Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válás folyamata, ha mindenben megtudunk egyezni?
Aki kicsit jártasabb a témában, esetleg a közelmúltban esett át hasonló váláson, tudna segíteni?
Válunk a férjemmel. Mindenben megállapodtunk szóban, most akarom beadni majd jövőhéten a keresetet. A ház az én nevemen van alapból (2 éve vettük az én és családom pénzéből, ő a falújítást fizette), és marad is nálam. Megbeszéltük hogy x összeget adok neki. A gyerek nálam marad és fizet egy megbeszélt összeget. Azt még nem döntöttem el, hogy közös felügyelet, legyen-e vagy csak az én felügyeletem.
A kérdéseim:
- Ezt le kell papíroznunk ügyvéddel, vagy elég ha a válóper alatt jegyzőkönyvbe veszik?
- Ha én nyújtom be a válókeresetet, kérhetek az illeték összeg alól menetesítést, ha nálam marad a gyermek, és erre hivatkozom?
- Adhatja minden hónapba készpénzbe a kért gyermektartást, vagy az utalás köteles?
- MElyik az előnyösebb? ha közös a felügyelet? Ebben az esetben a családi pótlék, és az adójóváírás feleződne?
Ha a gyerek nálad marad, akkor kizárólagos felügyelet legyen. Egyszerűen azért, mert mindkettőtöknek teher lesz, hogy minden piszlicsáré baromság miatt alá kell írnia az exednek is.
A gyerektartást utalja inkább, hogy nyoma legyen. Mindkettőtök érdeke. Értem én, hogy most minden rendben, de nem tudhatod, mit hoz az élet.
A gyerektartás összegét is megbeszélhetitek úgy, hogy te kapsz mellé minden adókedvezményt, ő meg picit kevesebbet fizet.
Az illetékmentesség nem tudom, milyen esetben jár. Az ügyvéd szövegezte meg nálunk a keresetet, stb, a válóperen is csak ezt olvasták fel, változtatás nélkül. Nem tudom, hogy ezt önállóan mennyire tudjátok megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!