja? Őrülten szerelmes ami megadja a kezdő löketet a dobbantásra?
Akkor olvasd el ezt még egyszer:
"Állandó anyagi problémák, gond a gyerekkel, áskálódó exek és új párok, utálkozó családtagok. Nem egy gondtalan, szerelmes, randizós időszakra építik a kapcsolatot, amihez vissza tudnak nyúlni válság esetén, hanem megcsalásra, hazugságra, bűntudatra, és egy szétvert házasság romjaira."
Ez vár rád a másik mellett.
Az a kérdés, hogy a jelenlegi kapcsolatod mennyire tette tönkre a megcsalás. Lehet-e még helyrehozni, vagy már visszafordíthatatlan károkat okoztál. Az, hogy nem buktál még le, nem jelent semmit. Lehet, hogy a párod is a válást fontolgatja. Ő is egy kihűlt, xar házasságban él, és neki még az a kis plusz izgalom és öröm sincs benne, amit a szerető neked nyújt. De legalább te is elhanyagolod.
Nagyon könnyen kerülhetsz két szék között a pad alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!