Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házastárs, férj vissza tarthatja tőlem a keresetét?
Válóper, válófélben lévő házasok vagyunk, nncs szerződés. Most szeretnék otthonról elköltözni a gyerekkel. Kértem hogy fizessen a gyerek után valamyennit, mivel ő nem hajlandó elmenni, így nekem kell. De nem hajlik rá.
Mondtam neki hogy a keresetünk is közös, tehát a fieztése fele engem illet hivatalosan, de ez sem érdekli.
Hogy tudnék bármit tenni, kötelezni arra hogy fizessen és támogassa a lányát legalább? 4 éves.
Sosem volt korrekt a pénzügyekkel, a saját fizetését a sját számlájára kapja, ahhoz nincs hozzáférésem, de neki van az enyémhez ahova a GYOD-ot kapom. MIndig megvárja hogy elöször elfogyjon az én 250e , majd utána mindrnre kérni kellett tőle tételesen. Sosem láttam át mennyi pénze, pénzünk van. Ügyvéd tehet bármit amíg nem mondják ki a válást?
A közös házból ő nem távozik, nekem kell eljönnöm albérletbe.
1. Vagyonközösség van, tehát hiába gyűjtöget, a megtakarítása fele téged illet. Ha valamit sumákolna, akkor az vagyonmentés - ő fog rosszul kijönni belőle.
2. Sürgősen ügyvédet fogadni, mert a gyerektartást csak fél évre visszamenőleg kérvényezheted.
3. A házat el kell adni és megfelezni. Jó lenne, ha ő is belátná, hogy ezt jobb lenne megbeszélni, mert ha nem sikerül, akkor akár bukhattok is rajta- nem keveset.
4. Nem kellett volna neki hozzáférést biztosítanod, mert így gondolom semmi megtakarításod nincsen, így pedig kemény lesz az albérlet. Szüntesd meg a hozzáférést, spórolj egy kicsit és mielőbb beszélj egy ügyvéddel.
Van megtakaritasi szamlaja.
Most tagadja h nincs. Ha kipucolja es kp elrakja akkor utolag .mmar semmit se tehetek gondolom.
Nem semmi. Szeretném kérdezni hogy milyen betegsége/esetleg fogyatékossága van a gyereknek?
Mert ha Gyod-ot kapsz akkor biztos valamilyen nagyobb probléma lehet a kicsivel.
El fogod tudni látni magatokat, nem lesz sok neked?
Mennyire segített a férjed, esetleg mi az oka a válásnak?
Amíg nem váltatok el elvileg addig házasok vagytok és nem szabadna megvennia a keresetrt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!