Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartásra számítha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartásra számíthatunk az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

2 gyerek, az egyik BTMN.

Apa fizetése nettó 300 ezer, anya garantált bérminimumot kap.

Mindkettőnek albérletet kell majd fizetni. (Ami el is viszi a fizetés felét).

Családi adókedvezmény idáig az apa vette fel, ezt továbbra is ő veheti igénybe, ha az anyánál lesznek a gyerekek?

2024. jún. 15. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Adókedvezmény és csaladi pótlék annak jár akié a gyermekfelügyelet. Elképzelni nem tudom hogyan fogtok megélni. 150 albi+rezsi az 200ezer. 100ezer forintból a napi kaja nem jön ki egy főre, nemhogy még gyerektartást fizessen. Jobban jár apuka ha valami kis szobát vesz ki társbérletben, gyerektartást megítélnek kb 50ezer körül, de még így sem jön ki anyagilag egyikőtök sem egy alap szintre. Kénytelenek lesztek új munka után nézni.
2024. jún. 15. 09:00
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát igen, nem lesz egyszerű, ezért is kérdezem.

Ő összeférhetetlen, nem fog társbérletbe menni, azt mondta inkább hajléktalan lesz.

Ez már a jobb munka, amit találtam :(

Én mondjuk szívesen fogadnék társbérlőt. És anyukám főz majd nekünk, ezzel sokat segít majd.

2024. jún. 15. 09:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A saját tartásának rovására max 75e /gyerek ítélhetnek meg, mert max 50%-a tiltható a fizetésének.Nem százalékban határozzák meg, de akkor is ez a max plafon.
2024. jún. 15. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Költözés? Nincs végzettséged gondolom, de Budapesten anélkül is találsz 350 körül fizető melókat. De gondolom akkor az lenne a baj, hogy anyukád nem tud főzni + meg kell oldani a felügyeletet.
2024. jún. 15. 10:02
 5/11 A kérdező kommentje:

Érettségim van és dajka végzettségem.

Budapestre költözés felmerült, nem zárom ki, még utána járok, gyerekek itt már egyedül közlekednek (kisváros), Bp-n esetleg ha közelben van az iskola, nem okozna gondot.

2024. jún. 15. 10:31
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
A gyerektartás nem lépheti át a 30%-át a fizetésének. Tehát 45k/gyerek a ti esetetekben, ez a legjobb verzió.
2024. jún. 15. 11:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
5# Akkor viszont érdemes lenne kimatekolni, hogy pénzben és időben beleférne-e. Nem lehetetlen fizikai melókból sem (azok fizetnek általában végzettség nélkül 300-350 körül) olyat találni, ami egy műszak, délelőtt, bent a városban is vannak kisebb raktárak stb amikben max este 6-ig tart a munka. Alza, Bestbyte, DM (az mondjuk Érd, de céges busz meg talán Kelenföldről), Unix, mittomén ez csak pár nagyobb de sok kis cég van. Már ha bírod a fizikai munkát persze. Suli meg azért itt van sok, szóval biztos lehet találni valamelyik közelében normális albit.
2024. jún. 15. 11:30
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Apa fizetésének a 40%-a, vagyis 20/gyerek. A gyerekek eltartása az elsődleges, akár a saját életszínvonal rovására is. Illetve figyelembe veszik, hogy apuka gyerek nélkül könnyebben tud túlórázni, másodállást és/vagy többműszakot vállalni, mint egy egyedülálló anya.

Kell keresni egy normális ügyvédet, és ki kell harcolni a maximumot! Lehetőség szerint ne százalék, hanem konkrét összeg legyen megállapítva! Ellenkező esetben papíron nagyon könnyű 100 ezret keresni... Ugye, érted?

Legyél kemény, mert nem csak most, de a gyerekek 20+ éves koráig rajtad múlik az eltartásuk! Lehet, hogy ideiglenesen megoldható, hogy napi 12-14 órában kidolgozod a beled, csak a gyerekeidnek addig egy szülője se lesz, max csak elméletben.

2024. jún. 15. 12:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet.. valami állami melón nem gondolkoztál ahol adnak albérlet támogatást? Honvédség pl tuti ad, rendőrség is szerintem. Persze ide is kell először valamennyit tanulnod amikor lóf@sz a fizu sajnos.. de szerintem inkább az a kevesebb mint 1 év nehézség minthogy sose lábaljatok ki.

A gyerektartáshoz sajnos nem tudok szólni, az az apa korrektségén is múlik, de én úgy tudom hogy nem kell kevesebbet fizetnie azért mert ő albiba lakik.

2024. jún. 15. 12:52
 10/11 anonim ***** válasza:

6#

Ez nem igaz bármennyire jól hangzana. Kiskorú esetén az apa a saját tartásának rovására is köteles eltartani. A maximum 50% amit 2 gyerek esetén vonhatnak (akárhány gyereke van). A 75e Ft meg 2024ben egy reális es nem túlzó összeg, akadnak váratlan kiadások, + neki még azt is bele kell kalkulálni már most, hogy ESETLEG továbbtanulnak egyeremen. A későbbi emelés sokkal nehezebb és jelentős körülményváltozást kell bizonyítani.

Kérdező, inflációkövetően kérd a gyt-t!

2024. jún. 15. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!