Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartás járna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartás járna ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A férjem fizetése a családi adókedvezmény nélkül kb. 360000Ft, 3 gyermekünk van. Van egy fix hitele, ami 17000Ft, és az anyja otthon beli ellátását is ő fizeti, ez kb 250000Ft havonta +10-15000, ha valami extra kell, több pelenka, a gyógyszerlistán felüli gyógyszerek stb.

Ha elválunk neki kell elköltöznie albérletbe.

Ilyen esetben mennyit ítélnének meg és mennyit lenne korrekt elkérnem?

aug. 22. 22:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
10, most komolyan nem rosszból...de hogyan?
aug. 22. 23:42
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

9

Hol írta, hogy albérletben él? Feltehetően saját lakásban él, mivel írta, hogy a férjnek kell albiba költöznie.

És ha számolsz, a kérdező anyagilag egyedül jobban jár, mint a férjével, mert nem kell hitelt fizetni és anyós több szászezres nyugdíjas otthonát.

aug. 22. 23:45
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

számomra teljesen világos volt már elsőre is, hogy nem albérletben él. Így is csodálkozom. (Ettől függetlenül hitel törlesztő még lehet,de ezt vegyük ki akkor teljesen a képletből, napi megélhetés) Az egy dolog, hogy nekem ott az albérlet, de neki meg 3 gyerek.

Nekem nincs gyerekem, tehát tényleg nem tudom milyen így az élet, de egy ismerősöm azt mondta, hogy pl kamasz gyereket eltartani az már olyan mintha egy felnőttre költenél, mert kb ugyanazok kellenek neki. Így amikor valaki gyerekvállalás előtt áll, és azon gondolkodik, hogy mennyit vállaljon, a legegyszerűbb, ha felteszi magának a kérdést, hogy magán kívül jelenlegi fizetéséből még hány felnőttet tudna eltartani.

aug. 22. 23:55
 14/29 anonim ***** válasza:
86%

13

Na de a számok alapján a férj nem igazán tudott sok pénzt tudott odaadni, hiszen jó, ha 100 ezre maradt az ő fizetéséből. A kérdezőnek a férj egy anyagi teher csak.

aug. 23. 04:19
 15/29 anonim ***** válasza:
84%

100.000 ft-ot, mert a gyerektartás mindenen felüli. Nem érdekli a bíróságot, hogy az anyjának mennyit fizet és az sem, ha hajléktalan lesz a férjed, mert az mindent beelőz.

Amúgy meg igazad van 3 gyerek mellett, hogy jóban rosszbanból már eleged van a folytonos rosszból. Te anyagilag 0 vagy a férjed mellett. Mindenesetre kérj ügyvédtől tanácsot.

aug. 23. 05:23
 16/29 anonim ***** válasza:
23%
És azért még jól leakarod húzni a válás után még ígyis. Pofa azért van.
aug. 23. 06:12
 17/29 anonim ***** válasza:
95%
16 a pasi gyerekei is!
aug. 23. 06:20
 18/29 anonim ***** válasza:
34%
Igen, úgy hogy eltartja a szerencsétlen az anyját is. Itt a nő is hibás ugyanúgy hogy bevállal 3 gyereket így.
aug. 23. 06:56
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
18 mind2...de a gyerekek már megvannak. A bíró meg az ő érdekeit fogja nézni.
aug. 23. 07:21
 20/29 A kérdező kommentje:

Tévedés! A férjem vállalta be úgy a megkérdezésem nélkül az anyjának ezt az "apró kis szívességet", anélkül, hogy a gyermekeinkre tekintettel lett volna, esetleg megkérdezett volna engem, hogy mi a véleményem. Eredetileg az 5 testvér es az apjuk közösen fizetné az otthont, de nekik minden hónapban közbejön valami, majd röhögnek a markukba. Állami otthont meg eszük agába nincs nézni, mert jaj, olyan helyre nem teszik be az anyjukat! Az meg csak hab a tortán, hogy a férjem semmiről nem hajlandó lemondani ezért cserébe, szóval a havi cigi ugyanúgy elfüstöl, a baráti sörözések ugyanúgy vannak havi 2* stb. stb.

Nem lehúzni akarom, de meg kell tanulnia, hogy meddig nyújtózkodhat és sajnos ez máshogy nem megy. Én mindent is megoldok, pontosabban eddig egész jól megoldottam, de már fáradok. A megbeszélések, kérlelések hatástalanok, nekem nincs időm és energiám a játszmázásokhoz, ezért akarok válni. Úgy talán észbe kap, ha meg nem, akkor nem süllyedünk el vele együtt!

aug. 23. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!