Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tudni a vàlàs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tudni a vàlàs folyamatàròl?

Figyelt kérdés
Szeretnèk elvàlni. Voltam ügyvèdnèl, de ez csak tanàcsadàs jellegű volt. Èrtem hogy beadom, tàrgyalunk elvàlunk akàr az első tárgyaláson, de mi van ha nem tudunk megegyezni az anyagiakban. Gyerek nincs. Egy hàz van ami sajàt tulajdonom mèg hàzassàg előttről, a vàsàrlàs utàn 4 èvre hàzasodtunk. Pàromnak egy autòja van. Hàzat együtt èpìtettük ujjà. Sajnos csalàdja pènzèhes. Ügyvèdem azt mondta, ne felezzek, legalàbb a telek ára maradjon meg nekem. Kb 18 milla a ház értéke. Fele ugye 9 milla. Kb 3.4 a telek èrtèk.5.5 maradna neki durvàn. Nem tudom ez mennyire reàlis, vagy mennyire lenne helytàllò egy bìròsàgon. Kèrem az írjon aki nem dühből, haragból ír. Reàlis vàlaszokat szeretnèk kapni. Vagy a vagyoni rész külön per? Köszönöm szèpen. Privát üzenetben is szívesen olvasom a tapasztalatokat.

nov. 19. 17:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

A vagyonmegosztás külön per.

A válást beadod, kell rá illetékbélyeg, ez utolsó információm szerint 30 ezer. Aztán kaptok egy időpontot, odamentek a bíróságra, és kimondják a válást. Békéltető nem lesz, mivel nincs gyerek.

A házasság előtt vett ingatlan a te tulajdonod. A párod a felújításkor ráköltött összeg felére tarthat igényt.

De nem értem, hogy ezt miért nem az ügyvéd magyarázta el. Szerintem keress másikat, ha ez ennyire sötét.

nov. 19. 17:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen! Vagy csak inkább pénzéhes. Mikor rákérdeztem mi a menete, úgy tűnt hogy hárít. Azt mondta beadhatom én is, ha elmegyek a bíróságra van ingyenes nap. Vagy Ő is írhat valamit, nem tudom hogy fejezte ki magát, 250 ezerért...
nov. 19. 18:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál erről valami infot mondani. Elválunk okè. Utána jön a vagyonmegosztó? Vagy ez az első tárgyaláson is megoldható a váláskor? Oda kell ügyvéd? Vagy igazolni valamit? Értéket pl vagy ilyesmit?
nov. 19. 18:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A vagyonmegosztás nem magától jön hanem azt is indítani kell mint a válást. Nem lehet egybe megoldani. A ház a tied arra nem tarthat igényt a nejed viszont a felújításra amit bele adott arra igen DE csak akkor ha tudja igazolni hogy ő vette. Másképp mondhat bármit. A kocsit házasság után vette vagy előtte is megvolt? Amúgy tényleg keress egy értelmes ügyvédet neten nézz véleményt róluk.
nov. 19. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvéd nélkül váltam. Igaz minden az enyém volt, hagytam neki egy autót meg az albérletet. Viszont van két gyerekem, egyik velem él a másik vele. Nincs gyerektartás egyik részről sem. Kb fél órás volt a válás és beadastol számított 5 hónap a válási per vége.
nov. 19. 19:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A vagyonmegosztás tudtommal külön megy.

Viszont ezt csinálhatjátok közös megegyezéssel, tehát ha nem vagytok "utálkozós, marakodós" viszonyban, megbeszélhetitek emberi módra, hogy kinek mi jár. A ház egyértelműen a tiéd marad, hiszen házasság előtt szerzett vagyon. Viszont ha nem akarod a másikat direkt szivatni, akkor az a munka és az az anyagi befektetés, amit ő tett bele (ráadásul ezzel növeleve a te ingatlanod értékét) mindenképpen neki járna (mégha nem is tudja ezt számlákkal igazolni). Nekem mondjuk nem lenne hozzá gyomrom, hogy kisemmizzem, mikor ő megnövelte a házam értékét.

nov. 19. 20:01
 7/12 A kérdező kommentje:
4es komment. Kb 2 ève van meg ez az autò. Hàzassàg utàn.
nov. 19. 20:02
 8/12 A kérdező kommentje:
6.komment. èn szem szeretném kisemmizni. Bár csalàdom erősen erre hajlana. Mondtam Ő ugyanùgy belefektette energiàjàt pènzèt mint èn.
nov. 19. 20:05
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
Akkor viszont a kocsi már közös vagyon hiába van az ő nevén. De ha neki az úgy megfelelne hogy meghagyod neki a kocsit cserébe amit tett a te házadba. Csak mert én úgy tudom illetve úgy olvastam hogy ha nem tudja bizonyítani hogy pl ő vette a falfestéket akkor nem tudja vissza sem kérni az árát a bíróságon.
nov. 19. 20:46
 10/12 anonim ***** válasza:
23%
Mindig lepontoznak mikor azt írom nem szabad összeházasodni, tessék
nov. 20. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!