Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tudni a vàlàs folyamatàròl?
A vagyonmegosztás külön per.
A válást beadod, kell rá illetékbélyeg, ez utolsó információm szerint 30 ezer. Aztán kaptok egy időpontot, odamentek a bíróságra, és kimondják a válást. Békéltető nem lesz, mivel nincs gyerek.
A házasság előtt vett ingatlan a te tulajdonod. A párod a felújításkor ráköltött összeg felére tarthat igényt.
De nem értem, hogy ezt miért nem az ügyvéd magyarázta el. Szerintem keress másikat, ha ez ennyire sötét.
nov. 19. 17:58
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen! Vagy csak inkább pénzéhes. Mikor rákérdeztem mi a menete, úgy tűnt hogy hárít. Azt mondta beadhatom én is, ha elmegyek a bíróságra van ingyenes nap. Vagy Ő is írhat valamit, nem tudom hogy fejezte ki magát, 250 ezerért...
3/12 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál erről valami infot mondani. Elválunk okè. Utána jön a vagyonmegosztó? Vagy ez az első tárgyaláson is megoldható a váláskor? Oda kell ügyvéd? Vagy igazolni valamit? Értéket pl vagy ilyesmit?
A vagyonmegosztás nem magától jön hanem azt is indítani kell mint a válást. Nem lehet egybe megoldani. A ház a tied arra nem tarthat igényt a nejed viszont a felújításra amit bele adott arra igen DE csak akkor ha tudja igazolni hogy ő vette. Másképp mondhat bármit. A kocsit házasság után vette vagy előtte is megvolt? Amúgy tényleg keress egy értelmes ügyvédet neten nézz véleményt róluk.
nov. 19. 19:49
Ügyvéd nélkül váltam. Igaz minden az enyém volt, hagytam neki egy autót meg az albérletet. Viszont van két gyerekem, egyik velem él a másik vele. Nincs gyerektartás egyik részről sem. Kb fél órás volt a válás és beadastol számított 5 hónap a válási per vége.
nov. 19. 19:54
A vagyonmegosztás tudtommal külön megy.
Viszont ezt csinálhatjátok közös megegyezéssel, tehát ha nem vagytok "utálkozós, marakodós" viszonyban, megbeszélhetitek emberi módra, hogy kinek mi jár. A ház egyértelműen a tiéd marad, hiszen házasság előtt szerzett vagyon. Viszont ha nem akarod a másikat direkt szivatni, akkor az a munka és az az anyagi befektetés, amit ő tett bele (ráadásul ezzel növeleve a te ingatlanod értékét) mindenképpen neki járna (mégha nem is tudja ezt számlákkal igazolni). Nekem mondjuk nem lenne hozzá gyomrom, hogy kisemmizzem, mikor ő megnövelte a házam értékét.
nov. 19. 20:01
7/12 A kérdező kommentje:
4es komment. Kb 2 ève van meg ez az autò. Hàzassàg utàn.
8/12 A kérdező kommentje:
6.komment. èn szem szeretném kisemmizni. Bár csalàdom erősen erre hajlana. Mondtam Ő ugyanùgy belefektette energiàjàt pènzèt mint èn.
Akkor viszont a kocsi már közös vagyon hiába van az ő nevén. De ha neki az úgy megfelelne hogy meghagyod neki a kocsit cserébe amit tett a te házadba. Csak mert én úgy tudom illetve úgy olvastam hogy ha nem tudja bizonyítani hogy pl ő vette a falfestéket akkor nem tudja vissza sem kérni az árát a bíróságon.
nov. 19. 20:46
Mindig lepontoznak mikor azt írom nem szabad összeházasodni, tessék
nov. 20. 05:13
Kapcsolódó kérdések: