Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartásra számíthatunk az alábbi esetben?
2 gyerek, az egyik BTMN.
Apa fizetése nettó 300 ezer, anya garantált bérminimumot kap.
Mindkettőnek albérletet kell majd fizetni. (Ami el is viszi a fizetés felét).
Családi adókedvezmény idáig az apa vette fel, ezt továbbra is ő veheti igénybe, ha az anyánál lesznek a gyerekek?
Hát igen, nem lesz egyszerű, ezért is kérdezem.
Ő összeférhetetlen, nem fog társbérletbe menni, azt mondta inkább hajléktalan lesz.
Ez már a jobb munka, amit találtam :(
Én mondjuk szívesen fogadnék társbérlőt. És anyukám főz majd nekünk, ezzel sokat segít majd.
Érettségim van és dajka végzettségem.
Budapestre költözés felmerült, nem zárom ki, még utána járok, gyerekek itt már egyedül közlekednek (kisváros), Bp-n esetleg ha közelben van az iskola, nem okozna gondot.
Apa fizetésének a 40%-a, vagyis 20/gyerek. A gyerekek eltartása az elsődleges, akár a saját életszínvonal rovására is. Illetve figyelembe veszik, hogy apuka gyerek nélkül könnyebben tud túlórázni, másodállást és/vagy többműszakot vállalni, mint egy egyedülálló anya.
Kell keresni egy normális ügyvédet, és ki kell harcolni a maximumot! Lehetőség szerint ne százalék, hanem konkrét összeg legyen megállapítva! Ellenkező esetben papíron nagyon könnyű 100 ezret keresni... Ugye, érted?
Legyél kemény, mert nem csak most, de a gyerekek 20+ éves koráig rajtad múlik az eltartásuk! Lehet, hogy ideiglenesen megoldható, hogy napi 12-14 órában kidolgozod a beled, csak a gyerekeidnek addig egy szülője se lesz, max csak elméletben.
Nehéz helyzet.. valami állami melón nem gondolkoztál ahol adnak albérlet támogatást? Honvédség pl tuti ad, rendőrség is szerintem. Persze ide is kell először valamennyit tanulnod amikor lóf@sz a fizu sajnos.. de szerintem inkább az a kevesebb mint 1 év nehézség minthogy sose lábaljatok ki.
A gyerektartáshoz sajnos nem tudok szólni, az az apa korrektségén is múlik, de én úgy tudom hogy nem kell kevesebbet fizetnie azért mert ő albiba lakik.
6#
Ez nem igaz bármennyire jól hangzana. Kiskorú esetén az apa a saját tartásának rovására is köteles eltartani. A maximum 50% amit 2 gyerek esetén vonhatnak (akárhány gyereke van). A 75e Ft meg 2024ben egy reális es nem túlzó összeg, akadnak váratlan kiadások, + neki még azt is bele kell kalkulálni már most, hogy ESETLEG továbbtanulnak egyeremen. A későbbi emelés sokkal nehezebb és jelentős körülményváltozást kell bizonyítani.
Kérdező, inflációkövetően kérd a gyt-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!